Bomen snoeien

Bomen laten snoeien

 

Bomen snoeien kun je het beste overlaten aan een bomenspecialist. Deze weet precies wanneer de boom gesnoeid dient te worden en welke manier van snoeien de juiste voor de boom is. Het snoeien van bomen is dan ook een precisiewerk. Wanneer je de boom wil laten snoeien, neem je contact op met Groentechniek Klomp. Deze boomverzorger wil het beste voor je boom en kan je naast het bomen snoeien, ook prima van dienst zijn met andere vormen van boomverzorging.

Wanneer bomen laten snoeien

Bomen hoeven van nature niet gesnoeid te worden. Dat we bomen snoeien heeft verschillende redenen. Zo dienen bomen geen obstakel voor het verkeer te zijn. Laaghangende takken boven wegen worden dan ook weggesnoeid. Maar ook in onze tuinen willen we niet al te grote bomen hebben. Deze worden dan ook bijgehouden door ze bijvoorbeeld te laten snoeien door een boomspecialist. Ook snoeien we bomen wanneer ze een onveilige situatie teweeg brengen. Gevaarlijke takken worden dan verwijderd.

De periode waarin bomen het best gesnoeid kunnen worden, hangt af van de soort boom. Wil jij weten wanneer de beste periode voor het snoeien van jouw boom is? Neem dan contact op met onze boomverzorgers. Zij geven advies over wanneer het snoeien van de bomen het meest geschikt is.

Ook hoge bomen snoeien is geen probleem voor onze boomverzorgers

Bomen snoeien is een vak apart

Het snoeien van bomen gebeurt al in een vroeg stadium. Vaak heb je bij het planten van de boom al een beeld in je hoofd van hoe deze boom er over een aantal jaren uit zou moeten zien. Om aan dat beeld te voldoen, zal het snoeien een grote rol spelen. Al in de eerste jaren van de boom speelt het snoeien dan ook een rol. Deze begeleiding snoei zorgt ervoor dat de boom naar de gewenste volwassen boom begeleidt wordt. De takken onderaan de boom worden bijvoorbeeld weggehaald om zo een langere stam te creëren. En wanneer de boom volwassen is geworden en de boomkroon zijn uiteindelijke vorm heeft aangenomen, moet deze ook onderhouden worden. Tijdens deze onderhouds snoei worden dode takken weggehaald en worden de takken bijvoorbeeld ingekort om meer lichtinval te realiseren. Ook gedraaide takken, de zogenaamde probleemtakken worden verwijderd. Ook gaan we bomen snoeien wanneer deze gebouwen klem dreigen te zetten. De bomen worden te groot en de ruimte tussen de gebouwen en de boom te krap. Door het snoeien van de boom zetten we de gebouwen weer vrij en dreigt er geen schade aan gebouw of gevel.

Veel mogelijkheden op snoeigebied

Wanneer een boom te groot wordt en overlast veroorzaakt, lijkt het kappen van de boom een voor de hand liggende oplossing. Echter wanneer je de bomen laat snoeien, kan het probleem wellicht opgelost worden. Bij het bomen snoeien kun je denken aan de volgende werkzaamheden en technieken:

  • Begeleidingssnoei bij jonge bomen
  • Onderhoudssnoei bij volwassen bomen
  • Binnen in de boomkroon takken verwijderen om deze boomkroon luchtiger te maken
  • Dode takken verwijderen
  • Risico takken of te zware takken verwijderen
  • Bomen knotten (met name wilgen)
  • Toppen of kandelaberen

Bomen laten snoeien

Meer informatie over bomen snoeien

Wil je meer weten over het snoeien van bomen? Wil je weten wat de prijs voor het snoeien van jouw boom is? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp en vraag een vrijblijvende offerte aan of een adviesgesprek met onze boomspecialisten.