Bomen rooien door boomrooierij Groentechniek Klomp

Op zoek naar een bedrijf dat de bomen rooien kan in jouw tuin of omgeving? Dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Bomen op de meest lastige plekken kan onze boomrooierij voor je rooien. Voor het rooien van bomen maken wij gebruik van verschillende klimtechnieken. Tevens kunnen we een hoogwerker inzetten om jouw boom snel en veilig te rooien.

Ook bomen laten rooien?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen rooien of bomen kappen

Enkele jaren geleden heb jij een mooie jonge boom geplant in je achtertuin. Nu liggen er echter plannen voor een tuinhuisje. De boom staat in de weg. De boom verwijderen is de enige optie. In dit geval kies je voor bomen rooien. Bij het rooien van bomen wordt de gehele boom, zowel boven- als ondergronds, door de bomenrooier verwijderd. De boomwortels en de boomstronk worden dus ook verwijderd. Heeft de boom stormschade opgelopen en vormt hij een gevaar voor zijn omgeving? Dan kun je er ook voor kiezen om je boom te kappen. In dat geval laten we de boomstronk zitten. Het grote voordeel hiervan is dat er niet gegraven wordt in je tuin en het scheelt tijd. De boomstronk kan gebruikt worden om een leuke plantenbak op te zetten of misschien wel een tuinkabouter. Wil je op een later moment toch de boomstronk verwijderen? Dan kunnen we dat voor je doen.

Bomen laten rooien door een boomrooierij

Waarom de boom laten rooien?

De bomenrooiers van Groentechniek Klomp rooien bomen om de meest uiteenlopende redenen:

  • Ander bestemmingsplan van je tuin
  • De boom is ziek
  • De boom wordt te groot voor je tuin
  • Andere bomen en struiken krijgen geen kans om te groeien
  • De boom heeft (storm)schade en is gevaarlijk geworden
  • De boom geeft overlast (teveel bladverlies, te weinig zonlicht)
  • De wortels van de boom tasten je bestrating aan

Wanneer je ervoor kiest je boom te laten rooien door een bomenrooibedrijf, wordt de boom in zijn geheel verwijderd. Je hebt daarna weer voldoende ruimte in je tuin om een nieuwe bestemming aan de grond waarop de boom stond te geven.

De werkwijze van het bomen rooien

Je kiest voor een nieuwe bestemming van je tuin en die grote boom past daar niet meer in. Groentechniek Klomp komt de boom voor je rooien. Als eerste wordt de valrichting van de boom bepaald. Kan de boom vrij vallen of dienen we de boom in te korten alvorens we hem neerhalen? Met speciale klimtechnieken of een hoogwerker, indien mogelijk, zagen we de takken af en korten we de boom in. Als de boom gevallen is, verwijderen we de boomstronk met een speciale stobbenfrees. Groentechniek Klomp beschikt over een eigen houtsnipperaar, waarmee we de takken en boomwortels versnipperen. De houtsnippers voeren we af of kun je gebruiken als halfverharding in je tuin. Na het verwijderen van de boom, kunnen we de tuin voor je egaliseren en opnieuw aanleggen. Ook voor het bestraten van je tuin, ben je bij ons aan het juiste adres.

Boomstronk verwijderen met een stobbenfrees

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Kwaliteit is belangrijk voor jou en voor ons. Boomrooierij Groentechniek Klomp laat je niet zitten met wortels in de grond en uiteraard egaliseren wij de grond indien gewenst. Zo kun je na het rooien van de boom de grond weer snel gebruiken voor andere bestemmingen. En dankzij de inzet van specialistisch materiaal kun je ervan uitgaan dat we snel en efficiënt te werk gaan. Ook is onze boomrooierij inzetbaar voor klussen die slecht bereikbaar zijn met machines. Bomen tussen twee huizen in of dichtbij een tuinhuisje of garage bijvoorbeeld. Uiteraard rooien wij de bomen op veilige wijze en wordt de klus geklaard zonder daarbij schade aan omgeving op te lopen. In deze gevallen klimt onze boomrooier in de boom en zal hij de boom tak voor tak snoeien. Vandaar uit werken we verder met speciale technieken en letten we er goed op dat de afvallende takken geen schade maken.

Allround medewerkers

De bomenrooiers van ons bomenrooibedrijf zijn allround. Dat wil zeggen dat ze niet alleen vakkennis hebben, maar ook binnen de bomenrooierij over de verschillende technieken beschikken. Daarnaast zijn zij zeker bomenspecialist te noemen. Naast het rooien van bomen, houdt onze bomenrooier zich tevens bezig met boomverzorging en boomonderhoud. Niet alleen bomen rooien, kappen en vellen laat je over aan onze specialisten, ook het onderhoud van de bomen kun je met een gerust hart aan hen overhouden. Staat er bij jou een boom in de weg of zie je door de bomen het bos niet meer? Neem dan contact met ons op.

Wat kost een boom rooien door een boomrooierij

De kosten voor een boom rooien zijn afhankelijk van verschillende factoren. Is de boom makkelijk te bereiken voor de bomenrooier of staat de boom op een lastige plaats? De prijs voor bomen rooien hangt hiermee samen. Daarnaast is de omvang van de boom uiteraard ook van invloed op de bomen rooien prijs. En ook de leeftijd speelt een rol bij het bepalen van de bomen rooien kostprijs. Om een nauwkeurige offerte op te stellen voor deze werkzaamheden, komt de bomenrooier van Groentechniek Klomp graag bij je langs om de situatie te bekijken. Meer weten over de werkzaamheden van Groentechniek Klomp? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Ook bomen laten rooien?

Vrijblijvend offerte aanvragen