Bosonderhoud

Ben je de trotse eigenaar van een tuin vol bomen of een groot bosperceel? Dan doe je er vast alles aan het bos gezond en gevarieerd te houden. Toch weten veel mensen niet dat het hebben van een groot perceel ook risico’s met zich kan meebrengen.

Als je het bos zelf z’n gang laat gaan, kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen en worden mensen mogelijk in gevaar gebracht. Daarom bieden wij bos onderhoud aan om je van A tot Z te ontzorgen.

  • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
  • European Tree Worker gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland
Laat het professionele bos onderhoud van je bomen over aan de boomverzorgers van Groentechniek Klomp.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Bosonderhoud voor tuinen, campings of vakantieparken

Onder bosonderhoud verstaan we onder andere het uitdunnen van het bos en het verwijderen en planten van bomen en struiken. Er worden verschillende controles en ingrepen gedaan om te zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor het bos.

Wanneer er bomen worden verwijderd, krijgen de bomen die overblijven juist extra ruimte om goed te kunnen ontwikkelen. Hierdoor blijft het bos voor iedereen toegankelijk én veilig. Je doet er dan ook goed aan om onze professionele boomverzorgers onder de arm te nemen die jou helpen bij het onderhoud van jouw bos.

Voor professioneel bosonderhoud laat je de specialisten van Groentechniek Klomp langskomen.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Wat gebeurt er als het bos niet onderhouden wordt?

Bent u eigenaar van een prachtige tuin vol bomen of een bosperceel? Dan ben je tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor het onderhouden van al dat mooie groen. Met name wanneer het is opengesteld voor publiek bij bijvoorbeeld campings of vakantieparken is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s van een bos.

Als je de bomen gewoon hun gangetje laat gaan, kan het voorkomen dat de bomen elkaar verdrukken. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade door dode bomen en takken. Lage beplanting krijgt zo ook weinig zonlicht en dus geen kans om te groeien en zich te ontwikkelen. Het bos onderhouden is dus nodig om alles gezond en veilig te houden, voor jezelf en jouw omgeving.

Besteed jouw bos onderhoud uit aan de ervaren boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Wat valt er onder bosonderhoud?

Bosonderhoud is best een groot begrip en de werkzaamheden van een bosbeheerder zijn daarmee ook erg uiteenlopend. Dit vergt natuurlijk een hoop kennis en ervaring. Wanneer wordt er ingegrepen? Welke bomen kiezen we uit? En hoe kan het dunnen het beste worden gedaan?

Onze professionals staan klaar voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven of overheidsinstanties en nemen het onderhoud aan het bos graag voor je uit handen.

  • Bossen of bospercelen uitdunnen
  • Maaiwerkzaamheden
  • Dode takken en risico takken snoeien
  • Wandelpaden vrij snoeien
  • Plagen als de Prunus plaag bestrijden
  • Stormschade herstellen
De professionele boomverzorgers van Groentechniek Klomp zijn ook in te zetten voor groot bos onderhoud.

Een plan opstellen voor onderhoud aan het bos

Bossen hebben nu eenmaal onderhoud nodig. Wanneer we het bos zijn gang laten gaan, is alles binnen de kortste keren vol gegroeid. Daarnaast wordt het voor jou ook steeds lastiger om het bos door te komen.

Door samen met onze specialisten een bosbeheerplan op te stellen, kunnen maatregelen worden genomen om het bos in stand te houden en de functies van het bos optimaal te benutten. In dit plan komt duidelijk naar voren welke werkzaamheden er moeten worden verricht.

Kies ervoor om je bosonderhoud uit te laten voeren door de experts van Groentechniek Klomp voor succesvol resultaat.

Waarom singelonderhoud zo belangrijk is

Naast bosonderhoud helpen we ook met singelonderhoud. Houtsingels zijn brede afscheidingen tussen bijvoorbeeld weilanden en sloten. Deze lange rij met bomen bepalen voor een groot deel het beeld van de omgeving. Houtsingel dient goed onderhouden te worden en uitdunnen, bijsnoeien en kappen zijn daarom standaard werkzaamheden.

Enkele jaren na de aanplanting van een houtsingel of houtwal, zullen de takken en bomen elkaar gaan raken. Dit betekent dat er gesnoeid en uitgedund moet worden. Wij dunnen de houtsingels uit wanneer dat noodzakelijk is. Wanneer er zieke of dode bomen tussen zitten, worden deze verwijderd. Nieuwe bomen of struiken worden aangeplant, zodat je weer een singel hebt die naar behoren functioneert.

Bosonderhoud uitbesteden aan Groentechniek Klomp zorgt voor een gezond en vruchtbaar bos.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Groentechniek Klomp voor het onderhoud aan jouw bos

Bosonderhoud vergt een hoop kennis en ervaring, maar dit specialistische werk kun je met een gerust hart toevertrouwen aan onze experts. Wij hebben al ruim 10 jaar ervaring met alle onderdelen van bosonderhoud.

Wil je meer informatie over bosonderhoud, groen onderhoud of bosbeheer? Neem dan contact met ons op.

Dankzij jarenlange ervaring kunnen onze boomverzorgers professioneel jouw bos onderhouden.