Bosonderhoud

Ben je de trotse eigenaar van een tuin vol bomen of een groot bosperceel? Dan doe je er vast alles aan het bos gezond en gevarieerd te houden. Toch weten veel mensen niet dat het hebben van een groot perceel ook risico’s met zich kan meebrengen. Als je het bos zelf z’n gang laat gaan, kunnen zich gevaarlijke situaties voordoen en worden mensen mogelijk in gevaar gebracht. Groentechniek Klomp biedt bos onderhoud aan om je van A tot Z te ontzorgen.

Bos laten onderhouden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bosonderhoud voor tuinen, campings of vakantieparken

Onder bosonderhoud verstaan we onder andere het uitdunnen van het bos en het verwijderen en planten van bomen en struiken. Er worden verschillende controles en ingrepen gedaan om te zorgen voor optimale groeiomstandigheden voor het bos. Wanneer er bomen worden verwijderd, krijgen de bomen die overblijven juist extra ruimte om goed te kunnen ontwikkelen. Hierdoor blijft het bos voor iedereen toegankelijk én veilig. Je doet er dan ook goed aan om een expert als Groentechniek Klomp onder de arm te nemen die je kan helpen bij het onderhoud van jouw bos.

Groentechniek Klomp beschikt over het beste materiaal en de technieken om bos onderhoud voor u uit te voeren.

Wat gebeurt er als het bos niet onderhouden wordt?

Bent u eigenaar van een prachtige tuin vol bomen of een bosperceel? Dan ben je tegelijkertijd ook verantwoordelijk voor het onderhouden van al dat mooie groen. Met name wanneer het is opengesteld voor publiek bij bijvoorbeeld campings of vakantieparken is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s van een bos. Als je de bomen gewoon hun gangetje laat gaan, kan het voorkomen dat de bomen elkaar verdrukken. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en schade door dode bomen en takken. Lage beplanting krijgt zo ook weinig zonlicht en dus geen kans om te groeien en zich te ontwikkelen. Het bos onderhouden is dus nodig om alles gezond en veilig te houden, voor jezelf en jouw omgeving.

Wat valt er onder bosonderhoud?

Bosonderhoud is best een groot begrip en de werkzaamheden van een bosbeheerder zijn daarmee ook erg uiteenlopend. Dit vergt natuurlijk een hoop kennis en ervaring. Wanneer wordt er ingegrepen? Welke bomen kiezen we uit? En hoe kan het dunnen het beste worden gedaan? Groentechniek Klomp staat met haar professionals klaar voor zowel particuliere klanten als voor bedrijven of overheidsinstanties en neemt het onderhoud aan het bos graag voor je uit handen.

  • Bossen of bospercelen uitdunnen
  • Maaiwerkzaamheden
  • Dode takken en risico takken snoeien
  • Wandelpaden vrij snoeien
  • Plagen als de Prunus plaag bestrijden
  • Stormschade herstellen

Een plan opstellen voor onderhoud aan het bos

Bossen hebben nu eenmaal onderhoud nodig. Wanneer we het bos zijn gang laten gaan, is alles binnen de kortste keren vol gegroeid. Daarnaast wordt het voor jou ook steeds lastiger om het bos door te komen. Door samen met Groentechniek Klomp een bosbeheerplan op te stellen kunnen maatregelen worden genomen om het bos in stand te houden en de functies van het bos optimaal te benutten. In dit plan komt duidelijk naar voren welke werkzaamheden er moeten worden verricht.

Bos onderhoud aan bomen zorgt ervoor dat in topconditie blijven

Waarom singelonderhoud zo belangrijk is

Naast bosonderhoud bent je voor singelonderhoud bij Groentechniek Klomp ook aan het juiste adres. Houtsingels zijn brede afscheidingen tussen bijvoorbeeld weilanden en sloten. Deze lange rij met bomen bepalen voor een groot deel het beeld van de omgeving. Houtsingel dient goed onderhouden te worden en uitdunnen, bijsnoeien en kappen is voor Groentechniek Klomp dan ook geen probleem.

Enkele jaren na de aanplanting van een houtsingel of houtwal, zullen de takken en bomen elkaar gaan raken wat betekent dat er gesnoeid en uitgedund moet worden. Groentechniek Klomp dunt de houtsingels uit wanneer dat noodzakelijk is en wanneer er zieke of dode bomen tussen zitten, worden deze verwijderd. Nieuwe bomen of struiken worden aangeplant, zodat we weer een singel hebben die naar behoren functioneert.

Bos laten onderhouden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Groentechniek Klomp voor het onderhoud aan jouw bos

Wanneer je een stuk bos bezit, of een perceel met veel bomen, dan is het ook belangrijk het goed te onderhouden. Zie je door de bomen het bos niet meer? Groentechniek Klomp verzorgt voor jou graag alle werkzaamheden aan jouw bomen en bossen. Bomen spelen een grote rol in onze leefomgeving, maar kunnen bij een tekort aan onderhoud een probleem vormen voor jouw omgeving. Bosonderhoud vergt een hoop kennis en ervaring, maar dit specialistische werk kun je met een gerust hart toevertrouwen aan Groentechniek Klomp.

Wil je meer informatie over bosonderhoud?

Wil je meer informatie over bosonderhoud, groen onderhoud of bosbeheer? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Onze ervaren medewerkers staan je graag te woord. Groentechniek Klomp komt graag vrijblijvend bij je langs om jou te adviseren op het gebied van bosonderhoud.