Appelboom snoeien

Gaf jouw appelboom eerst veel appels, maar is de oogst nu nihil? Dan is de appelboom snoeien iets wat er de laatste jaren bij in is geschoten. Om ervoor te zorgen dat je goede vruchten krijgt is het belangrijk om de appelboom jaarlijks te snoeien door een professioneel bedrijf. Groentechniek Klomp beschikt over de juiste kennis en ervaring om jou hiervan volledig te ontzorgen.

Ook Appelbomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Appelboom laten snoeien voor meer appels

Een appelboom in de tuin is niet alleen heel mooi, het is ook nog eens functioneel. Je kunt namelijk genieten van appels, gewoon uit eigen tuin. Om zo veel mogelijk uit jouw appelboom te halen, is het belangrijk dat je de appelboom goed laat snoeien. Het is zelfs zo dat wanneer je een appelboom niet snoeit hij blijft groeien, wat resulteert in geen appels.

Om goede vruchten te krijgen is er zoveel mogelijk licht nodig in de kroon van de appelboom. Deze moeten open van structuur zijn, zodat de zon er goed bij kan en de appels kunnen rijpen. Een appelboom snoeien dient op de juiste manier te worden gedaan. Wil je jouw appelboom laten snoeien op professionele wijze? Groentechniek Klomp is ervaren en gecertificeerd boomverzorger.

Appelboom snoeien: wanneer doen we dat?

Een appelboom laten snoeien wordt gedaan in de winter, zoals de meeste fruitbomen. De snoeiperiode voor appelbomen loopt namelijk van november tot en met maart. In de periode van juni tot eind oktober kan je ook een lichte onderhoudssnoei laten uitvoeren. Bomen snoeien in de winter stimuleert de groei van takken met vruchtvorming voor volgend jaar en bevordert de groei van jouw boom. Ook zorg je met goede snoei voor zoveel mogelijk licht en lucht in de kroon. Door in de zomer volop te snoeien kan een sterke boom in groei worden afgeremd.

Appelboom laten snoeien door een boomverzorger

Jonge appelbomen

Het is bij jonge appelbomen snoeien belangrijk dat er in het begin zo min mogelijk fruit aan de takken zitten. Als hier bij het snoeien geen rekening mee wordt gehouden, maakt de vruchtknoppen aan Bij het snoeien zorgen we ervoor dat de takken zoveel mogelijk schuin omhoog groeien.

Oude appelbomen

Bij een oudere en slecht gesnoeide appelbomen is het belangrijk om de basisvorm terug te krijgen. De appel laten snoeien wordt ook gedaan in de periode tussen december en februari. Er zitten dan geen bladeren aan de boom daardoor beter zicht is op de vorm van de takken.

Jouw appelboom laten snoeien door Groentechniek Klomp

Ben je op zoek naar een ervaren en deskundig bedrijf voor het verzorgen van jouw appelbomen? Dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Wij hebben alle kennis en materiaal in huis om jouw appelboom te snoeien en te voorzien van goede zorg.

  • De ervaren medewerkers van Groentechniek Klomp zijn ETW gecertificeerd
  • Groentechniek Klomp beschikt over jarenlange kennis en ervaring
  • Wij beschikken over onze eigen professionele gereedschappen en materialen

Heb je een vraag over appelboom snoeien?

Wil jij jouw fruitbomen snoeien, maar heb je hier zelf niet de kennis voor? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Onze ervaren medewerkers geven je graag deskundig advies.

Appelbomen laten snoeien?

Vrijblijvend offerte aanvragen