Biologische onkruidbestrijding

Biologische onkruidbestrijding

Onkruid is een van de meest bekende tuinergernissen. Het kan niet alleen de uitstraling van je tuin flink bederven, het kan er ook voor zorgen dat de originele beplanting van de tuin opeens een stuk minder snel groeit of in zijn geheel doodgaat. Omdat onkruid voor veel overlast zorgt, is het belangrijk dat het op effectieve wijze verwijderd wordt. Bij onkruidbestrijding wordt vaak gedacht aan het gebruik van allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. Toch is deze aanpak niet noodzakelijk. Groentechniek Klomp kan milieuvriendelijke onkruidbestrijding voor je uitvoeren. Door het onkruid te laten bestrijden door het ervaren team van Groentechniek Klomp wordt de rest van de tuin niet beschadigd en is overlast door onkruid verleden tijd.

Wat is biologische onkruidbestrijding

Biologisch onkruid laten bestrijden houdt in dat het onkruid op een manier wordt bestreden die niet nadelig is voor de rest van de natuur. Dat betekent dat chemische bestrijdingsmiddelen verleden tijd zijn. Groentechniek Klomp maakt gebruik van de volgende bestrijdingsmethoden om onkruid verdelgen op natuurlijke wijze uit te voeren:

  • Onkruid laten wegbranden: Onkruid wegbranden wordt uitgevoerd met een speciale onkruidbrander. Door het onkruid enkele seconden flink te verhitten gaan de cellen in de plant kapot en droogt de plant uit. De ervaren hoveniers van Groentechniek Klomp kunnen het onkruid wegbranden op veilige wijze voor je uitvoeren
  • Onkruid laten stomen: Een andere manier van milieuvriendelijk onkruid laten bestrijden door de hoveniers van Groentechniek Klomp, is door het onkruid te laten stomen. Ook bij het stomen van onkruid wordt een hoge temperatuur gehanteerd. Het voordeel van onkruid stomen is echter dat de kans op brand vrijwel nul is. Welke vorm van biologische onkruidbestrijding de beste keuze is voor jou hangt af van jouw situatie. De hoveniers van Groentechniek Klomp staan voor je klaar om de mogelijkheden met je te bespreken. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie
Biologisch onkruid laten bestrijden

Biologisch onkruid laten bestrijden op verharding

Milieuvriendelijke onkruidbestrijding op verharding bestaat uit onkruid laten wegbranden of onkruid laten stomen. In beide gevallen zorgt de hoge temperatuur ervoor dat de cellen in de plant barsten, waardoor de plant uitdroogt en gemakkelijk te verwijderen is. Heeft u een kleine tuin met veel omringende bebouwing? Dan is onkruid laten stomen de beste aanpak. Ben jij eigenaar van een groot landgoed of erf? Dan kan het onkruid ook bestreden worden door middel van onkruid laten wegbranden. Groentechniek Klomp overlegt graag met je over de beste aanpak.

Biologisch onkruid laten bestrijden gazon

Biologisch onkruid bestrijden op verharding is een vrij eenvoudige klus. Biologisch onkruid bestrijden op het gazon is echter een lastigere klus. Onkruid bestrijding op het gazon bestaat voor het grootste gedeelte uit preventieve maatregelen, die de hoveniers van Groentechniek Klomp graag voor je uitvoeren. Deze maatregelen bestaan uit:

  • Het gazon regelmatig maaien. Dit zorgt ervoor dat zuurstof en water makkelijker de wortels van het gras bereiken, met als gevolg dat het gras sneller groeit en een hogere dichtheid heeft, waardoor onkruid minder kans heeft
  • Het gazon regelmatig beluchten. Gazon beluchten houdt in dat er gaten in het oppervlakte worden geprikt. Door deze gaten dringen zuurstof, water en andere voedingsstoffen de grond in, wat bevorderend is voor de groei van het gras. Het beluchten van het gras zorgt er tevens voor dat een dieper gelegen, voedzame laag grond naar de oppervlakte komt, waardoor het gras beter groeit. Gazon beluchten heeft als resultaat een gazon met diepe wortels en een hoge dichtheid, waarin onkruid geen kans krijgt.
  • Het gazon regelmatig verticuteren: Het verticuteren vind minimaal één keer per jaar plaats. Door het gazon te verticuteren wordt de viltlaag in het gazon verwijderd, waardoor mos, dood gras en onkruid verdwijnen en nieuw en jong gras de kans krijgt om te groeien. Het jonge gras zorgt voor een hogere dichtheid van het gazon, waardoor onkruid minder kans heeft om te groeien.
Milieuvriendelijk onkruidbestrijding

Groentechniek Klomp kan al deze vormen van preventieve onkruidbestrijding voor je uitvoeren. Zijn al deze maatregelen genomen maar treedt er toch hier en daar onkruid op? Ook voor onkruid laten bestrijden op het gazon kun je bij Groentechniek Klom terecht. Wij kunnen het onkruid wegbranden of stomen, maar dat kan de rest van jouw gazon wel enigszins beschadigen. Liever een minder risicovolle manier van verwijderen? Dan zijn onkruidstekers een betere oplossing. Wij kijken graag samen met jou naar een passende aanpak.

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze: de voordelen

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze brengt veel voordelen met zich mee. Door geen gebruik meer te maken van chemische bestrijdingsmiddelen lijdt de rest van jouw beplanting niet langer onder onkruidbestrijding en worden de ecosystemen in jouw tuin of op jouw terrein niet langer verstoord door onkruidbestrijding. Je kunt bij groentechniek Klomp terecht voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding, maar wij kunnen jou ook helpen bij het bestrijden van boomziektes, zoals de eikenprocessierups, en boomplagen, zoals de prunusplaag. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Contact opnemen met Groentechniek Klomp

Heb jij veel last van onkruid in jouw tuin of op jouw terrein? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. De experts van Groentechniek Klomp zorgen er met behulp van biologische onkruidbestrijding voor dat het onkruid niet langer voor overlast kan zorgen. Groentechniek Klomp voert milieuvriendelijk onkruid bestrijden uit in opdracht van zowel particulieren als bedrijven, instanties, overheden en semioverheden. Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van biologisch onkruid laten bestrijden te bespreken.