Biologische onkruidbestrijding

Onkruid is een van de meest bekende tuinergernissen. Het kan niet alleen de uitstraling van je tuin flink bederven, het kan er ook voor zorgen dat de originele beplanting van de tuin opeens een stuk minder snel groeit of in zijn geheel doodgaat. Omdat onkruid voor veel overlast zorgt, is het belangrijk dat het op effectieve wijze verwijderd wordt. Bij onkruidbestrijding wordt vaak gedacht aan het gebruik van allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. Toch is deze aanpak niet noodzakelijk. Groentechniek Klomp kan milieuvriendelijke onkruidbestrijding voor je uitvoeren. Door het onkruid te laten bestrijden door het ervaren team van Groentechniek Klomp wordt de rest van de tuin niet beschadigd en is overlast door onkruid verleden tijd.

Onkruid laten bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Wat is biologische onkruidbestrijding

Biologisch onkruid laten bestrijden houdt in dat het onkruid op een manier wordt bestreden die niet nadelig is voor de rest van de natuur. Dat betekent dat chemische bestrijdingsmiddelen verleden tijd zijn. Bij Groentechniek Klomp staat het welzijn van de natuur hoog in het vaandel. Daarom bestrijden wij onkruid uitsluitend op biologische, milieuvriendelijke wijzen. Groentechniek Klomp maakt gebruik van de bestrijdingsmethode onkruid bestrijden kokend water. Onkruid bestrijden met kokend water kent veel voordelen. Zo levert deze methode geen gevaar op voor de natuur en de objecten in de omgeving en wordt de natuur niet belast met allerlei chemische bestrijdingsmiddelen. Onkruidbestrijding met kokend water valt onder milieuvriendelijke onkruidbestrijding en is zeer effectief. Wil je meer weten over onze manier van biologische onkruidbestrijding of ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.

Op biologische wijze onkruid laten bestrijden

Biologisch onkruid laten bestrijden op verharding

Ook milieuvriendelijke onkruidbestrijding op verharding bestaat uit onkruid bestrijden met kokend water. Bij deze onkruidbestrijdingsmethode zorgt de hoge temperatuur van het water ervoor dat de cellen in de plant barsten, waardoor de plant uitdroogt en gemakkelijk te verwijderen is. Heeft u een kleine tuin met veel omringende bebouwing? Dan is onkruid bestrijden met kokend water de beste aanpak. Deze manier van bestrijding maakt het mogelijk om heel nauwkeurig en gericht onkruid te bestrijden, levert geen brandgevaar op en brengt de kwaliteit van de grond niet in gevaar. Ben jij eigenaar van een groot landgoed of erf? Ook dan is onkruidbestrijding met kokend water de beste methode. Met deze methode kan heel nauwkeurig, maar ook op grote schaal onkruid eenvoudig bestreden worden. Ben je benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van milieuvriendelijke onkruidbestrijding? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Biologisch onkruid laten bestrijden gazon

Biologisch onkruid bestrijden op verharding is een vrij eenvoudige klus. Biologisch onkruid bestrijden op het gazon is echter een lastigere klus. Onkruid bestrijding op het gazon bestaat voor het grootste gedeelte uit preventieve maatregelen, die de hoveniers van Groentechniek Klomp graag voor je uitvoeren. Deze maatregelen bestaan uit:

  • Het gazon regelmatig maaien. Dit zorgt ervoor dat zuurstof en water makkelijker de wortels van het gras bereiken, met als gevolg dat het gras sneller groeit en een hogere dichtheid heeft, waardoor onkruid minder kans heeft
  • Het gazon regelmatig beluchten. Gazon beluchten houdt in dat er gaten in het oppervlakte worden geprikt. Door deze gaten dringen zuurstof, water en andere voedingsstoffen de grond in, wat bevorderend is voor de groei van het gras. Het beluchten van het gras zorgt er tevens voor dat een dieper gelegen, voedzame laag grond naar de oppervlakte komt, waardoor het gras beter groeit. Gazon beluchten heeft als resultaat een gazon met diepe wortels en een hoge dichtheid, waarin onkruid geen kans krijgt.
  • Het gazon regelmatig verticuteren: Het verticuteren vind minimaal één keer per jaar plaats. Door het gazon te verticuteren wordt de viltlaag in het gazon verwijderd, waardoor mos, dood gras en onkruid verdwijnen en nieuw en jong gras de kans krijgt om te groeien. Het jonge gras zorgt voor een hogere dichtheid van het gazon, waardoor onkruid minder kans heeft om te groeien.
Het onkruid op het gazon laten bestrijden op milieuvriendelijke wijze

Groentechniek Klomp kan al deze vormen van preventieve onkruidbestrijding voor je uitvoeren. Zijn al deze maatregelen genomen maar treedt er toch hier en daar onkruid op? Ook voor onkruid laten bestrijden op het gazon kun je bij Groentechniek Klom terecht. Wij kunnen het onkruid bestrijden met kokend water, maar dat kan de rest van jouw gazon wel enigszins beschadigen. Liever een minder risicovolle manier van verwijderen? Dan zijn onkruidstekers een betere oplossing. Wij kijken graag samen met jou naar een passende aanpak.

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze: de voordelen

Onkruid laten verwijderen op natuurlijke wijze brengt veel voordelen met zich mee. Door geen gebruik meer te maken van chemische bestrijdingsmiddelen lijdt de rest van jouw beplanting niet langer onder de verschillende bestrijdingsmethoden en worden de ecosystemen in jouw tuin of op jouw terrein niet langer verstoord door onkruidbestrijding. Je kunt bij groentechniek Klomp terecht voor milieuvriendelijke onkruidbestrijding, maar wij kunnen jou ook helpen bij het bestrijden van boomziektes, zoals de eikenprocessierups, en boomplagen, zoals de prunusplaag. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Contact opnemen met Groentechniek Klomp

Heb jij veel last van onkruid in jouw tuin of op jouw terrein? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. De experts van Groentechniek Klomp zorgen er met behulp van biologische onkruidbestrijding voor dat het onkruid niet langer voor overlast kan zorgen. Groentechniek Klomp voert milieuvriendelijk onkruid bestrijden uit in opdracht van zowel particulieren als bedrijven, instanties, overheden en semioverheden. Benieuwd geworden naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden van biologisch onkruid laten bestrijden te bespreken.

Onkruid laten verwijderen?

Vrijblijvend offerte aanvragen