Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen

De Japanse duizendknoop in Emmen is een bijzonder hardnekkige en invasieve plant, die de neiging heeft om alles te overwoekeren. Het bestrijden ervan is dan ook niet makkelijk en heeft niet alleen een kennersoog nodig, maar ook geduld en het nodige doorzettingsvermogen. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen kan dan ook beter overgelaten worden aan een expert, die precies weet wat er nodig is om deze hardnekkige woekeraar definitief te laten verdwijnen. Groentechniek Klomp is die expert en zorgt er dan ook voor dat deze plant effectief en definitief verwijderd wordt.

De Japanse duizendknoop in Emmen moet bestreden worden door een expert.

Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Emmen is bijzonder invasief

De Japanse duizendknoop staat bekend als een van de meest invasieve woekeraars die er te vinden is. Deze plant kan groeien in de schaduw en heeft weinig nodig om zich in een rap tempo te ontwikkelen, zodat het je hele tuin overneemt. Het bestrijden van zo’n plant kan eigenlijk alleen goed gebeuren door een expert. Deze expert weet namelijk precies wat de zwakke punten van de duizendknoop zijn en zorgt ervoor dat de plant niet alleen effectief weggehaald wordt, maar dat het afval ook goed verwijderd wordt, zodat de plant niet elders opnieuw kan groeien. Groentechniek Klomp heeft de kennis en expertise om deze plant zeer effectief te bestrijden.

De Japanse duizendknoop in Emmen is goed te herkennen

Voordat je een Japanse duizendknoop wil verwijderen in Emmen, is het goed om te weten hoe je deze kan herkennen. Gelukkig voor ons heeft de duizendknoop een aantal uiterlijke kenmerken, die het vrij makkelijk maken om hem te onderscheiden van andere planten. Voldoet de plant in je tuin aan de volgende kenmerken, dan kan je er van op aan dat je te maken hebt met een duizendknoop.

 • De plant heeft frisgroene bladeren
 • In het voorjaar hebben de bladeren rode nerven
 • In de periode augustus - september bloeien er witroze bloemen
 • De stengel bevat om en om geschikte blaadjes
 • De stengel bevat rode vlekjes
 • De stengel van de plant is hol

Als de plant in je tuin voldoet aan al deze kenmerken, dan heb je te maken met een Japanse duizendknoop. Deze plant heeft weliswaar allerlei verschillende ondersoorten, maar die verschillen qua uiterlijk niet echt van elkaar. De verschillen in de ondersoorten zitten hem vooral in de manier waarop de plant woekert. Het vervelende is, dat de meest voorkomende variant van de Japanse duizendknoop verreweg het meest woekert. Als we dus de Japanse duizendknoop gaan bestrijden in Emmen, zit het er dik in dat we de meest agressieve variant gaan aanpakken.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop verwijderen in Emmen kan op meerdere manieren

Wie een Japanse duizendknoop in Emmen aantreft, doet er goed aan om een expert als Groentechniek Klomp in te schakelen, zodat deze effectief bestreden kan worden. Om de duizendknoop goed aan te pakken, zijn meerdere bestrijdingsmethoden mogelijk:

 • Snoeien of maaien - Een arbeidsintensieve, maar uiteindelijk bijzonder effectieve klus, is het snoeien en maaien van de Japanse duizendknoop. Hierbij wordt de plant zeer regelmatig en daadkrachtig gesnoeid of gemaaid, net zo lang totdat hij uitgeput raakt. Het kost de duizendknoop uiteindelijk teveel energie om steeds weer terug te groeien, waardoor hij uiteindelijk zal afsterven.
 • De plant bedekken - Elke plant heeft zonneschijn nodig om te groeien en hoewel de duizendknoop hierin niet anders is, zal hij bij een totaal gebrek aan zonlicht uiteindelijk de geest geven. Door de plant te bedekken met folie en hem een lange tijd in het duister te laten, zal hij uiteindelijk afsterven.
 • De plant uitgraven - Een Japanse duizendknoop in Emmen kan ook volledig uitgegraven worden. Ook dit is een klus die niet zo even geklaard is, omdat het uitgraven bijzonder nauwkeurig dient te verlopen. Er mag geen restje overblijven, omdat dat restje anders gewoon weer uitgroeit tot een volledig nieuwe plant. Ook het afval moet gescheiden van het overige groenafval verwijderd worden, omdat de plant anders elders gewoon weer wortel schiet.
 • Biologische bestrijding - Biologische bestrijding kan heel effectief zijn, maar is niet voor iedereen weggelegd. Een duizendknoop laten opeten door een kudde schapen is immers niet iets wat in ieders tuin gewenst is.
 • Chemische bestrijding - Door bestrijdingsmiddelen te vernevelen, zal de plant na verloop van tijd afsterven.
 • Mechanische bestrijding - Met mechanische bestrijding wordt bedoeld: het uitgraven van de grond, het uitfilteren van alle resten van de duizendknoop en vervolgens het terugplaatsen van de grond, waarna het opnieuw wordt ingezaaid.

Waar komt de Japanse duizendknoop vandaan?

Gezien de naam van de plant, is het niet heel ingewikkeld om de herkomst de Japanse duizendknoop te achterhalen. De plant kent zijn oorsprong in Japan en werd in de negentiende eeuw door een Duitse botanicus naar Europa gehaald. Al snel bleek dat de plant zich ook prima kon vestigen op het Europese vasteland en zodoende kon Europa in rap tempo kennismaken met de woekerende kwaliteiten van de duizendknoop.

Een Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen is een stevige klus.

Een Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen is dan ook het directe gevolg van de dadendrang van deze botanicus. De plant staat bekend als bijzonder invasief en hardnekkig. Zo heeft hij natuurlijk zonlicht nodig om te groeien, maar kan hij zich ook prima ontwikkelen in de schaduw. En wie de Japanse duizendknoop in Emmen wil verwijderen, zal aan de bak moeten.

Een Japanse duizendknoop verwijderen in Emmen? Bel Groentechniek Klomp

Het mag duidelijk zijn; een duizendknoop bestrijden in Emmen is een klus die een expert nodig heeft. Groentechniek Klomp heeft ruime ervaring met deze hardnekkige klant en weet dan ook precies wat ervoor nodig is om hem definitief te laten verdwijnen. Niet alleen dat, we zorgen er ook voor dat het afval van deze plant effectief en volgens de regels wordt verwijderd. Zoals gezegd, mag het afval niet met het gewone GFT-afval mee en moet het apart verwijderd worden. Dit, om te voorkomen dat het ergens anders opnieuw voet aan de grond kan krijgen en het probleem simpelweg verplaatst wordt. Groentechniek Klomp, specialist in de Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen, draagt overal zorg voor en verwijdert deze plant definitief.

Wij zijn in heel Nederland actief, dus naast Emmen bestrijden wij de duizendknoop ook in onder andere: Japanse duizendknoop in Hoogeveen, Japanse duizendknoop in Coevorden en Japanse duizendknoop in Groningen.

Vragen, advies en contact

Wil je meer weten over de Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen? Of wil je graag weten hoe we deze plant gaan bestrijden? Neem dan vooral contact met ons op. Wij komen graag bij je langs voor een inventarisatie en zullen de Japanse duizendknoop in Emmen effectief bestrijden. Samen met jou stellen we een plan op, waarin duidelijk wordt wat we precies gaan doen en op welke manier de plant uit je tuin wordt verwijderd. En wil je vooraf toch meer weten over deze hardnekkige woekeraar, dan staan onze experts natuurlijk voor je klaar om al je vragen te beantwoorden.

Japanse duizendknoop bestrijden in Emmen?

Vrijblijvend offerte aanvragen