Bomen toppen

Bomen toppen

Groentechniek Klomp is hét bedrijf dat elke boomklus aan kan. Jarenlange ervaring maken ons specialist op het gebied van bomen. Van bomen kappen tot bomen toppen, bij ons ben je altijd aan het juiste adres. Wat de klus ook is, wij hebben eerder met dat bijltje gehakt.

Ook bomen laten toppen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wat is bomen toppen

Een boom laten toppen (ook wel bomen koppen genoemd) houdt in dat de kroon van de boom kleiner wordt gemaakt. Het is dus een bepaalde manier van snoeien. Net als bij het bomen snoeien wordt er rekening gehouden met de vorm van de kroon en de algehele gezondheid van de boom. Vreemde uitstekende takken en gevaarlijke takken worden verwijderd zodat de boom geen overlast meer veroorzaakt voor zijn omgeving. Het is mogelijk om de boom alleen in hoogte of alleen in breedte te laten afnemen, maar wij kunnen een boom ook laten afnemen in hoogte én breedte. Zijn er meerdere bomen aan een snoeibeurt toe? Wij maken ze door middel van bomen toppen met het grootste gemak op gelijke hoogte.

Waarom bomen toppen?

Soms wordt een boom iets te hoog. Dit kan zorgen voor omwaaigevaar tijdens een harde storm, of een overvloed aan schaduw op een prachtige zonnige dag. Het kan ervoor zorgen dat er geen daglicht meer in jouw woonkamer valt en het kan zorgen voor bladoverlast zodra de herfst begint. Om van deze overlast af te komen zou je in dergelijke situaties voor de mogelijkheid van bomen toppen kunnen kiezen. Er zijn verschillende manieren van bomen koppen. Voor wij te werk gaan overleggen we altijd met jou over de aanpak en de impact van het bomen toppen. Zo weten wij zeker dat wij de boom niet te radicaal of te minimaal toppen.

Werkwijze

Hoe wij een boom toppen, hangt af van de situatie. Het is namelijk uiteraard niet de bedoeling dat de zware takken op auto’s, schuren of huizen terecht komen. Om dit te voorkomen proberen wij van tevoren alle risico’s in te schatten en gespecificeerd op de situatie de boom kappen Wij beschikken over allerlei klimtechnieken, zodat wij jouw boom zo veilig mogelijk kunnen snoeien. Zo kunnen wij jou garanderen dat het toppen van bomen op een veilige manier gebeurd en dat niets en niemand gevaar loopt!

Welke bomen koppen wij

Bij ons kun je terecht voor het toppen van bomen. Wij kunnen een:

  • hulstboom toppen
  • lindeboom toppen
  • eikenboom toppen
  • populier toppen
  • essenboom toppen
  • berkenboom toppen
  • esdoorn toppen
  • wilg toppen
  • els toppen
  • kastanjeboom toppen
Bomen laten toppen

Neem contact met ons op wanneer je twijfelt over de snoeiwijze van jouw boom, of wanneer jouw boomsoort er niet tussen staat. Wij helpen je graag verder!

Ook bomen laten toppen?

Vrijblijvend offerte aanvragen