Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle

Wanneer de Japanse duizendknoop zich eenmaal vestigt, zul je dat als tuineigenaar snel genoeg doorhebben. De plant neemt binnen een mum van tijd je hele tuin over en overwoekert andere planten. Hierdoor heb je binnen de kortste keren alleen nog maar Japanse duizendknoop als je je tuin in kijkt.

Heb je het vermoeden dat de Japanse duizendknoop in Zwolle bij jou in de tuin heeft toegeslagen? Dan is het zaak om de plant zo snel mogelijk te verwijderen. Groentechniek Klomp helpt je graag deze klus te klaren. Het is immers een zware klus die veel van je doorzettingsvermogen vraagt. Wie deze klus niet volledig uitvoert, kan weer van voor af aan beginnen.

Japanse duizendknoop in Zwolle bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop neemt je tuin over

De Japanse duizendknoop is een woekerende, exotische plant welke is overgekomen uit Japan. De plant werd destijds als mooi bevonden, maar inmiddels is het meer uitgegroeid tot een ware plaag. Iedereen die te maken krijgt met de Japanse duizendknoop in zijn of haar tuin kan dit hoogstwaarschijnlijk beamen. De plant groeit namelijk binnen een mum van tijd je hele tuin door en is lastig in te dammen. Hierdoor is al snel je hele tuin overgenomen door de invasieve exoot en is het nog een flinke klus om de plant te verwijderen.

Het belang van grondige bestrijding

Overal waar de Japanse duizendknoop zich kan nestelen, zal hij dat ook zeker doen. Er hoeft dus ook maar een klein stukje van de plant in je tuin terecht te komen of je kunt al last krijgen van de woekerende plant. De plant zal binnen een zeer korte tijd zijn uitgegroeid en andere planten overschaduwen. De Japanse duizendknoop bestrijden is dan ook van groot belang om erger te voorkomen. De plant is immers erg sterk en kan zodoende de hele tuin overnemen. Dat is natuurlijk het laatste wat je wilt.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle, hoe doe je dat?

Heeft de Japanse duizendknoop in Zwolle in jouw tuin toegeslagen? Of heb je een vermoeden hiervan? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk actie te ondernemen. Het bestrijden van de plant gaat over het algemeen in drie stappen:

 1. De Japanse duizendknoop in Zwolle herkennen
 2. Het actief bestrijden van de plant
 3. Het afvoeren van de plant op een veilige manier

Waaraan is de Japanse duizendknoop te herkennen?

Gaat het hier echt om de Japanse duizendknoop in Zwolle, of is het toch een ander soort plant? Het is belangrijk om te weten waaraan je de plant kunt herkennen, zodat je snel kunt handelen en de plant goed kunt lokaliseren. De volgende kenmerken van de Japanse duizendknoop in Zwolle zijn hiervoor van belang:

 • Het is een plant die snel verder uitgroeit naar alle verschillende kanten
 • De bladeren van de plant zijn frisgroen en krijgen in het voorjaar rode nerven
 • Er bloeien wit(roze) bloemen aan in augustus en september
 • De stengel van de plant heeft rode vlekjes en is hol

Voldoet de plant in jouw tuin aan bovenstaande kenmerken? Dan is de kans erg groot dat het hier om de Japanse duizendknoop gaat.

De japanse duizendknoop in Zwolle is een invasieve exotische plant

Manieren van bestrijding

De Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle kan op verschillende manieren, maar blijft een pittige klus. Het is dan ook van groot belang dat je weet waar je mee bezig bent en dat je een goede dosis doorzettingsvermogen hebt. Wanneer je de plant immers maar voor de helft bestrijdt, zal deze snel weer teruggroeien. Groentechniek Klomp beschikt over de juiste kennis om de Japanse duizendknoop te bestrijden in Zwolle en helpt je dan ook graag. Wij weten precies wat we moeten doen en beschikken over de juiste materie. De meest voorkomende manieren om de plant zelf te bestrijden zijn:

 • Het snoeien van de plant: Het regelmatig snoeien van de plant zorgt ervoor dat de plant op den duur uitgeput raakt. Hierdoor zal hij minder snel teruggroeien omdat dit simpelweg te veel energie kost. Echter vraagt dit ook van de bestrijder flink wat energie omdat het snoeien echt vaak moet gebeuren.
 • Het uitgraven van de plant: Een tweede optie van de Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle is om deze uit te graven. Hierbij is het van groot belang om zorgvuldig en precies te werk te gaan. De wortels moeten namelijk in hun geheel verwijderd worden, anders zal de plant alsnog terug groeien.
 • Het bedekken van de plant: Door de plant langdurig te bedekken met folie krijgt de plant niet meer voldoende zonlicht en zal deze uiteindelijk afsterven. Hoe makkelijk dit ook klinkt, in de werkelijkheid kan deze afdekking soms jaren duren. Het vraagt dus flink wat geduld voor de plant helemaal is afgestorven.
 • Het stomen van de plant: Het stomen van de plant met kokend heet water zorgt ervoor dat het bovengrondse gedeelte van de plant afsterft. Vervolgens wordt er met een lans diep in de grond geprikt om ook daar de wortels te stomen. Hierdoor zal hij het volgende jaar minder goed herstellen.

Er zijn ook nog andere manieren om de Japanse duizendknoop te verwijderen in Zwolle. Denk hierbij aan biologische bestrijding, waarbij schapen of bladvlooien ervoor zorgen dat de plant uitgeput raakt, maar ook aan mechanische en chemische bestrijding.

Het afvoeren van de plant

Wanneer je de plant hebt verwijderd uit je tuin is het erg belangrijk om deze op de juiste manier af te voeren. De plant mag namelijk niet zomaar bij het GFT-afval gegooid worden. Doordat de plant op bijna iedere plek kan gaan nestelen, zorg je hiermee namelijk juist voor verspreiding van de plant. Weliswaar niet meer in jouw tuin, maar wel op andere plekken.

Waar de plant dan wel mag worden afgevoerd? In de grijze container. Hiermee zorg je ervoor dat de plant op een veilige manier wordt afgevoerd en geen kans meer krijgt om op een andere plek verder te groeien. Let er ook op dat je al het afval uit je tuin haalt. Eén klein stukje is immers genoeg voor een compleet nieuwe uitbraak.

Hulp nodig bij de Japanse duizendknoop verwijderen in Zwolle? Groentechniek Klomp staat voor je klaar

Groentechniek Klomp is een boomverzorgingsbedrijf gespecialiseerd op het gebied van boomziektes bestrijden. Wij beschikken daarnaast ook over de juiste kennis van de Japanse duizendknoop in Zwolle om deze op de juiste wijze te kunnen bestrijden. Hierdoor zorgen we er vrij eenvoudig voor dat de plant niet meer terugkomt in je tuin. Daarnaast zorgen wij er ook voor dat de plant op de juiste manier wordt afgevoerd zodat jij hier geen zorgen om hoeft te hebben. Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Naast het verwijderen van de Japanse duizendknoop voeren wij ook andere taken uit. Zo doen wij boomverzorging in Zwolle, wij verwijderen bomen in Zwolle en doen wij bestrijding van eikenprocessierupsen.

Meer informatie

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Zwolle of over het bestrijden hiervan? Neem dan gerust contact met ons op. Bij Groentechniek Klomp staan we voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en je zo goed mogelijk te helpen. Wij bestrijden boomziektes in heel Nederland, dus ook de Japanse duizendknoop in heel Overijssel, de Japanse duizendknoop in Enschede, de Japanse duizendknoop in Almelo en de Japanse duizendknoop in Deventer.

Heeft de Japanse duizendknoop toegeslagen bij jou in de tuin en heb je geen idee wat je moet doen? Wij komen graag langs om te bekijken wat de ernst van de situatie is en kunnen samen met jou een plan maken voor de bestrijding. Zo heb jij straks weer de regie van je eigen tuin in handen.

Japanse duizendknoop in Zwolle bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen