European Tree Worker

Groentechniek Klomp is in het bezit van het EAC European Tree Worker certificaat. Dit ETW-certificaat is de standaard in de boomverzorging. Boomverzorging en handelingen aan bomen hebben voor gecertificeerde boomverzorgers het doel de bomen gezond en veilig te houden. Bij de werkzaamheden wordt tevens de veiligheid van de omgeving zeer goed in acht gehouden.

European Tree Worker nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wat is een European Tree Worker

Een European Tree Worker (ETW-er) is een allround vakbekwaam boomverzorger met kennis van alle zaken rondom bomen, boomverzorging en het beheren van bomen. Met een ETW-er ben je verzekerd van een goede boomverzorging met oog voor jouw veiligheid en die van de directe omgeving. Voordat je een gecertificeerd European Tree Worker wordt, dien je een opleiding te doorlopen en het bijbehorende examen succesvol af te leggen. Tijdens deze opleiding komen zowel praktische vaardigheden als theoretische kennis aan bod. Het examen is een erkend Europees examen, wat betekent dat wij als gecertificeerde boomverzorger ook buiten Nederland voor je aan de slag kunnen.

De gecertificeerde European Tree Worker aan het werk
European Tree Worker: Kwaliteit gegarandeerd in boomverzorging

Praktische vaardigheden van een ETW-er

Het werken in bomen en op grote hoogte is een specialiteit waarbij veiligheid centraal staat. Daarnaast kennen European Tree Worker gecertificeerde boomspecialisten verschillende klimtechnieken en kunnen zij werken met hoogwerkers. Andere praktische vaardigheden die tijdens de opleiding aan bod komen hebben betrekking op het aanplanten van bomen, het verankeren van bomen, het snoeien van bomen en het bomen kappen of bomen rooien.

Theoretische kennis waarover de European Tree Worker beschikt

Tijdens de opleiding tot European Tree Worker leren boomverzorgers onder andere meer over het bomen kweken, milieubescherming en veiligheidsvoorschriften. Daarnaast hebben we kennis van de verschillende boomsoorten en hun eigenschappen. Ook kunnen ETW-ers bomen controleren op veiligheid en eventuele aantastingen of boomziektes en kunnen we je adviseren op het gebied van snoeien (begeledingssnoei of het snoeien van boomkronen). Daarnaast leren de boomverzorgers tijdens hun opleiding meer over de groei en aanplant van bomen. Deze theoretische kennis kunnen we vervolgens weer uitstekend toepassen tijdens praktische werkzaamheden.

De vaardigheden op een rijtje

Gecertificeerde European Tree Workers zijn opgeleid in:

  • Het keuren van plantmateriaal
  • De groei en aanplant van bomen
  • Boomsoorten en de eigenschappen van bomen
  • Controleren op de veiligheid van de bomen
  • Het snoeien, de verschillende technieken al klimmend en met de hoogwerker
  • De valtechnieken en het afbreken van bomen
  • Het controleren van aantastingen aan bomen, zoals boomziektes
  • Begeleidingssnoei en kroonverzorging

Waarom kiezen voor een gecertificeerde boomverzorger

Iedere hovenier kan zich een boomverzorger noemen, maar waaraan zie je dat deze verzorger ook echt een boomspecialist is? Met deze vraag in het achterhoofd is er een certificering tot stand gekomen om aan te tonen dat de boomverzorger ook daadwerkelijk over de vereiste kennis over bomen en de bijbehorende vaardigheden beschikt. Steeds vaker wordt er gezocht naar gecertificeerde boomverzorgers. Niet alleen gemeentes, provincies en bedrijven nemen European Tree Workers in dienst voor de boomverzorging. Ook particulieren zijn zoeken steeds vaker naar een echte boomspecialist die antwoord kan geven op vragen zoals, “Hoe groeien de verschillende bomen?”, “Wat zijn mogelijke ziektes die kunnen voorkomen bij de verschillende boomsoorten ?” en “Hoe komen de bomen het beste tot hun recht?”. Onze gecertificeerde European Tree Worker is je graag van dienst bij al de werkzaamheden rondom bomen. Of het nu gaat om bomen snoeien, bomen verwijderen of boomonderhoud, wij helpen je graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of maak een vrijblijvende afspraak.

Het certificaat EAC European Tree Worker staat voor kwaliteit en kennis in de boomverzorging

European Tree Worker nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen