Boomstronk verwijderen

Ga jij je tuin veranderen? Ga je een schuur bouwen, een tuinhuis plaatsen of wil je jouw tuin opnieuw inrichten? Dan kan een boomstronk behoorlijk in de weg zitten. Een boomstronk verwijderen door deze handmatig uit te graven, is vaak een zware en tijdrovende klus. Zeker wanneer de wortels net even wat dieper zitten, dan je had gedacht. Groentechniek Klomp helpt je dan ook graag met deze klus. Op professionele wijze, met specialistisch materiaal, wordt de boomstronk vakkundig verwijderd.

Boomstronk laten verwijderen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Boomstronken weghalen uit de tuin

Boomstronken kunnen behoorlijk in de weg zitten wanneer je je tuin wilt aanpakken. Na het kappen van de boom blijft de boomstronk of stobbe, vaak achter. Het verwijderen van deze stobbe is behoorlijk intensief en daarom wordt er vaak voor gekozen de stobbe te laten zitten. Totdat je besluit de tuin aan te pakken en je erachter komt dat de boomstronk behoorlijk in de weg zit. Uiteraard kun je zelf aan slag met een schop, maar vaak is het wortelstelsel zo groot, dat spierkracht alleen niet genoeg is om deze boomstronk weg te halen. In dat geval is het beter Groentechniek Klomp in te schakelen voor deze klus. Met een stobbenfrees wordt de boomstronk vakkundig verwijderd.

De boomstronk verwijderen wordt gedaan met een stobbenfrees

Redenen voor het verwijderen van boomstronken

  • Je wilt je tuin anders gaan inrichten
  • Je wilt de tuin bestraten
  • Je wilt een tuinhuis plaatsen op de plek van de boomstronk
  • De boomstronk is aan het rotten, stinkt en trekt veel ongedierte aan
  • De boomstronk is aan het schimmelen en brengt schade toe aan de grond

Boomstronk frezen met een stobbenfrees

Voordat we met de stobbenfrees aan de slag gaan, wordt de boomstronk eerst zo dicht mogelijk bij de grond af gezagen. Daarna kunnen we aan de slag met de frees. De enorme kracht van de stobbenfrees vernietigt alle wortels en zorgt ervoor dat de gehele boomstronk verwijderd wordt. De boomstronk wordt versplinterd en toto houtsnippers vermalen. Deze houtsnippers kunnen wij voor je afvoeren, maar je kunt ze uiteraard ook gebruiken voor een tuinpad of als opvulling van je tuinborder. Na het verwijderen van de boomstronk, kun je verder met het aankleden en inrichten van je tuin. Niets zit je immers meer in de weg.

De prijs van het boomstronk verwijderen

De kosten van het boomstronk verwijderen zijn uiteraard afhankelijk van de situatie. Zo hangt de prijs samen met de grootte van de boomstronk, de bereikbaarheid en de soort boom. Met een stobbenfrees kan de boomstronk vrij snel verwijderd worden, maar dan dient de boomstronk wel makkelijk te bereiken zijn. Is uitgraven de enige optie, dan lopen de kosten aardig op. Dit is immers een zeer intensief werkje en neemt vaak enkele uren in beslag. Om een duidelijk beeld te krijgen van de prijs van het verwijderen van de boomstronk, komen we graag bij je langs om een offerte op maat te maken. Zo weet je direct waar je aan toe bent.

Wortels en stronken verwijderen op andere manieren

Naast het uitgraven van de boomstronk en het verwijderen van de boomstronk met een stobbenfrees, kunnen de boomwortels ook met zoutzuur of op chemische wijze verwijderd worden. Onze voorkeur gaat uit naar het verwijderen op natuurlijke wijze, door middel van uitgraving of wegfrezen. Andere methodes, zoals het gebruik van zoutzuur, chemische middelen of het wegbranden van de boomstronk, zijn vaak zeer belastend voor de natuur. Bovendien kan de grond vervuild raken en dat wilt u uiteraard voorkomen. Laat daarom de professionele boomverzorger de situatie bekijken en inschatten.

Bomen laten verwijderen

Er zijn veel redenen te bedenken waarom je bomen verwijderen wilt. Misschien is de boom ziek, vormen de takken een risico voor hun omgeving of is de boom een sta-in-de-weg geworden. In dat geval kun je de boom laten verwijderen door een ervaren boomverzorger. De boom kan verwijderd worden op verschillende manieren. Zo kun je de boom rooien, waarbij de gehele boom verwijderd wordt, zowel bovengronds als ondergrond. Een andere manier is de boom kappen of vellen. In dat geval wordt de boom enkel bovengronds verwijderd. De boomstronk blijft achter. Het is niet vreemd dat hiervoor gekozen wordt. Een boomstronk weghalen, kan namelijk erg ingewikkeld zijn. Zeker wanneer de boom groot is of de boomstronk niet makkelijk bereikbaar is, is de optie van het laten zitten van de boomstronk vrij logisch. Wanneer de boomstronk je niet in de weg staat en je voldoende geduld hebt, zal deze op den duur vanzelf door de natuur opgeruimd worden. Schimmels en zwammen doen zich er te goed aan. Het rottingsproces heeft ook enkele nadelen. De geur en het ongedierte kan een reden zijn om de boomstronk alsnog te laten verwijderen.

Boomstronken na stormschade

Het weer in ons land is onvoorspelbaar. Naast regen, sneeuw en zon, kan het ook erg hard waaien. Een storm kan veel schade toebrengen aan onze natuur. Bomen breken af bij de stam en zorgen voor veel overlast. Ook met omgewaaide bomen verwijderen na stormschade, helpen wij je graag. Niet alleen verwijderen we de omgevallen bomen van de straat, uit je tuin of elders, ook zullen we de overgebleven stam en boomstronk verwijderen. Hierbij zagen we de boom eerst zo laag mogelijk bij de grond af, zodat we met een stobbenfrees de boomstronk eenvoudig kunnen versnipperen.

Ook overgebleven boomstronken na stormschade worden door ons verwijderd

Verwijderen van een boomstronk? Neem contact op

Groentechniek Klomp is een gecertificeerd boomverzorgingsbedrijf met ervaren boomverzorgers. Wij zijn werkzaam door heel Nederland en helpen je graag met boomverzorging, bij boomziektes, met het verwijderen van bomen en meer. Wij zorgen ervoor dat je zo weinig mogelijk overlast hebt van het boomstronk verwijderen, zodat je snel verder kunt met het aanpakken van je tuin. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Boomstronk laten verwijderen?

Vrijblijvend offerte aanvragen