Bomen laten snoeien

Wil jij op jouw perceel één of meerdere bomen laten snoeien? Onze boomverzorgers weten precies wat jouw bomen nodig hebben. Ons team bestaat uit gecertificeerde boomwerkers met jarenlange ervaring.

Wij beschikken over de juiste kennis en materialen om het bomen snoeien op een veilige en efficiënte wijze uit te voeren. Zo weet jij zeker dat jouw bomen op de juiste wijze gesnoeid worden.

Heb je vragen over het bomen snoeien of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

 • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
 • European Tree Worker gecertificeerd
 • Werkzaam in heel Nederland
Laat jouw bomen professioneel snoeien door de gespecialiseerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Waarom het snoeien van bomen noodzakelijk is

De redenen om een boom te snoeien zijn uiteenlopend. Zo kan een boom gesnoeid worden met het oog op veiligheid. Als eigenaar van de boom ben jij aansprakelijk als een boom schade aanricht aan de omgeving, bijvoorbeeld door topzware takken of te grote takken die doorgangen belemmeren. Door een boom op tijd te snoeien worden gevaarlijke situaties voorkomen en blijft de boom in topconditie.

Een andere reden kan zijn dat boom te groot wordt voor zijn omgeving of een vreemde vorm aanneemt. Dit wordt ook wel snoeien omwille van de vorm van de boom genoemd. De laatste reden om bomen te snoeien kan zijn om de gezondheid van de boom te waarborgen. Dit wordt ook wel onderhoudssnoei genoemd. Onderhoudssnoei omvat de volgende werkzaamheden:

 • Het verwijderen van dood hout
 • Het snoeien van probleemtakken
 • Het verwijderen van plakoksels, om het splijten van de stam te voorkomen
 • Het luchtiger maken van de boomkroon
Het snoeien van je bomen doen de boomverzorgers van Groentechniek Klomp graag voor je.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Wanneer bomen het beste gesnoeid kunnen worden

De beste tijd om een boom te snoeien is zeer afhankelijk van het soort boom. Zo mogen ABC-bomen pas gesnoeid worden als ze volledig in het blad zitten en kunnen andere soorten bomen het beste in de winterperiode gesnoeid worden. Voor fruitbomen gelden bovendien andere regels dan voor ander soorten bomen.

Het snoeien van fruitbomen is een bijzondere vorm van bomen snoeien. Het snoeien van fruitbomen wordt vaak uitgevoerd om de fruitopbrengst van de boom te verhogen. Zo kun je bijvoorbeeld jouw peren- of appelbomen laten snoeien.

Wil je zeker weten dat jouw bomen op het juiste tijdstip en op de juiste wijze gesnoeid worden? Dan is het aan te raden om het bomen snoeien over te laten aan onze professionals. Wij zijn je graag van dienst.

Het uitbesteden van bomen snoeien doe je met een gerust hart aan de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Verschillende vormen van bomen snoeien

Er bestaan verschillende vormen van bomen snoeien:

 • Begeleidingssnoei: Vorm van snoeien die wordt ingezet bij jonge bomen. Begeleidingssnoei zorgt er voor dat een boom van jongs af aan de juiste vorm heeft.
 • Onderhoudssnoei: Gericht op het waarborgen van de gezondheid van de boom.
 • Veiligheidssnoei: Vorm van bomen snoeien die wordt uitgevoerd om de veiligheid van de omgeving van de boom te waarborgen. Veiligheidssnoei zorgt er voor dat een boom geen gevaar oplevert voor zijn omgeving.
 • Traditionele snoei: Een traditionele snoei houdt in dat een boom op traditionele wijze gesnoeid wordt. Traditionele snoei kan zowel gericht zijn op het behoud van de vorm van de boom als op het waarborgen van de gezondheid van de boom. Een bekende vorm van traditionele snoei is bomen knotten.
 • Vormbehoudende snoei: Deze vorm van snoeien is gericht op het behoud van de vorm van de boom. Een bekende vorm van vormbehoudende snoei is bomen toppen.
Voor het professioneel bomen snoeien klop je natuurlijk aan bij de gespecialiseerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Hoge bomen laten snoeien

Ben jij de trotse eigenaar van een aantal hoge, grote bomen en wil je ze laten snoeien? Het snoeien van grote, hoge bomen is een flinke klus die niet geheel zonder gevaren is. Om jouw eigen veiligheid en de veiligheid van jouw omgeving te waarborgen is het daarom aan te raden om het snoeien van hoge bomen over te laten aan ons professionele boomverzorgingsbedrijf.

Wij beschikken over een eigen hoogwerker en klimmateriaal, al onze boomwerkers zijn gecertificeerd en hebben jarenlange ervaring. Het snoeien van hoge bomen is daarom bij ons in goede handen.

Ook jouw hoge bomen snoeien is voor de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp geen probleem.

De prijs van bomen snoeien

Wat kost een boom snoeien? Deze vraag wordt ons vaak gesteld. Helaas is het niet mogelijk om hier een eenduidig antwoord op te geven. De prijs is zeer afhankelijk van de grootte van de boom, de vorm van bomen snoeien en het aantal bomen dat gesnoeid moet worden.

Ben je benieuwd naar de kosten van het bomen snoeien voor jouw situatie? Vraag vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij staan je graag te woord.

De prijs van de boom snoei werkzaamheden zijn erg divers, omdat het afhankelijk is van wat de boom nodig heeft.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Meer informatie over het snoeien van bomen

Bomen spelen een grote rol in het dagelijkse leven. Ze voorzien ons van zuurstof, bieden schaduw op warme, zonnige dagen en geven het landschap of de tuin vorm. Omdat bomen een grote rol spelen, is het belangrijk dat ze voldoende onderhouden worden. Boomonderhoud kan daarom het beste uitgevoerd worden door ons ervaren boomverzorgingsbedrijf.

Heb je vragen over het snoeien van bomen, ben je op zoek naar advies of wil je meer over ons weten? Neem dan gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.

Het snoeien van je boom uitbesteden doe je aan Groentechniek Klomp.