Bomen vellen

Bomen vellen

 

Bomen vellen, laat je doen door Groentechniek Klomp. Wanneer een boom het zicht vanuit je woonkamer belemmert of je andere plannen met je achtertuin hebt en die boom daar niet meer in past, dient de boom verwijderd te worden. Ook kan het zijn dat een boom gevaar oplevert voor de omgeving, omdat hij bijvoorbeeld te groot geworden is. Een methode voor het verwijderen van de boom is het bomen vellen. Bomen vellen is vrijwel hetzelfde als bomen kappen, maar we maken hierbij gebruik van elektrisch gereedschap.

Waarom bomen vellen

Bomen kunnen geveld worden om verschillende redenen:

  • Het zicht vanuit je woonkamer wordt belemmerd door de boom
  • Je wilt meer zonlicht binnen laten komen
  • Je hebt andere plannen voor je tuin
  • De wortels van de boom duwen tegen je verharding en zo ontstaan losliggende tegels
  • Er is (storm)schade aan de boom
  • De boom is ziek of bijna dood
  • De boom wordt te groot en veroorzaakt gevaarlijke situaties
  • De boom zorgt voor overlast door het vele bladafval in de tuin

Erg vervelend als je boom niet meer biedt wat deze voorheen wel deed. Je maakt de keuze de boom te verwijderen. Er zijn verschillende methodes om een boom te verwijderen. Het vellen van de boom is er één van. Door de boom te verwijderen tot aan de boomstronk, hoeft niet direct de gehele tuin overhoop gehaald te worden. En de boomstronk kan gebruikt worden om een leuke plantenbak of tuinkabouter op te plaatsen.

Hoe gaan we te werk

Het vellen van een boom gebeurt op verschillende manieren. Allereerst bekijken we de situatie. Staat de boom vrij en kan hij vallen zonder huizen, tuinhuisjes of auto’s te raken. Dan kunnen we de valrichting bepalen. We beschikken over verschillende klimtechnieken en kunnen de takken op die manier verwijderen. Ook wanneer de boom niet vrij staat om te vallen, kunnen we de boom vellen. We werken dan van boven naar beneden en zorgen ervoor dat de af gezagen boomstammen of takken veilig naar beneden komen. Na het vellen van de boom blijft er een boomstronk of boomstobbe over. Deze kun je prima laten zitten, maar we kunnen ook de boomstronk verwijderen. Neem gerust contact met ons op.

Bomen laten vellen

De kosten van het bomen vellen

Het vellen van bomen, laat je graag over aan Groentechniek Klomp. We zijn een gespecialiseerd bedrijf met vele jaren ervaring op het gebied van boomverzorging. Bomen vellen, bomen kappen en bomen rooien zijn onze dagelijkse werkzaamheden. De moeilijkste bomen, kunnen wij voor je vellen. Meer weten? Neem contact met ons op. We staan je graag te woord.