Appelboom snoeien

Gaf jouw appelboom eerst veel appels, maar is de oogst nu nihil? Dan is je appelboom snoeien iets wat er de laatste jaren waarschijnlijk bij in is geschoten.

Om ervoor te zorgen dat je goede vruchten krijgt, is het belangrijk om de appelboom jaarlijks te snoeien. Onze boomspecialisten beschikken over de juiste kennis en ervaring om jou hiermee volledig te ontzorgen.

  • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
  • European Tree Worker gecertificeerd
  • Werkzaam in heel Nederland
Voor een betere oogst is het belangrijk dat je goed let op het snoeien van je appelboom.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Appelboom laten snoeien voor meer appels

Een appelboom in de tuin is niet alleen heel mooi, het is ook nog eens functioneel. Je hoeft namelijk niet meer naar de groentenboer voor je appels, maar haalt ze gewoon uit eigen tuin. Om zo veel mogelijk uit jouw appelboom te halen, is het belangrijk dat je de appelboom goed laat snoeien. Het is zelfs zo dat je appelboom steeds minder vrucht gaat dragen wanneer deze ongestoord blijft groeien.

Om goede vruchten te krijgen is er zoveel mogelijk licht nodig in de kroon van de appelboom. Deze moeten open van structuur zijn, zodat de zon er goed bij kan en de appels kunnen rijpen. Een appelboom snoeien dient dus op de juiste manier te worden gedaan. Wil je jouw appelboom laten snoeien op professionele wijze? Groentechniek Klomp is jouw ervaren en gecertificeerde boomverzorger.

Het snoeien van je appelbomen laat je over aan de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Appelboom snoeien: Wanneer doen we dat?

Een appelboom laten snoeien wordt gedaan in de winter, zoals bij de meeste fruitbomen. De snoeiperiode voor appelbomen loopt namelijk van november tot en met maart. In de periode van juni tot eind oktober kan je ook een lichte onderhoudssnoei laten uitvoeren. In de winter bomen snoeien stimuleert de groei van takken met vruchtvorming voor volgend jaar en bevordert de groei van jouw boom. Aangezien deze in rust is, heeft deze meer tijd om zich klaar te stomen voor een vruchtbaar nieuw jaar. Ook zorg je met goede snoei voor zoveel mogelijk licht en lucht in de kroon. Door in de zomer volop te snoeien kan een sterke boom in groei worden afgeremd.

Je appelboom snoeien uitbesteden doe je door de experts van Groentechniek Klomp.

Jonge appelbomen

Bij jonge appelbomen snoeien, is het belangrijk dat er in het begin zo min mogelijk fruit aan de takken zitten. Zo kan de boom eerst focussen op sterke takken groeien, zodat ze het gewicht van de appels kan blijven dragen. Als hier bij het snoeien geen rekening mee wordt gehouden, maakt de boom vruchtknoppen aan. Bij het snoeien zorgen we ervoor dat de takken zoveel mogelijk schuin omhoog groeien, zodat ze meer zon opvangen.

Oude appelbomen

Bij een oudere en slecht gesnoeide appelbomen is het belangrijk om de basisvorm terug te krijgen. De appelboom laten snoeien wordt uitgevoerd in de periode tussen december en februari. Er zitten dan geen bladeren aan de boom, waardoor er beter zicht is op de vorm van de takken.

Laat veilig en snel jouw appelboom snoeien door de ervaren boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Heb je een vraag over appelboom snoeien?

Wil jij jouw fruitbomen snoeien, maar heb je hier zelf niet de kennis voor? Ben je op zoek naar een ervaren en deskundig bedrijf voor het verzorgen van jouw appelbomen? Wij hebben alle kennis en materiaal in huis om jouw appelboom te snoeien en te voorzien van goede zorg.

  • Onze ervaren medewerkers ijn ETW gecertificeerd
  • Groentechniek Klomp beschikt over jarenlange kennis en ervaring
  • Wij beschikken over onze eigen professionele gereedschappen en materialen

Neem dus vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers geven je graag deskundig advies.

Jouw appelbomen laten snoeien door de deskundige boomverzorgers van Groentechniek Klomp is de beste keuze.