Biologische onkruidbestrijding

Onkruid is een van de meest bekende tuinergernissen. Het kan niet alleen de uitstraling van je tuin flink bederven, het kan er ook voor zorgen dat de originele beplanting van de tuin opeens een stuk minder snel groeit of in zijn geheel doodgaat. Omdat onkruid voor veel overlast zorgt, is het belangrijk dat het op effectieve wijze verwijderd wordt.

Bij onkruidbestrijding wordt vaak gedacht aan het gebruik van allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. Toch is deze aanpak niet noodzakelijk. Wij kunnen milieuvriendelijke onkruidbestrijding voor je uitvoeren. Door het onkruid te laten bestrijden door het ervaren team van Groentechniek Klomp, wordt de rest van de tuin niet beschadigd en is overlast door onkruid verleden tijd.

 • 10+ jaar ervaring in biologische onkruidbestrijding
 • European Tree Worker gecertificeerd
 • Werkzaam in heel Nederland
Een van de belangrijkste taken van onze hoveniers is de biologische onkruidbestrijding, want dit is het beste voor je tuin, het milieu en jezelf.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Wat is biologische onkruidbestrijding

Biologisch onkruid laten bestrijden houdt in dat het onkruid op een manier wordt bestreden die niet nadelig is voor de rest van de natuur. Dat betekent dat chemische bestrijdingsmiddelen verleden tijd zijn.

Bij ons staat het welzijn van de natuur hoog in het vaandel. Daarom bestrijden wij onkruid uitsluitend op biologische, milieuvriendelijke wijzen. Hiervoor gebruiken wij de bestrijdingsmethode onkruid bestrijden met kokend water.

Onkruid bestrijden met kokend water kent veel voordelen, waaronder:

 • Levert geen gevaar op voor de natuur en de objecten in de omgeving
 • De natuur wordt niet belast met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen
 • Gerichte bestrijding die gemakkelijk herhaald kan worden

Onkruidbestrijding met kokend water valt onder milieuvriendelijke onkruidbestrijding en is zeer effectief. Wil je meer weten over onze manier van biologische onkruidbestrijding of ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding kun je terecht bij de gespecialiseerde hoveniers van Groentechniek Klomp.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Biologisch onkruid laten bestrijden op verharding

Ook milieuvriendelijke onkruidbestrijding op verharding bestaat uit onkruid bestrijden met kokend water. Bij deze onkruidbestrijdingsmethode zorgt de hoge temperatuur van het water ervoor dat de cellen in de plant barsten, waardoor de plant uitdroogt en gemakkelijk te verwijderen is.

Heeft u een kleine tuin met veel omringende bebouwing? Dan is onkruid bestrijden met kokend water de beste aanpak. Deze manier van bestrijding maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en gericht onkruid te bestrijden, levert geen brandgevaar op en brengt de kwaliteit van de grond niet in gevaar.

Ben jij eigenaar van een groot landgoed of erf? Ook dan is onkruidbestrijding met kokend water de beste methode. Met deze methode kan heel nauwkeurig, maar ook op grote schaal, onkruid eenvoudig bestreden worden.

Ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van milieuvriendelijke onkruidbestrijding? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Biologische onkruidbestrdijing werkt het beste op verharding, hierdoor heb jij geen last meer van opkomend groen tussen je tegels.

Biologisch onkruid laten bestrijden gazon

Biologisch onkruid bestrijden op verharding is een vrij eenvoudige klus. Biologisch onkruid bestrijden op het gazon is echter een lastigere klus. Onkruid bestrijding op het gazon bestaat voor het grootste gedeelte uit preventieve maatregelen, die onze ervaren hoveniers graag voor je uitvoeren. Deze maatregelen bestaan uit:

 • Het gazon regelmatig maaien: Dit zorgt ervoor dat zuurstof en water makkelijker de wortels van het gras bereiken, met als gevolg dat het gras sneller groeit en een hogere dichtheid heeft, waardoor onkruid minder kans maakt.
 • Het gazon regelmatig beluchten: Gazon beluchten houdt in dat er gaten in het oppervlakte worden geprikt. Door deze gaten dringen zuurstof, water en andere voedingsstoffen de grond in, wat bevorderend is voor de groei van het gras. Het beluchten van het gras zorgt er tevens voor dat een dieper gelegen, voedzame laag grond naar de oppervlakte komt, waardoor het gras beter groeit. Gazon beluchten heeft als resultaat een gazon met diepe wortels en een hoge dichtheid, waarin onkruid dus geen kans krijgt.
 • Het gazon regelmatig verticuteren: Het verticuteren vind minimaal één keer per jaar plaats. Door het gazon te verticuteren wordt de viltlaag in het gazon verwijderd, waardoor mos, dood gras en onkruid verdwijnen. Hierdoor krijgt nieuw en jong gras de kans om te groeien. Ook dit jonge gras zorgt voor een hogere dichtheid van het gazon.
Het is het beste om onkruid te voorkomen op een gazon, maar anders kunnen onze hoveniers ook op jouw gazon biologisch het onkruid verwijderen.

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze: De voordelen

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze brengt veel voordelen met zich mee:

 • De rest van jouw beplanting lijdt niet langer onder de verschillende bestrijdingsmethoden
 • De ecosystemen in jouw tuin of op jouw terrein worden niet langer verstoord door onkruidbestrijding
 • Je hoeft je geen zorgen te maken om chemicaliën in de lucht of een vieze geur na de bestrijding

Je kunt bij ons terecht voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding, maar wij kunnen jou ook helpen bij het bestrijden van boomziektes, zoals de eikenprocessierups, en boomplagen, zoals de prunusplaag. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Op milieuvriendelijke wijze onkruid laten bestrijden is enorm voordelig voor het gehele milieu en de ecosystemen in de buurt van het onkruid.

Andere vormen van biologische onkruidbestrijding

De verschillende vormen van preventieve onkruidbestrijding, voeren onze hoveniers graag voor je uit. Toch kan het zijn dat er alsnog hardnekkig onkruid optreedt. Gelukkig kun je dit onkruid laten bestrijden op het gazon door onze deskundige hoveniers. Zij zullen het onkruid bestrijden met kokend water, wat helaas wel de rest van jouw gazon lichtelijk zou kunnen beschadigen.

Heb je liever een minder risicovolle manier van onkruid verwijderen? Dan zijn onkruidstekers een betere oplossing. Onze hoveniers kijken graag samen met jou naar een passende aanpak. Zo geniet jij snel weer van een prachtig, strak gazon.

Milieuvriendelijk onkruid laten verwijderen doe je door de ervaren hoveniers van Groentechniek Klomp.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Jouw hovenier voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding

Heb jij veel last van onkruid in jouw tuin of op jouw terrein? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde hoveniers zorgen er met behulp van biologische onkruidbestrijding voor dat het onkruid niet langer voor overlast zorgt.

Wij voeren milieuvriendelijk onkruid bestrijden uit in opdracht van zowel particulieren als bedrijven, instanties, overheden en semioverheden.

Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van biologisch onkruid laten bestrijden te bespreken.

Onze hoveniers weten precies hoe ze het beste jouw onkruid kunnen verwijderen op milieuvriendelijke manier.