Boom verwijderen

Boom uit je tuin verwijderen? Wij verwijderen de boom en zorgen ervoor dat dit op een veilige en verantwoorde wijze gebeurd. Dankzij jarenlange ervaring en de beschikking over de juiste diploma’s en materialen, ben je verzekerd van snel en goed werk.

Wil je een boom laten verwijderen uit je tuin? Neem dan contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

  • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
  • European Tree Worker gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland
Boom laten kappen door de boomverzorgers van Groentechniek Klomp
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Boom laten verwijderen

Er zijn verschillende redenen waarom je een boom uit je tuin verwijderen wilt. Zo kan het om gezondheidsredenen van de boom gaan: Misschien is de boom ziek, rot en leveren de dode takken of stam een gevaar op voor de omgeving. Of heb je andere plannen voor de inrichting van je tuin waarbij de boom niet meer past? Je wilt bijvoorbeeld een tuinhuis bouwen op de huidige plek van de boom. Ook in dat geval zal de boom uit de tuin verwijderd moeten worden.

In sommige gevallen is het ook mogelijk om de boom te verplaatsen. Zo kan hij zich verder ontwikkelen op een andere plek in de tuin. Wat je redenen ook zijn om de boom te laten verwijderen, wij helpen je er graag mee. Zelfs in de meest lastige gevallen, kunnen wij de boom voor je verwijderen. Niet alleen dankzij onze ervaring, maar ook omdat wij de beschikking hebben over specialistisch materiaal en een hoogwerker en kraan, kunnen wij alle bomen verwijderen.

Boom uit de tuin laten verwijderen.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Redenen voor het verwijderen van bomen

Bomen kunnen om de meest uiteenlopende redenen verwijderd worden. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • De boom is ziek en de bestrijding van de ziekte of genezing is niet meer mogelijk
  • De boom heeft stormschade opgelopen en vormt nu een bedreiging voor zijn omgeving
  • De boom is te groot geworden voor zijn omgeving
  • De boom neemt teveel licht weg in de tuin of van de woning
  • Er dient plaats gemaakt te worden voor bijvoorbeeld een tuinhuis of overkapping
Boomstronk uit de tuin laten verwijderen

Bomen uit de tuin verwijderen

Wanneer de boom in de weg staat, ziek is of een risico vormt voor de omgeving, kun je de boom weg laten halen door onze gecertificeerde boomverzorgers. Wij komen bij je langs om de situatie te bekijken alvorens wij de boom verwijderen. Elke situatie is immers anders. Zo kan het zijn dat de boom op een plek staat waar we hem zonder risico kunnen laten vallen. Maar in andere gevallen is dat niet mogelijk.

Wil je bomen verwijderen die pal naast het huis, achter het huis of nabij een schuur staan? Dan kan onze boomwerker de boom inklimmen en de boom deel voor deel verwijderen. Een andere mogelijkheid voor het laten weghalen van de bomen, is het inzetten van een telescoopkraan. Om schade aan het huis te voorkomen, wordt de boom dan aan de kraan vastgezet alvorens deze van onderen wordt doorgezaagd.

Onze boomspecialisten zijn werkzaam door het hele land, zo schakel je ons in voor het bomen verwijderen in Amsterdam of het bomen verwijderen in Utrecht, maar ook voor boomverzorging in Drenthe zijn wij je betrouwbare partner.

Ook dikke bomen op onhandige locaties worden gemakkelijk, snel en veilig verwijderd door onze experts.

Bomen kappen, bomen rooien of bomen vellen

Er zijn verschillende technieken om een boom te verwijderen. Zo kunnen we bomen kappen, vellen of bomen rooien. Laat je een boom kappen of vellen? Dan blijft de boomstronk met de wortels over. Een prima oplossing voor bijvoorbeeld een boom met stormschade, die een bedreiging voor zijn omgeving vormt. De wortels worden niet verwijderd, wat betekent dat er minder schade aan de rest van je tuin gemaakt wordt. Er zijn immers geen graafwerkzaamheden rondom de boom. De overgebleven boomstronk zou je bijvoorbeeld in gebruik kunnen nemen als tafeltje voor een leuke plantenbak.

Bij het bomen rooien, wordt de gehele boom uit de tuin verwijderd. Dus ook de boomstronk en boomwortels. Dat is de beste oplossing wanneer je iets anders wilt bouwen op die plek, bijvoorbeeld een tuinhuis of schuur.

Voor het verwijderen van bomen gebruiken we klimtechnieken, maar ook onze hoogwerker wordt ingezet om de bomen te verwijderen. Voordat we aan de slag gaan, wordt eerst bekeken of er een vergunning nodig is om de boom te verwijderen. Is dat het geval, dan vraag je deze aan bij de gemeente. Wij kunnen je eventueel ook helpen bij de aanvraag hiervan.

Laat jouw hoge bomen verwijderen door de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Boom laten kappen

Bomen kappen is in sommige gevallen de enige optie. De boom vormt bijvoorbeeld een bedreiging voor zijn omgeving en dient neergehaald te worden. Een boom verwijderen kan op verschillende manieren. Bomen kappen is daar één van. Bij het kappen van bomen wordt de boom alleen bovengronds verwijderd. De boomstobbe blijft achter. Door de vaardigheden van onze boomverzorgers, wordt de boom snel en vakkundig verwijderd. Door in de boom te klimmen kunnen we de boom verantwoord kappen.

Bomen vellen

Ook bij het bomen vellen wordt de boom vanaf de onderzijde van de stam verwijderd. Wanneer er voldoende ruimte rondom de boom is, kan deze in één keer onderaan de stam worden afgezaagd. In een later stadium kan de boomstobbe eventueel nog verwijderd worden. Ook is er in sommige gevallen een vergunning nodig om een boom uit de tuin te verwijderen. De aanvragen voor een vergunning verschillen per gemeente. Je kunt hiervoor het beste bij de gemeente informeren.

Laat jouw boom snel verwijderen door de professionele boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Bomen laten rooien

Jaren geleden is er een boom in de tuin geplant. Dat kan door jezelf gedaan zijn, maar het is uiteraard ook mogelijk dat de vorige bewoners van de woning dit gedaan hebben. Bij het bomen planten wordt vaak niet nagedacht over hoe groot de boom kan worden. Nu heb je andere plannen met je tuin en staat de boom simpel gezegd in de weg. In dat geval is het verstandig de boom te laten rooien. Bij het bomen rooien wordt de gehele boom inclusief zijn wortels verwijderd. De grond wordt daarna netjes gelijk gemaakt en kan dus weer gebruikt worden voor een andere bestemming. Een nieuw terras, het bouwen van een schuur of een uitbouw aan de woning bijvoorbeeld.

Boomstronk uit je tuin laten verwijderen

Is er ooit een boom verwijderd in je tuin en de boomstronk daar bij niet verwijderd? Ligt deze boomstobbe nu in de weg? Dan neem je contact op met onze specialisten. Wij verwijderen op professionele wijze de boomstronk, zodat je weinig overlast hebt van de werkzaamheden. Met behulp van onze eigen kraan kunnen wij de boomstronk verwijderen op eenvoudige wijze, zodat je de grond kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de bouw van een schuur of tuinhuis.

Je kunt al jouw bomen laten verwijderen door Groentechniek Klomp.

De kosten van een boom verwijderen

In de meeste gevallen mag een boom niet zomaar verwijderd worden. Er dient een vergunning aangevraagd te worden. Bij de gemeente kun je navragen aan welke voorwaarden je moet voldoen om een boom te laten verwijderen. Vaak is de omtrek van de boom of de hoogte van de boom een bepalende factor hierin. Ook bij het berekenen van een boom verwijderen prijs spelen deze factoren een rol.

Daarnaast heeft de standplaats van de boom ook invloed op de kosten. Is de boom eenvoudig te bereiken, kan hij op een makkelijke manier verwijderd worden of zijn er speciale materialen, een hoogwerker of een telescoopkraan voor nodig? Het grote voordeel van Groentechniek Klomp is dat wij in het bezit zijn van deze materialen en machines en dus geen derde partij hoeven in te schakelen. De kosten voor een boom verwijderen blijven hierdoor scherp. Wil je exact weten wat de prijs van de boom verwijderen wordt? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Laat veilig jouw bomen verwijderen door de gecertificeerde experts van Groentechniek Klomp.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Jouw boom uit je tuin verwijderen

Boom laten verwijderen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Onze gediplomeerde en gecertificeerde boomverzorgers staan voor je klaar. Naast boomverzorging, kun je dan ook bij ons terecht om bomen te laten verwijderen. Nadat de boom is verwijderd, wordt de tuin weer netjes achtergelaten, zodat je zo min mogelijk overlast hebt van het verwijderen van de boom uit je tuin. Welke reden je ook hebt om de boom te laten weghalen, wij helpen je graag.

Wij verwijderen bomen in heel Nederland, dus we kunnen bijvoorbeeld ook bomen verwijderen in Assen, bomen verwijderen in Arnhem en bomen verwijderen in Groningen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Laat jouw bomen professioneel verwijderen door de boomverzorgers van Groentechniek Klomp.