Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Voor meerdere gemeenten hebben onze gecertificeerde boomverzorgers boomveiligheidscontroles uitgevoerd. Dit werd gedaan via de VTA-methode. Dit staat voor Visual Tree Assessment.

Door middel van deze methode wordt het breukrisico van een boom visueel beoordeeld. Dit gebeurt op grond van bouw en groeigedrag. Bij de VTA boomcontrole wordt onderscheid gemaakt tussen verzwakkingen die zijn waargenomen in de kroon, stam en stamvoet van de boom. Er wordt onder meer gecontroleerd op zaken als:

  • De aanwezigheid van schimmels, holten en inrottende snoeiwonden
  • Mechanische belasting
  • Inrottende snoeiwonden
  • Plakoksels
  • Dood hout

Naast de waargenomen VTA-afwijkingen is per boom een conclusie en advies gegeven. Zo weten de gemeenten precies wat ze bij welke boom moeten aanpakken.

Vanwege de nationale zorgplicht die je hebt als boomeigenaar, wordt verwacht dat je eens in de drie jaar een boomcontrole laat uitvoeren. Als de boom is goedgekeurd, ben je niet meer aansprakelijk voor eventuele schade die de boom oplevert tijdens, bijvoorbeeld, een storm. Daarnaast weet je dus direct hoe gezond je boom is en welke pijnpunten aangepakt moeten worden.

Heb jij ook bomen die je wilt laten controleren? Neem dan contact met ons op. Onze boomverzorgers komen graag bij je langs voor een offerte op maat en het uitvoeren van een professionele boomcontrole.