Fruitbomen snoeien

Breken de takken van jouw fruitboom plotseling af? Of is de boom zo gegroeid dat de verzorging ervan steeds moeilijker wordt? Jouw Fruitbomen snoeien is belangrijk als je er optimaal van wilt profiteren. Het snoeien van fruitbomen is echt een vak apart en vraagt om een professionele aanpak. Groentechniek Klomp kan je als ervaren en gecertificeerde boomverzorger hierbij van dienst zijn.

Ook fruitbomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Fruitbomen snoeien voor een mooie en gezonde oogst

Het snoeien van fruitbomen mag dan wel veel tijd in beslag nemen, het is het belangrijkste onderdeel van het onderhouden van fruitbomen. Fruitbomen snoeien doe je zodat er weer nieuwe takken kunnen groeien en zodat de boom gezond blijft. Door je fruitboom elk jaar te snoeien wordt hij vitaler, groeit hij beter en krijgt de boomkroon meer licht. Dat heeft een positieve invloed op de kwaliteit van de vruchten, en een goede ventilatie van de kroon zorgt ervoor dat schimmelziekten en plagen geen kans krijgen.

Iedere fruitboom heeft zijn eigen groei- en snoeiwijze. Aan de hand van de leeftijd, de staat en natuurlijk de fruitsoort bepalen we de beste snoeitechniek. Wil je dat jouw fruitboom zorgt voor een mooie opbrengst? Dan kun je jouw fruitbomen laten snoeien door Groentechniek Klomp, specialist in het snoeien van fruitbomen.

Pitvruchtbomen snoeien

Onder pitvruchtbomen vallen appelbomen en perenbomen. Deze soort bomen worden gesnoeid tussen begin januari en eind maart. Dit wordt niet eerder gedaan, want ziektes kunnen zich in het najaar nog door de takken verspreiden. Let ook goed op dat je deze fruitbomen laat snoeien met droog weer buiten de vorstperiode.

Fruitbomen laten snoeien door een boomverzorger

Steenvruchtbomen snoeien

Met steenvruchtbomen bedoelen we bomen met kersen, perziken, pruimen en abrikozen. Ook deze bomen worden in de winter niet gesnoeid, omdat ze dan nog besmet kunnen worden met schimmel. Laat jouw steenvruchtbomen dus snoeien vlak na de bloeiperiode in april en mei of na het plukken in augustus of september.

Wanneer fruitbomen laten snoeien?

Fruitbomen snoeien kun je het beste jaarlijks snoeien. Dit kan in zowel de winter als de zomer worden gedaan. Groentechniek Klomp helpt je graag bij het snoeien van jouw fruitbomen. Of het nu gaat om appels, peren, of kersen, met de juiste gereedschappen en kennis kunnen we geheel naar wens jouw boom snoeien. Wij hebben de kennis en de juiste gereedschappen in huis om uw boom naar wens te snoeien. Ook bespreken we graag samen wat jouw doel is met betrekking tot de oogst van de boom, zodat we je hierover advies kunnen geven.

Fruitbomen laten snoeien door Groentechniek Klomp

Een beetje hulp bij het snoeien van jouw fruitbomen kan altijd van pas komen. Laat een van onze specialisten jouw fruitbomen op een professionele manier snoeien en geniet van een rijke oogst. Naast fruitbomen snoeien kunnen we je ook helpen bij andere werkzaamheden, zoals bomen snoeien of verwijderen.

  • Jarenlange kennis en ervaring op het gebied van boomverzorging
  • Groentechniek Klomp beschikt over eigen gereedschappen en materialen
  • Al onze boomverzorgers zijn ETW gecertificeerd

Meer weten over fruitbomen snoeien?

Wil je meer weten over over fruitbomen snoeien? Of wil je graag weten wat de mogelijkheden van fruitbomen laten snoeien zijn voor jouw situatie? Dan kun je altijd gerust vrijblijvend contact met ons opnemen. We nemen graag al jouw zorgen uit handen.

Fruitbomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen