Boomwortels verwijderen

Boomwortels verwijderen

Achtergebleven wortels van een omgekapte boom kunnen vervelende problemen met zich meebrengen. Het is dan ook een goed idee om deze boomwortels te verwijderen. Het verwijderen van boomwortels laat je doen door Boomverzorgingsbedrijf Groentechniek Klomp. Dit is een vervelende klus die je graag overlaat aan de specialist. Een manier om deze wortels te verwijderen is met een speciale boomstronkenfrees, een stobbenfrees. De klus kost dan niet veel tijd en de kosten blijven laag. Meer weten over boomwortels verwijderen of een vrijblijvende afspraak maken? Neem dan contact op.

Boomwortels laten verwijderen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Gevolgen van achtergebleven boomwortels

Na het bomen kappen of vellen van de boom in je tuin, blijven boomwortels achter. Dat kan prima, maar achtergebleven boomwortels kunnen na verloop van tijd problemen met zich meebrengen. Zo duwen ze je bestrating omhoog, waardoor tegels of klinkers los komen te liggen. Dat levert vervelende situaties op. Spelende kinderen vallen over de losliggende tegels of je struikelt erover wanneer je net met een kopje thee naar buiten loopt. Ook kunnen de boomwortels gaan beschimmelen wanneer je ze in de grond laat zitten. Het vervelende hiervan is dat ze giftige stoffen vrijgeven die de groei van nieuwe bomen of planten kunnen hinderen. Rottende plekken in het gras en een vervelende rottende geur zijn andere gevolgen hiervan. Reden genoeg dus om achtergebleven boomwortels te verwijderen.

Boomwortels laten weghalen

Verschillende manieren om boomwortels te verwijderen

Boomwortels verwijderen kan op verschillende manieren:

  • met een speciale stobbenfrees
  • met zoutzuur
  • chemisch verwijderen

Groentechniek Klomp beoordeelt de boomwortels en kijkt hoe de boomwortels het best te verwijderen zijn. Vaak is het verwijderen van de boomwortels goed mogelijk met een stobbenfrees. Door de boomwortels weg te frezen, worden de wortels tot wel 45 cm verwijderd. Het enige wat overblijft na het frezen zijn houtsnippers. Deze kunnen gebruikt worden in de tuin als halfverharding of compost, maar wij kunnen ze tevens voor je opruimen. Nadat de boomwortels verwijderd zijn, is het belangrijk de grond te egaliseren en goede meststoffen aan de bodem toe te voegen om de bodemlaag te verbeteren.

De kosten van deze klus

De kosten van het verwijderen van boomwortels is uiteraard verschillend per geval. De exacte kosten zullen afhangen van de lengte van de boomwortels, maar ook de dikte speelt mee. Dikke boomwortels zitten vaster in de grond en zijn moeilijker te verwijderen dan dunne wortels. Daarnaast is de methode van het verwijderen ook van invloed op de prijs. Is het mogelijk om de boomwortels weg te frezen of moet er zoutzuur bijkomen? Wanneer je van het boomwortels verwijderen de exacte kosten wilt laten berekenen, neem je contact met ons op. Wij zorgen voor een offerte op maat, zodat je weet waar je aan toe bent.

Boomwortels laten verwijderen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Meer informatie aanvragen

Wil je de boomwortels verwijderen uit je tuin? Of moet de gehele boomstronk verwijderd worden? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij staan je graag te woord.