Bomen verankeren

Nieuwe bomen kunnen scheef groeien of omwaaien nadat ze aangeplant zijn. Een maatregel om dit te voorkomen is verankering. Bomen verankeren gebeurt op verschillende wijzen. Groentechniek Klomp zorgt ervoor dat jouw nieuwe boom niet scheef groeit of omwaait door de boom te verankeren. Meer weten over bomen verankeren? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp.

Bomen laten verankeren?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Verschillende technieken bomen verankeren

Het bomen verankeren kan zowel bovengronds als ondergrond. Het verankeren van de boom gebeurt direct wanneer de boom geplant wordt. Door de kluit ondergronds te verankeren staan er geen palen in beeld. Ook wordt de stam niet beschadigd en hoeft de verankering niet na bepaalde tijd verwijderd te worden. Deze vorm van bomen verankeren kan echter alleen worden toegepast bij een stevige kluit. Een andere vorm van bomen verankeren is het bovengronds verankeren. Er worden dan boompalen met banden bij de boom geplaatst. De palen plaatsen we stevig in de grond en vervolgens wordt de boom met banden aan de paal vastgemaakt.

Bomen verankeren

Meer weten over bomen verankeren

Voor meer informatie over het verankeren van bomen of wanneer je een boom wilt laten verankeren door Groentechniek Klomp, neem je contact met ons op. Wij staan je graag te woord.