Bomen snoeien

Bomen laten snoeien

Wil jij op jouw perceel één of meerdere bomen laten snoeien Dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Het team van Groentechniek Klomp bestaat uit gecertificeerde boomwerkers met jarenlange ervaring. Wij beschikken over de juiste kennis en materialen om het bomen snoeien op een veilige en efficiënte wijze uit te voeren. Zo weet jij zeker dat jouw bomen op de juiste wijze gesnoeid worden. Heb je vragen over het bomen snoeien of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan snel contact met ons op.

Ook bomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom het snoeien van bomen noodzakelijk is

Van nature hoeven bomen niet gesnoeid te worden. Toch is het in de meeste gevallen wel noodzakelijk. De redenen om een boom te snoeien zijn uiteenlopend. Zo kan een boom gesnoeid worden met het oog op veiligheid. De eigenaar van de boom is aansprakelijk als een boom schade aanricht aan zijn omgeving, bijvoorbeeld door topzware takken of te grote takken die doorgangen belemmeren. Door een boom op tijd te snoeien worden gevaarlijke situaties voorkomen en blijft de boom in topconditie. Een andere reden kan zijn omdat boom te groot wordt voor zijn omgeving of een vreemde vorm aanneemt. Dit wordt ook wel snoeien omwille van de vorm van de boom genoemd. De laatste reden om bomen te snoeien kan zijn om de gezondheid van de boom te waarborgen. Dit wordt ook wel onderhoudssnoei genoemd. Onderhoudssnoei omvat de volgende werkzaamheden:

  • Het verwijderen van dood hout
  • Het snoeien van probleemtakken
  • Het verwijderen van plakoksels, om het splijten van de stam te voorkomen
  • Het luchtiger maken van de boomkroon

Een bijzondere vorm van bomen snoeien is het snoeien van fruitbomen. Het snoeien van fruitbomen wordt vaak uitgevoerd om de fruitopbrengst van de boom te verhogen. Wil jij een aantal bomen laten snoeien? Voor alle vormen van bomen snoeien ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Onze ervaren boomwerkers voeren alle snoeiwerkzaamheden graag voor je uit.

Bomen snoeien is in sommige gevallen noodzakelijk

Wanneer bomen het beste gesnoeid kunnen worden

De beste tijd om een boom te snoeien is zeer afhankelijk van het soort boom. Zo mogen ABC-bomen pas gesnoeid worden als ze volledig in het blad zitten en kunnen andere soorten bomen het beste in de winterperiode gesnoeid worden. Voor fruitbomen gelden bovendien andere regels dan voor ander soorten bomen. Wil je zeker weten dat jouw bomen op het juiste tijdstip en op de juiste wijze gesnoeid worden? Dan is het aan te raden om het bomen snoeien over te laten aan de professionals van Groentechniek Klomp. Wij zijn je graag van dienst.

Verschillende vormen van bomen snoeien

Er bestaan verschillende vormen van bomen snoeien:

  • Begeleidingssnoei: Vorm van snoeien die wordt ingezet bij jonge bomen. Begeleidingssnoei zorgt er voor dat een boom van jongs af aan de juiste vorm heeft
  • Onderhoudssnoei: Gericht op het waarborgen van de gezondheid van de boom
  • Veiligheidssnoei: Vorm van bomen snoeien die wordt uitgevoerd om de veiligheid van de omgeving van de boom te waarborgen. Veiligheidssnoei zorgt er voor dat een boom geen gevaar oplevert voor zijn omgeving
  • Traditionele snoei: Een traditionele snoei houdt in dat een boom op traditionele wijze gesnoeid wordt. Traditionele snoei kan zowel gericht zijn op het behoud van de vorm van de boom als op het waarborgen van de gezondheid van de boom. Een bekende vorm van traditionele snoei is bomen knotten
  • Vormbehoudende snoei: Deze vorm van snoeien is gericht op het behoud van de vorm van de boom. Een bekende vorm van vormbehoudende snoei is bomen toppen

Een vorm van bomen snoeien is het bomen knotten

Hoge bomen laten snoeien

Ben jij de trotse eigenaar van een aantal hoge, grote bomen en wil je ze laten snoeien? Het snoeien van grote, hoge bomen is een flinke klus die niet geheel zonder gevaren is. Om jouw eigen veiligheid en de veiligheid van jouw omgeving te waarborgen is het daarom aan te raden om het snoeien van hoge bomen over te laten aan een professioneel boomverzorgingsbedrijf. Groentechniek Klomp beschikt over een eigen hoogwerker en klimmateriaal en al onze boomwerkers zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. Het snoeien van hoge bomen is bij ons in goede handen.

Jouw bomen in goede handen

Wil jij één of meerdere bomen laten snoeien? Dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Het team van Groentechniek Klomp bestaat uit gecertificeerde boomwerkers met jarenlange ervaring en brede kennis van bomen. Alle vormen van boomverzorging zijn bij onze werknemers in goede handen. Groentechniek Klomp beschikt onder andere over een eigen klimmateriaal en eigen kettingzagen. Tevens beschikken wij over een eigen hoogwerker. Omdat wij alle materialen die nodig zijn om het snoeien van bomen veilig uit te voeren zelf bezitten kunnen wij de kosten van het bomen snoeien zo laag mogelijk houden.

De prijs van bomen snoeien

Wat kost een boom snoeien? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas is het niet mogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. De prijs is zeer afhankelijk van de grootte van de boom, de vorm van bomen snoeien en het aantal bomen dat gesnoeid moet worden. Ben je benieuwd naar de kosten van het bomen snoeien voor jouw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan je graag te woord.

Ook bomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Meer informatie over het snoeien van bomen

Bomen spelen een grote rol in het dagelijkse leven. Ze voorzien ons van zuurstof, bieden schaduw op warme, zonnige dagen en geven het landschap of de tuin vorm. Omdat bomen een grote rol spelen, is het belangrijk dat ze voldoende onderhouden worden. Boomonderhoud kan daarom het beste uitgevoerd worden door een ervaren boomverzorgingsbedrijf. Groentechniek Klomp is een allround boomverzorgingsbedrijf met jarenlange ervaring. Wij voeren alle vormen van bomen snoeien graag voor je uit. Heb je vragen over het snoeien van bomen, ben je op zoek naar advies of wil je meer weten over ons bedrijf? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord.