Bomen kappen

Bomen kappen


Bomen kappen of bomen vellen is één van de werkzaamheden van Groentechniek Klomp. De bomen op de meest lastige plekken worden door ons gekapt. Voor het kappen van bomen maken we gebruik van verschillende klimtechnieken en tevens kunnen we hiervoor onze hoogwerker inzetten. Bij het kappen van bomen wordt de boom enkel bovengronds verwijderd. De boomstronk laten we zitten, zodat er slechts weinig overlast is en we niet hoeven te graven. Uiteraard kunnen wij tevens voor je de boomstronk verwijderen.

Bomen vellen

Bomen vellen is vrijwel hetzelfde als bomen kappen. Bomen kappen stamt uit de tijd dat we met de bijl de boom kapten. Tegenwoordig wordt voor het vellen van bomen elektrisch gereedschap gebruikt. Bij het vellen of kappen van bomen wordt de boom tot aan de boomstronk verwijderd. Bij stormschade kan een boom een ernstige bedreiging gaan vormen voor zijn omgeving. Maar ook wanneer een boom groter wordt en onderhoud steeds moeilijker wordt, kan het kappen van de boom een oplossing zijn. Door de boomstronk te laten zitten, heb je geen grote graafwerkzaamheden in je tuin en je kunt de boomstam gebruiken als tafel bijvoorbeeld. Wanneer je op een later moment de boomstronk wilt laten verwijderen, dan neem je contact op met Groentechniek Klomp. Wij kunnen de boomstronk verwijderen voor je.

Bomen rooien

Het kleine boompje, dat ooit in je tuin geplant is, groeit uit tot een grote boom. Deze grote boom heeft ruimte en onderhoud nodig. In sommige gevallen wordt de boom te groot en dient de boom verwijderd te worden. Ook wanneer je andere plannen hebt met de grond waarop de boom staat, zal hij verwijderd moeten worden. In het laatste geval is het van groot belang dat de boom in zijn geheel, met wortel en al, verwijderd wordt. Bomen rooien dient op vakkundige wijze gedaan te worden. De professionals van Groentechniek Klomp staan hierbij voor je klaar. Bij het rooien van bomen wordt de boom in zijn geheel, zowel bovengronds als ondergronds, verwijderd. Bij het bomen rooien gebruiken we verschillende technieken. De boom wordt eerst ontdaan van zijn takken en daarna wordt bekeken of hij in zijn geheel kan vallen, of dat de stam in stukken moet worden gezaagd, alvorens hij ten gronde wordt gebracht. De boomstronk halen we er op het laatst ook uit, zodat de grond voor andere doeleinden gebruikt kan gaan worden.

Bomen kappen

Bomen kappen, de prijs

Het kappen van bomen kun je het beste aan professionals overlaten. Zeker wanneer bomen op lastige plekken gekapt dienen te worden. Ook het kappen van bomen laat je over aan de professionals van Groentechniek Klomp. De kosten van het bomen kappen en de prijs van het bomen rooien zijn afhankelijk van verschillende omstandigheden. Wij komen daarom graag bij je langs om een offerte op maat te maken voor het kappen of rooien van jouw boom. Neem contact met ons op voor meer informatie.