Invasieve exoten bestrijden

Ervaar je jeukende en branderige rode vlekken op je huid na een dagje tuinieren? Of blijf je bezig met het verwijderen van ongewenst groen in je tuin? Als een van deze twee situaties je bekend in de oren klinkt, dan heb je waarschijnlijk last van een invasieve exoot in je tuin. De Nederlandse natuur telt vele prachtige planten, bloemen en dieren, maar ook enkele die van oorsprong niet in ons land voorkomen. Wanneer uitheemse dieren of planten de overhand krijgen, spreken we van invasieve exoten. Zodra je overlast ervaart is de enige oplossing actief invasieve exoten bestrijden en wij helpen jou hierbij! Tijd om weer controle te krijgen over je eigen tuin, park of natuurgebied.

Invasieve exoot laten bestrijden?

Offerte aanvragen Meer informatie

Het gevaar van invasieve exoten

Zoals gezegd zijn invasieve exoten planten, maar ook dieren, die van oorsprong niet in Nederland voorkomen. In tegenstelling tot inheemse planten en dieren hebben ze hun weg naar ons land gevonden door middel van handel of veranderende klimaatomstandigheden. Hoewel de intrede van exotische plant- en diersoorten geen problemen hoeft op te leveren, pakt dit soms anders uit. Op het moment dat planten en dieren zich ongecontroleerd verspreiden en daarbij ook schade aanrichten, spreken we van een invasieve exoot. Invasieve exoten verstoren niet alleen de balans in de natuur, maar ook in jouw tuin. Daarnaast zijn exoten zoals de eikenprocessierups en de reuzenberenklauw gevaarlijk voor mens en dier. De enige oplossing voor een langdurig resultaat is grondige bestrijding door een vakman.

Waarschuwing voor invasieve exoot

Professioneel invasieve exoten bestrijden

In Nederland kennen we verschillende invasieve exoten, zowel planten als dieren. De bekendste zijn de eikenprocessierups, de Japanse duizendknoop en de reuzenberenklauw. Deze drie staan bekend om hun vervelende effecten op mens en natuur en hun hardnekkigheid. Gelukkig hebben wij jarenlange ervaring met het bestrijden van deze regelrechte plagen en kunnen wij jou helpen met de bestrijding van ongewenst groen in je tuin. Dit doen wij altijd met oog op de veiligheid van onszelf en de directe omgeving, zonder dat dit ten koste gaat van het groen in je tuin. Benieuwd naar wat we voor jou kunnen betekenen? Vraag dan nu een offerte aan.

Verschillende invasieve exoten bestrijden

In 2016 maakte de Europese Unie een lijst bekend bestaande uit verschillende exotische planten en dieren die aangemerkt waren als invasief. Handel en verplaatsing van deze soorten was verboden. Hoewel de lijst ontzettend uitgebreid is, zijn er een aantal invasieve exoten die wijdverspreid in Nederland voorkomen en jaarlijks voor veel overlast zorgen. Het gaat hierbij vaak om situaties waarbij planten en dieren de balans in de natuur verstoren of directe negatieve gevolgen hebben voor de gezondheid van mensen en dieren. Om de balans weer te herstellen moet de exoot grondig bestreden worden.

De Eikenprocessierups

Een van de meest bekende invasieve exoten in Nederland is de eikenprocessierups. Dit kleine rupsje met zijn kenmerkende haartjes, zorgt jaarlijks voor veel overlast bij mensen en dieren. De eikenprocessierups duikt in het voorjaar op en je vindt hem terug op de stam of takken van eikenbomen, vandaar ook de naam. De rups bevat kleine brandhaartjes. Komt je huid in contact met deze haartjes, dan levert dit brandende en jeukende rode bultjes op. Dit is niet alleen ontzettend vervelend, maar ook nog eens pijnlijk. Daarnaast kunnen de haartjes van de eikenprocessierups voor irritatie aan de luchtwegen zorgen. Ervaar jij overlast van de eikenprocessierups? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen voor een grondige schoonmaak van je eikenbomen en helpen je met de preventie van eikenprocessierups in de toekomst.

Reuzenberenklauw laten bestrijden

De Japanse duizendknoop

Geen plant zorgt voor zoveel overlast tegenwoordig als de Japanse duizendknoop. Te herkennen aan zijn brede groene bladeren, verspreidt deze invasieve exoot zich ongekend snel. Hoewel de plant ongevaarlijk is, brengt hij de hele biodiversiteit in een gebied uit balans. De grootste uitdaging van de Japanse duizendknoop is de bestrijding ervan. Het is niet voldoende om de plant gewoon uit de grond te trekken, zoals je bij ander onkruid zou doen. Japanse duizendknoop bestrijden vraagt om kennis en om het gebruik van speciale technieken.

Reuzenberenklauw laten bestrijden

De enige manier voor een blijvend resultaat is een grondige, professionele aanpak door een groenspecialist. Wij passen een verbeterde bestrijdingsmethode toe, waarbij we de kracht van elektriciteit gebruiken om de plant van binnenuit te doden. Alleen zo weet je zeker dat je van het probleem afkomt. Wil je meer weten over de bestrijding van eikenprocessierups? Neem dan contact met ons op.

Invasieve exoot laten bestrijden?

Offerte aanvragen Meer informatie

De reuzenberenklauw

Hoewel deze plant op het eerste gezicht onschuldig lijkt, zijn er maar weinig andere invasieve exoten die zo’n gezondheidsrisico opleveren als de reuzenberenklauw. Deze exotische plant is te herkennen aan zijn fel groene bladeren. Deze hebben een bijzondere, puntige vorm die doet denken aan klauwen, vandaar ook de naam. In de bloeiperiode wordt de reuzenberenklauw gekenmerkt door kleine witte bloemetjes. Op het eerste gezicht een leuke plant dus.

Reuzenberenklauw laten bestrijden

Het gevaar schuilt hem echter in het sap van de plant. Wanneer je in aanraking komt met dit sap ontstaan er grote, brandende rode plekken op je huid die zelfs kunnen leiden tot vochtblaasjes en blaren. Wanneer je ogen in contact komen met het sap van de reuzenberenklauw kun je in het ergste geval blind worden. Ga daarom nooit zelf aan de slag met het bestrijden van deze invasieve exoot, maar laat reuzenberenklauw bestrijden over aan een professional met de juiste kennis en ervaring.

Amerikaanse vogelkers

De Prunus plaag, de bospest of de Amerikaanse vogelkers. Drie verschillende namen voor een beruchte plant. De Amerikaanse vogelkers (Prunus Serotina) is een exotische plant die in het begin van de twintigste eeuw naar Nederland werd gebracht als opvulling voor dennenbossen. Door een gebrek aan natuurlijke vijanden in Nederland bleek de plant zich razendsnel te verspreiden. De plant komt in heel Nederland voor en groeit op vrijwel elk soort terrein. Laat je de Amerikaanse vogelkers ongecontroleerd zijn gang gaan, dan verstoort hij hele ecosystemen. Wees er daarom op tijd bij en laat de prunus plaag bestrijden door een van onze ervaren boomverzorgers, voordat het te laat is.

Reuzenberenklauw laten bestrijden

De Iepenziekte

Heb je een of meerdere Iepen op jouw grond staan en vertonen deze verkleurd en slap hangend blad? Dan is je boom waarschijnlijk het slachtoffer van de iepenziekte. Deze boomziekte wordt veroorzaakt door een schimmel die wordt verspreid door kevers. De iepenziekte is een vervelende boomziekte die ook lastig te bestrijden is. Vaak is de enige oplossing het verwijderen van de iep voordat de ziekte zich kan verspreiden. De ziekte verspreidt zich snel en eenmaal geïnfecteerd duurt het niet lang voordat de boom ten dode is opgeschreven. Heb je het vermoeden dat een of meerdere iepen op jouw grond het slachtoffer zijn geworden van deze ziekte? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je verder helpen met de diagnose en aanpak van deze vervelende boomziekte.

Iepenziekte laten bestrijden

Invasieve exoot laten bestrijden?

Offerte aanvragen Meer informatie

Een gepaste oplossing voor elke exoot

Nederland kent verschillende invasieve exoten, elk met hun eigen unieke kenmerken en uitdagingen. Waar de ene exoot direct gevaar voor mens en dier oplevert, kan de ander gezien worden als een hardnekkig onkruid. Invasieve exoten verschillen dan ook niet alleen in hun voorkomen, maar ook in de manier waarop ze bestreden moeten worden. De bestrijding van processierups pakken we anders aan dan de bestrijding van de iepenziekte. Voor beide problemen is een gepaste aanpak nodig, waarbij er wordt doorgedrongen tot de kern en de oorzaak van het probleem. Neem daarom altijd contact met ons op voor de bestrijding van invasieve exoten. Wij komen met een gepaste aanpak die volledig is afgestemd op jouw unieke situatie.

Professionele bestrijding door Groentechniek Klomp

Wij zijn een professioneel boomverzorgingsbedrijf met ruim 10 jaar ervaring binnen dit mooie en uitdagende vak. In deze periode hebben we vaak te maken gehad met de bestrijding van invasieve exoten zoals de processierups, de iepenziekte of de Japanse duizendknoop. Onze ervaring heeft ons geleerd dat ieder probleem grondig aangepakt moet worden op de juiste manier. Zeker in het geval van invasieve exoten bestrijden geldt dat alleen de juiste aanpak het gewenste resultaat oplevert. Ben jij op zoek naar een professional die de juiste, grondige aanpak bij het bestrijden van invasieve exoten biedt? Neem dan contact met ons op, wij zorgen dat je weer controle krijgt over je eigen tuin.

Wil je meer weten?

Ben je benieuwd naar de verschillende bovengenoemde invasieve exoten? Of heb ervaar je overlast van een andere plant of boomziekte waar je geen raad mee weet? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Met ruim 10 jaar ervaring binnen de boomverzorging kunnen we jou helpen met vrijwel ieder groen gerelateerd probleem. Geef invasieve exoten geen vrij spel en neem vandaag nog contact op. We helpen je graag verder.

Invasieve exoot laten bestrijden?

Offerte aanvragen Meer informatie