Bosbeheer

Als je een groot bosperceel tot jouw beschikking hebt, wil je hier natuurlijk wel optimaal van kunnen blijven genieten. Het is echter zo dat bomen elkaar kunnen verdrukken, wat weer kan leiden tot gevaarlijke situaties, als je de natuur z’n gang laat gaan en alles door laat groeien.

Heb je zelf onvoldoende tijd om de bomen te onderhouden? Onze boomverzorgers zijn inzetbaar voor het bosbeheer van zowel particuliere bossen als bossen in beheer van campings of vakantieparken.

 • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
 • European Tree Worker gecertificeerd
 • Werkzaam in heel Nederland
Door een professional in te schakelen voor uw bos beheer creëert u een veilig en gezond bos dat altijd toegankelijk blijft.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Bosbeheer: Wat houdt dat eigenlijk in?

Heb je een groot stuk bosperceel in bezit of een tuin met daarin veel bomen? Dan is het belangrijk dat de bomen regelmatig worden onderzocht om te bekijken welke verwijderd of gesnoeid moeten worden.

Bos beheer is nodig om het bos gezond en veilig te houden. Het bos wordt uitgedund en planten van bomen en struiken worden verwijderd. Op die manier kunnen onze boomverzorgers jou helpen om het bos toegankelijk te houden.

Zoek jij een professioneel boomverzorgingsbedrijf dat het bosbheer voor jou kan uitvoeren? De boomverzorgers van Groentechniek Klomp helpen je graag.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Waarom investeren in een bos zo belangrijk is

Het onderhouden van bomen is een vak apart. Vooral bij het onderhouden van grote percelen bij bijvoorbeeld campings of vakantieparken wordt bosbeheer nog wel eens onderschat. Vakantiegangers kunnen schade oplopen door dode bomen of vallende takken. Door te investeren in jouw bos en de takken die een risico vormen op tijd te laten snoeien, kan dit voorkomen worden.

Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat goed onderhouden bomen de uitstraling van jouw woning of bedrijf kunnen bepalen. Bosbeheer én een goed opgezet bosbeheerplan is daarom van groot belang.

Laat jouw bos professioneel beheren door de specialistische boomverzorgers van Groentechniek klomp.

Welke werkzaamheden voert een bosbeheerder uit?

Een bosbeheerder zorgt ervoor dat het bos vitaal en gezond blijft. Bomen groeien nu eenmaal waar ze kunnen en omdat bomen onderling nog wel eens concurreren, om voedingsstoffen of licht, is het soms nodig dat een bosbeheerder ingrijpt. Wij zijn je graag van dienst met onderstaande werkzaamheden:

 • Het uitdunnen van bossen of bospercelen voor zowel zakelijk als particulier
 • Het snoeien van dode takken en takken die een risico vormen
 • Het uitvoeren van verschillende maaiwerkzaamheden
 • Het vrij snoeien van wandelpaden om het bos toegankelijk te houden
 • Verschillende plagen bestrijden (bijvoorbeeld de Prunus-plaag)
Onder ons professionele bosbeheer vallen diverse werkzaamheden die jouw bos weer gezond maken.

Een bosbeheerplan opzetten met onze specialisten

Je zou bos beheer kunnen opdelen in het maken van drie belangrijke stappen:

 1. Een planning maken
 2. De planning uitvoeren
 3. De planning herevalueren

Wat is er nodig om het bos in stand te houden en welke functies moet het bos kunnen vervullen? Onze boomverzorgers geven samen met jou antwoord op deze vragen door middel van een bosbeheerplan. In dit plan wordt vastgelegd wat de lange termijn visie voor jouw bos is en wat er de komende jaren in het bos moet gebeuren. Zo krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van welke werkzaamheden wij voor je uitvoeren.

Laat een professioneel bosbeheerplan maken door de boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

De professionele boombeheerders van Groentechniek Klomp

Wij beschikken over alle voorzieningen om de bomen in jouw bos in topconditie te houden of terug te brengen. Bij zowel bos onderhoud als groen onderhoud komen we je graag helpen. Dankzij onze jarenlange ervaring in bosbeheer en ruime kennis op het gebied van boomverzorging kunnen we je met al jouw beplanting helpen.

Daarnaast beschikken wij over specialistisch materiaal en de juiste klimtechnieken om zo effectief mogelijk te werk te kunnen gaan. Wij voeren bosbeheer in heel Nederland uit, zoals bijvoorbeeld bosbeheer in Overijssel, bosbeheer in Drenthe, bosbeheer in Gelderland en bosbeheer in Groningen.

Laat jouw bosbeheer professioneel uitvoeren door de specialisten van Groentechniek Klomp.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Heb je vragen over bosbeheer?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij staan voor al jouw vragen over de mogelijkheden van bosbeheer klaar.

Schroom niet om contact met ons op te nemen, onze ervaren medewerkers staan je graag te woord.

Besteed jouw bosbeheer uit aan de ervaren boomverzorgers van Groentechniek Klomp voor een gezond en florerend bos.