Bomen weghalen in Utrecht

Wanneer je een jonge boom plant, heb je vaak niet in de gaten dat deze uit kan groeien tot een enorme boom. Die jonge boom is nu volwassen en past eigenlijk niet meer in je achtertuin. Te groot en daardoor zorgt de boom voor teveel schaduw of weerhoudt hij jonge planten van de groei. Tijd om de boom te verwijderen. De boomverzorger van Groentechniek Klomp staat in dit geval voor je klaar. Ook voor het verwijderen van bomen in Utrecht, kun je bij ons terecht. In Utrecht staan gebouwen vaak wat dichter op elkaar, wat het weghalen van bomen moeilijker maakt. Echter, dit is geen probleem voor Groentechniek Klomp. Wij beschikken over de juiste kennis, vaardigheden en het materiaal om de bomen weg te halen in Utrecht.

Bomen verwijderen in Utrecht?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen in Utrecht laten verwijderen

De redenen voor het laten verwijderen van bomen in Utrecht lopen vaak nogal uiteen. Zo is het mogelijk dat de boom te groot is geworden voor je tuin. Hij neemt teveel zon weg en houdt zo de ontwikkeling van andere beplanting tegen. Of de boom is ziek. In sommige gevallen is de boomziekte te bestrijden, maar in andere gevallen is de enige optie de boom laten weghalen. En misschien hen je wel een andere bestemming voor de plek waar nu de boom staat, gevonden. Ook in dat geval laat je de boom in Utrecht door ons verwijderen. Maar ook voor het bomen verplaatsen schakel je Groentechniek Klomp in. In bepaalde gevallen is het namelijk uitstekend mogelijk om de boom te verplaatsen naar een andere locatie.

Bomen weghalen in Utrecht

Bomen kappen, rooien of vellen

In een drukke stad, zoals Utrecht, worden huizen en andere gebouwen vaak dicht op elkaar gebouwd. De boom die je lang geleden plantte, paste destijds nog prima in het straatbeeld. Nu deze groter wordt en woningen uitgebreid worden met een aanbouw of bijgebouw, staat de boom eigenlijk in de weg. De boom verwijderen is de beste optie. Om geen schade aan de omliggende gebouwen te brengen, is het verstandig deze specialistische klus over te laten aan een ervaren professional. Het verwijderen van bomen in Utrecht laat je dan ook over aan Groentechniek Klomp. Je kunt ervoor kiezen de boom in zijn geheel te laten verwijderen, ook wel het bomen rooien genoemd. De boom wordt dan zowel bovengronds als onder de grond verwijderd. Echter in sommige gevallen is het niet noodzakelijk om de boomwortels te verwijderen. Dan vellen we de boom tot de boomstronk. Mocht je in een later stadium toch de boomstronk verwijderd willen hebben, dan beschikken wij over een zogenaamde stobbenfrees en frezen wij de boomwortels weg. Wat overblijft zijn houtsnippers. Deze kun je in de tuin gebruiken, maar het is ook mogelijk om deze door ons te laten afvoeren.

In Utrecht bomen verwijderen

Om de bomen te verwijderen gebruiken wij verschillende technieken. Is er voldoende ruimte om de boom vrij te laten vallen, dan doen we dat. Bij het weghalen van bomen in Utrecht is de ruimte vaak beperkt. Vrij laten vallen is in dat geval dan geen optie. Wat wellicht wel mogelijk zou zijn is de boom in delen naar beneden te halen. In dat geval klimmen we de boom in en kappen we deel voor deel en wordt de boom dus ook deel voor deel naar beneden gehaald. Is dit ook geen optie, dan zetten we de boom vast aan een telekraan, zagen we de boom van onderen af en wordt deze met behulp van de kraan naar een veilige plek gebracht.

Voor het verwijderen van bomen in Utrecht is vaak een vergunning nodig. De boomspecialisten van Groentechniek Klomp weten dat. Wanneer zij de boom voor je weghalen, worden de nodige vergunningen door hen aangevraagd en wegafzettingen en omleidingen door hen geregeld. Op die manier wordt een veilige werksituatie met zo min mogelijk overlast voor de omgeving gecreëerd.

Bomen afvoeren na het kappen in Utrecht

Overige diensten voor Utrecht

Naast het verwijderen van bomen in Utrecht, schakel je Groentechniek Klomp ook voor overige boomverzorging in. Zo kun je voor de volgende diensten bij ons terecht:

De kosten voor het laten weghalen van bomen in Utrecht

Wat de kosten voor het laten verwijderen van bomen in Utrecht zijn, hangt af van de situatie. Staat de boom vrij of is deze lastig te bereiken. Wanneer je wilt weten wat de kosten zijn voor bomen verwijderen bij jou in Utrecht, stuur je ons een bericht via het contactformulier. Eventueel kun je enkele foto’s erbij sturen. Wij maken dan een offerte op maat, zodat je weet waar je aan toe bent. Liever eerst wat meer informatie over het laten verwijderen van bomen in Utrecht? Ook dan neem je vrijblijvend contact met ons op. We staan je graag te woord.

Bomen verwijderen in Utrecht?

Vrijblijvend offerte aanvragen