Japanse duizendknoop in Deventer

De Japanse duizendknoop komt steeds vaker in het nieuws en dat is niet zo gek. Deze invasieve exoot heeft de vervelende neiging om alles te overwoekeren en kan zelfs schade toebrengen aan schuttingen, beton of asfalt. Daarom is het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Deventer een klusje dat niet alleen hard nodig is, maar ook door een expert gedaan moet worden.

Gelukkig is die expert er; Groentechniek Klomp beschikt over een grote hoeveelheid kennis, die ervoor zorgt dat we precies weten hoe we de duizendknoop moeten aanpakken en hoe we ervoor kunnen zorgen dat hij ook niet meer terugkeert als hij eenmaal succesvol verwijderd is.

Japanse duizendknoop in Deventer bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom moet je de Japanse duizendknoop bestrijden in Deventer?

Maar wat maakt die Japanse duizendknoop nou zo destructief? Allereerst is er het overwoekerende karakter van de duizendknoop; deze plant heeft de kracht om alle andere planten in zijn buurt te overwoekeren, waardoor ze allemaal in de schaduw komen te staan en geen kans hebben om zelf goed te groeien. Maar dat is nog niet alles; de Japanse duizendknoop in Deventer is sterk genoeg om ook schuttingen, asfalt en beton te beschadigen. Het groeit er dwars doorheen, wat het noodzakelijk maakt om een Japanse duizendknoop in Deventer te verwijderen.

Een goede bestrijding van de Japanse duizendknoop in Deventer is dus echt belangrijk. Maar het blijft niet bij bestrijding alleen; ook het verwijderen van het afval moet zorgvuldig plaatsvinden. Het mag niet mee met het gewone GFT-afval, omdat er dan een grote kans bestaat dat het probleem zich gewoon verplaatst.

Japanse duizendknoop in Deventer verwijderen? Groentechniek Klomp helpt.

Het invasieve karakter van de exotische duizendknoop

De Japanse duizendknoop heeft zijn oorsprong in Japan, maar omdat Japan bestaat uit een groep eilanden, bleef hij daar ver buiten de Europese grenzen. Echter, toen een Duitse botanicus hem in de negentiende eeuw naar Europa vervoerde, kreeg de plant opeens voet aan de grond op het Europese continent. Vanaf toen stond niets de woekerende groei van de duizendknoop meer in de weg.

Je kunt een Japanse duizendknoop herkennen aan frisgroene bladeren en witroze bloemen die bloeien in de periode augustus-september. Heb je een plant in de tuin die deze kenmerken vertoont, dan is het tijd om actie te ondernemen.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Hoe verloopt de Japanse duizendknoop bestrijden in Deventer?

Actie dus, maar hoe gaat zoiets? Hoe bestrijd je een enorm hardnekkige plant, die weinig nodig heeft om te overleven? Het is mogelijk, maar hiervoor is wel discipline en daadkracht nodig. In feite is het een proces dat bestaat uit drie stappen:

 • Het herkennen van de plant
 • Het actief bestrijden van de plant
 • Het veilig afvoeren van de plant

Hoe herken je de Japanse duizendknoop in Deventer?

Laten we beginnen bij de herkenning van de Japanse duizendknoop. Deze plant heeft namelijk enkele uiterlijke kenmerken, die hem onderscheiden van andere planten. Voldoet de plant in je tuin aan de volgende kenmerken, dan kan je er van op aan dat je te maken hebt met de duizendknoop:

 • Het snelle groeien naar alle verschillende kanten
 • De frisgroene bladeren, die in het voorjaar rode nerven krijgen
 • De witroze bloemen in augustus en september
 • De rode vlekjes op een holle stengel

Het is dus niet al te moeilijk om een Japanse duizendknoop te herkennen. En heb je vast kunnen stellen dat je daadwerkelijk te maken hebt met een duizendknoop, dan kan je overgaan tot de volgende stap: het bestrijden van de plant.

Hoe kan je de Japanse duizendknoop in Deventer bestrijden?

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop kan op verschillende manieren, maar al deze manieren hebben een ding gemeen: ze hebben discipline en geduld nodig. Discipline, omdat de handelingen regelmatig herhaald moeten worden en geduld, omdat het lang kan duren voordat de handelingen effect zullen hebben. Maar hou je voet bij stuk, dan zal je merken dat de duizendknoop uiteindelijk het onderspit zal delven. Groentechniek Klomp is bij uitstek geschikt om je te helpen met de Japanse duizendknoop bestrijden en zorgt ervoor dat je de plant niet meer terugziet.

 • Regelmatig goed snoeien - Door de plant met grote regelmaat te snoeien, zorg je ervoor dat de duizendknoop veel energie kwijt is aan het steeds weer terug groeien. Doe je dit lang en regelmatig genoeg, dan gaat dat energietekort de plant uiteindelijk inhalen en sterft hij af. Deze bestrijdingswijze gaat over een redelijk lange periode, omdat de duizendknoop bijzonder hardnekkig is.
 • Volledig uitgraven - Graaf je de Japanse duizendknoop in Deventer helemaal uit, dan kan je hem ook goed verwijderen. Zaak is echter wel, dat je dit bijzonder nauwkeurig doet en ervoor zorgt dat echt alle restjes uit de grond zijn verdwenen. Alleen dan weet je zeker dat de plant niet meer terugkeert.
 • Bedekken - Door de plant helemaal te bedekken, zorg je ervoor dat het broodnodige zonlicht verdwijnt. En net zoals elke plant, heeft de Japanse duizendknoop zonlicht nodig om goed te kunnen groeien. Het bedekken is tijdrovend en moet zeer nauwkeurig verlopen. Het kleinste streepje zonneschijn kan genoeg zijn om de plant nieuwe energie te geven. Het kan bij het bedekken soms jaren duren voordat de plant het opgeeft.
 • Stomen - Ga je de duizendknoop stomen, dan giet je kokend water over de plant, zodat de bovenste laag afsterft. Vervolgens wordt er via een lans kokend water over de wortels aangebracht, zodat elk deel van de plant beschadigd wordt. Doe dit vaak genoeg en de duizendknoop zal het uiteindelijk begeven.

Naast bovenstaande methodes kan je ook nog kiezen voor biologische of chemische bestrijdingswijzen. Bij een biologische bestrijding worden bladvlooien of schapen ingezet, bij chemische bestrijding gaat het om gif. Dat laatste is niet altijd gewenst, maar soms wel noodzakelijk.

Het afvoeren van de duizendknoop

Een Japanse duizendknoop bestrijden in Deventer eindigt met het afvoeren van het afval. Dit is echter ook een klus die je met het hoofd moet doen. Het afval van de duizendknoop mag niet met het gewone GFT-afval mee, omdat de kans dan groot is dat de plant dan ergens anders opnieuw voet aan de grond krijgt. Daarom moet hem mee in de grijze container, zodat het echt definitief verwijderd wordt en het probleem niet simpelweg verplaatst wordt.

Een Japanse duizendknoop verwijderen in Deventer? Wij helpen

Al met al is het bestrijden van de duizendknoop een flinke klus, maar met behulp van Groentechniek Klomp zal je zien dat het effectief gebeurt en dat weg ook echt weg is. Wij weten precies welke methodes het beste werken voor de specifieke situaties, waardoor je er op mag rekenen dat we de plant zo snel mogelijk laten verdwijnen.

Wil je weten wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je vragen over de bestrijding van de duizendknoop, of wil je gewoon weten wanneer we beschikbaar zijn? Neem dan vooral contact met ons op. En wil je een Japanse duizendknoop bestrijden in Friesland, een Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen, of een Japanse duizendknoop bestrijden in Lelystad, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres.

Japanse duizendknoop in Deventer bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen