Boomonderhoud

Bomen vormen het beeld van je omgeving en zeker ook van je tuin. Het is dan ook van belang deze bomen goed te onderhouden. Boomonderhoud omvat veel werkzaamheden. Zo kun je denken aan het snoeien van de bomen, maar ook bomen kappen en het controleren van de bomen op boomziektes valt onder boomonderhoud. Het onderhoud aan bomen is specialistisch werk. Je kunt hiervoor dan ook het beste een boomspecialist of een boomverzorger inhuren. Groentechniek Klomp heeft verschillende jaren ervaring op het gebied van boomonderhoud en kan je dan ook prima helpen bij het onderhoud aan je bomen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Bomen laten onderhouden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom boomonderhoud

Doordat bomen mede ons omgevingsbeeld vormen, dienen zij goed te onderhouden worden. Ze zijn tenslotte sfeerbepalend. Een kale boom kan negatief werken op je humeur, terwijl een groene, volle boom je humeur juist heel positief kan beïnvloeden. Door bomen regelmatig te laten snoeien en na te laten kijken door de boomspecialisten, blijft je boom mooi en gezond. Een andere reden om je bomen goed te onderhouden, betreft de veiligheid. Door te zware takken tijdig te verwijderen, weet je zeker dat deze geen bedreiging voor de omgeving meer vormen. Ook takken die boven wegen hangen, dienen gekapt te worden om de veiligheid te garanderen. Door de boomkroon regelmatig te laten controleren tijdens het boomonderhoud door de boomverzorgers, ben je verzekerd van een gezonde en veilige boom. En mocht het toch noodzakelijk zijn om de boom te kappen, ook dan staan onze specialisten voor je klaar.

Boomonderhoud

Hoe gaan onze boomverzorgers te werk

Wanneer je kiest voor onderhoud aan je bomen door de boomspecialisten van Groentechniek Klomp, ben je verzekerd van kwaliteit. Onze specialisten beschikken over hoogwerkers en verschillende klimtechnieken, zodat elke boom te snoeien is voor hen. Op veilige wijze weten zij elke boom van onderhoud te voorzien, zonder dat er omliggende gebouwen en gevels beschadigd worden. Ook zijn onze boomspecialisten getraind om boomziektes te herkennen, je hierin te adviseren en deze ziektes te bestrijden. Tijdens het boomonderhoud wordt er dan ook uiteraard gecontroleerd op eventuele ziektes of plagen, zodat je kunt blijven genieten van een gezonde boom.

Bomen verdienen een goede verzorging

Wettelijk gezien is de boomeigenaar verantwoordelijk voor de eventuele schade die zijn boom aanricht. Uiteraard wil je niet verantwoordelijk gehouden worden voor ongelukkige situaties en wil je ongelukken voorkomen. Boomonderhoud is dan ook erg belangrijk. Schade die door laaghangende takken op de weg, het afbreken van dode takken of op andere manieren door jouw boom veroorzaakt worden, wil je tegenhouden. Dat kan door je bomen goed te laten onderhouden. Boomspecialisten zien waar de knelpunten van jouw boom liggen en verwijderen deze. Dode takken, zware takken en zieke takken worden gesnoeid. Ook takken die voor beschadiging van gebouwen, gevels of andere objecten in de buurt kunnen zorgen worden voortijdig verwijderd. Door regelmatig boomonderhoud, blijft je boom dus niet alleen mooi en gezond, maar ook veilig voor jou en je omgeving.

Neem contact op voor meer informatie over boomonderhoud

Zoek je een bomenspecialist die het onderhoud aan je bomen op zich kan nemen? Of wil je meer informatie aanvragen over het onderhoud van bomen? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Wij helpen je graag verder!

Bomen laten onderhouden?

Vrijblijvend offerte aanvragen