Kastanje ziekte bestrijden

Lijkt het alsof jouw kastanje langzaam maar zeker slechter wordt? Zie je vlekken en breken takken sneller af? Misschien heeft deze dan last van de kastanje ziekte. Wanneer je jouw kastanje verdenkt van deze ziekte, is het goed om deze te laten beoordelen door onze gecertificeerde boomverzorgers. Zij kunnen je vertellen of de boom ziek is en of er maatregelen te nemen zijn.

Laat je kastanje ziekte bestrijden op een professionele, snelle en veilige manier door de specialisten van Groentechniek Klomp. Neem contact op of vraag direct een offerte aan.

  • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
  • European Tree Worker gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland
De symptomen van de kastanje ziekte zul je het meest opmerken wanneer je kastanje begint te bloeden.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

De kastanje ziekte herkennen

Een grote bedreiging voor de Paardenkastanjes is de kastanje ziekte, ook wel bloedingsziekte genoemd. De kastanjes krijgen bruine vlekken op de stam waar donker vocht (‘bloed’) uit komt. De bast onder de vlekken rot vervolgens weg en sterft af.

De ziekte komt voort uit een bacterie. De aangetaste bomen vormen een grote bedreiging voor de omgeving. Door sterfte van de bast, worden scheuren in de stam en de takken veroorzaakt, die door de wind kunnen afbreken.

De kastanje ziekte is helaas niet te bestrijden, maar de boom is wel te ondersteunen door onze gecertificeerde boomverzorgers.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Wat te doen bij kastanje ziekte?

Wanneer je jouw boom verdenkt van de kastanje ziekte, neem je het beste zo snel mogelijk contact met ons op. De boom wordt dan onderzocht en wanneer de ziekte inderdaad wordt vastgesteld, kunnen we je verder adviseren.

Helaas is er nog geen bestrijdingsmiddel tegen deze ziekte bekend. Ook lijkt kappen of rooien geen goede oplossing. De bacterie zal dan ook de gezonde delen van de boom, bijvoorbeeld in de kroon, aantasten.

Wel kunnen de takken die een bedreiging vormen voor de omgeving weggesnoeid worden. Op deze manier wordt schade door afbrekende takken voorkomen. Het beste advies voor zieke kastanjebomen is ze verder met rust te laten.

Hoewel de kastanje ziekte nog niet bestrijd kan worden, doen onze boomverzorgers er alles aan om jouw boom zo lang mogelijk in goede en veilige staat te houden.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Laat de expert jouw kastanje ondersteunen

Hoewel er dus nog geen oplossing ontdekt is tegen de kastanje ziekte, is het verstandig om toch een expert naar je boom te laten kijken. Zo weet jij zeker waar jouw boom mee te maken heeft, kan de boom periodiek in de gaten gehouden worden en kan deze eventueel nog verder ondersteund worden.

Neem gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Dan komt er zo snel mogelijk iemand bij jou langs om de kastanje ziekte zo goed mogelijk te bestrijden.

Hoewel de gepassioneerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp graag de kastanje ziekte zouden bestrijden, is dit helaas niet mogelijk.