Bosbeheer

Als je een groot bosperceel tot jouw beschikking hebt, wil je hier natuurlijk wel optimaal van kunnen blijven genieten. Echter is het zo dat als je de natuur z’n gang laat gaan en alles door laat groeien, bomen elkaar kunnen verdrukken wat weer kan leiden tot gevaarlijke situaties. Heb je zelf onvoldoende tijd om de bomen te onderhouden? Groentechniek Klomp is inzetbaar voor het bosbeheer van zowel particuliere bossen als bossen in beheer van campings of vakantieparken.

Bosbeheer: wat houdt dat eigenlijk in?

Heb je een groot stuk bosperceel in bezit of een tuin met daarin veel bomen? Dan is het belangrijk dat de bomen regelmatig worden onderzocht om te bekijken welke moeten worden verwijderd of gesnoeid. Bos beheer is nodig om het bos gezond en veilig te houden. Het bos wordt uitgedund en planten van bomen en struiken worden verwijderd. Op die manier kan Groentechniek Klomp jou helpen het bos toegankelijk te houden.

Waarom investeren in een bos zo belangrijk is

Het onderhouden van bomen is een vak apart. Vooral bij het onderhouden van grote percelen bij bijvoorbeeld campings of vakantieparken wordt bosbeheer nog wel eens onderschat. Zoals eerder genoemd kan het zo zijn dat vakantiegasten schade kunnen oplopen door dode bomen of vallende takken. Door te investeren in jouw bos en de takken die een risico vormen op tijd te laten snoeien kan dit worden voorkomen. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat goed onderhouden bomen de uitstraling van jouw woning of bedrijf kunnen bepalen. Bosbeheer én een goed opgezet bosbeheerplan is daarom van groot belang.

Welke werkzaamheden voert een bosbeheerder uit?

Een bosbeheerder zorgt ervoor dat het bos vitaal en gezond blijft. Bomen groeien nu eenmaal, en omdat bomen onderling nog wel eens concurreren om voedingsstoffen of licht is het soms nodig dat een bosbeheerder ingrijpt. Dit wordt gedaan door het bos uit te dunnen, waarbij ruimte wordt gecreëerd voor de bomen. Groentechniek Klomp is je graag van dienst met onderstaande werkzaamheden:

  • Het uitdunnen van bossen of bospercelen voor zowel zakelijk als particulier
  • Het snoeien van dode takken en takken die een risico vormen
  • Het uitvoeren van verschillende maaiwerkzaamheden
  • Het vrij snoeien van wandelpaden om het bos toegankelijk te houden
  • Verschillende plagen bestrijden (bijvoorbeeld de Prunus-plaag)
Door een professional in te schakelen voor uw bos beheer creëert u een veilig en gezond bos dat altijd toegankelijk blijft.

Een bosbeheerplan opzetten met Groentechniek Klomp

Je zou bos beheer kunnen opdelen in het maken van drie belangrijke stappen. Zo wordt er allereerst een planning gemaakt, deze wordt uitgevoerd en vervolgens wordt deze geëvalueerd. Wat is er nodig om het bos in stand te houden en welke functies moet het bos kunnen vervullen? Groentechniek Klomp geeft samen met jou antwoord op deze vragen door middel van een bosbeheerplan. In dit plan wordt vastgelegd wat de lange termijn visie voor uw bos is en wat er de komende jaren in het bos moet gebeuren. Zo krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van welke werkzaamheden Groentechniek Klomp voor u zal uitvoeren.

Waarom Groentechniek Klomp jouw partner in bos beheer is

Groentechniek Klomp beschikt over alle voorzieningen om de bomen in jouw bos in topconditie te houden of terugbrengen. Ben je juist op zoek naar bos onderhoud of groen onderhoud? Ook dan bent je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Je kunt bij ons terecht als je op zoek bent naar een bedrijf met jarenlange ervaring bosbeheer en ruime kennis op het gebied van boomverzorging. Daarnaast beschikken wij over specialistisch materiaal en de juiste klimtechnieken om zo effectief mogelijk te werk te kunnen gaan. Wij doen bosbeheer in heel Nederland, dus bijvoorbeeld ook bosbeheer in Overijssel, bosbeheer in Drenthe, bosbeheer in Gelderland of bosbeheer in Groningen.

Heb je vragen over bosbeheer?

Zie je door de bomen het bos niet meer? Groentechniek Klomp staat graag voor je klaar met al jouw vragen over de mogelijkheden van bosbeheer. Schroom niet om contact met ons op te nemen, onze ervaren medewerkers staan je graag te woord.