Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden

Iedereen die eens te maken heeft gehad met de Japanse duizendknoop in Coevorden, weet hoe hardnekkig deze plant kan zijn en hoe moeilijk het is om hem definitief uit je tuin te weren. De plant is een extreme woekeraar en moet echt goed aangepakt worden, wil je er zeker van zijn dat je hem niet meer terugziet. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden is dan ook een klus die je maar beter aan de experts kan overlaten. De plant kan snel terugkeren en zelfs het afval kan voor problemen zorgen, maar met Groentechniek Klom is het allemaal in goede handen.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden vereist geduld en kennis.

Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Het woekerende karakter van de Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een echte woekeraar. Dat wil zeggen dat de plant ongelimiteerd kan blijven groeien en alle andere planten (letterlijk) in de schaduw zet. Wie niks doet aan de duizendknoop, zal zien dat hij na verloop van tijd de hele tuin overneemt. En wie halfslachtig bestrijdt, zal er nooit echt vanaf komen. Daarom is er een expert voor nodig om dit klusje te klaren; Groentechniek Klomp beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze woekeraar definitief te verwijderen.

Hoe is een Japanse duizendknoop in Coevorden te onderscheiden?

Een Japanse duizendknoop verwijderen in Coevorden begint natuurlijk met het lokaliseren van deze plant. Om dit goed te doen, kan je een aantal kenmerken vinden van de plant, die hem duidelijk onderscheiden van anderen:

 • De plant heeft frisgroene bladeren
 • De plant heeft in het voorjaar rode nerven
 • In augustus en september bloeien er witte tot witroze bloemen
 • De blaadjes op de stengel zijn om en om geschikt
 • Op de stengel staan allerlei rode vlekjes te zien
 • De stengel is hol

Voldoet de woekerende plant in je tuin aan deze kenmerken, dan heb je te maken met een Japanse duizendknoop. De plant heeft allerlei verschillende soortgenoten, maar qua uiterlijk zijn ze behoorlijk gelijk. De verschillen tussen de verschillende ondersoorten zitten hem vooral in de manier waarop de plant woekert, maar de meest voorkomende duizendknoop is een echte invasieve woekeraar. Daarom is een duizendknoop bestrijden in Coevorden echt nodig, omdat het woekeren precies hetgeen is waarom de plant zo’n plaag kan worden.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Hoe kan je de Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden?

Zoals gezegd, is de Japanse duizendknoop in Coevorden een plant die een kenner nodig heeft als hij goed verwijderd moet worden. Daarom is Groentechniek Klomp de ideale partij om in te schakelen als je last hebt van een duizendknoop. Manieren om de plant te bestrijden zijn:

 • De plant snoeien - De eerste manier om de plant te bestrijden, is de plant te snoeien. Dit is een arbeidsintensieve klus, omdat het snoeien regelmatig moet gebeuren. De bedoeling is, om de plant uiteindelijk uit te putten. Het kost de plant teveel energie om steeds weer terug te groeien.
 • De plant bedekken - Een andere manier van de Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden, is door de plant te bedekken. Door de plant lange tijd volledig te bedekken met folie, krijgt hij geen zonlicht meer en zal hij uiteindelijk afsterven. Dit is een klus die geduld vereist; de afdekking kan jaren duren.
 • De plant uitgraven - De Japanse duizendknoop in Coevorden kan ook uitgegraven worden. Ook dat vereist de nodige discipline, want de plant moet echt volledig verwijderd worden. De wortels moeten compleet verwijderd worden en ook apart van het groenafval weggegooid worden. Dat heeft te maken met het feit dat het restafval zich elders opnieuw kan vestigen.
 • Biologische bestrijding - Schapen kunnen de plant klein houden, net als bladvlooien. Na verloop van tijd kan de plant uitgeput raken, net zoals dat gaat bij het snoeien.
 • Chemische bestrijding - Verneveling kan gebruikt worden om de plant na verloop van tijd te laten afsterven.
 • Mechanische bestrijding - Door de grond mechanisch uit te graven, wordt de plant volledig verwijderd. De uitgegraven grond wordt gezeefd, de plantenresten worden weggehaald en de grond wordt teruggeplaatst en opnieuw ingezaaid.

Waar komt de duizendknoop vandaan?

Bij het bestrijden van de Japanse duizendknoop, is het goed om te weten wat deze plant precies zo berucht maakt. De Japanse duizendknoop is een bijzonder invasieve plant, die in de negentiende eeuw is geïntroduceerd op het Europese vasteland. Sindsdien heeft de duizendknoop goede zaken voor zichzelf gedaan; de plant heeft zich over vrijwel het gehele continent verspreid en zorgt op allerlei plekken voor overlast.

De Japanse duizendknoop in Coevorden is een invasieve woekeraar.

Dit komt doordat de plant bijzonder gemakkelijk kan woekeren en niet al te veel zonneschijn nodig heeft om goed te kunnen groeien. En overal waar de Japanse duizendknoop voet aan de grond krijgt, is het een plant die zeer moeilijk te verwijderen is. Een Japanse duizendknoop verwijderen in Coevorden is dan ook een klus die echt een kennersoog nodig heeft, omdat anders de kans vrij groot is dat de plant na een tijdje opnieuw de kop opsteekt.

Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden? Groentechniek Klomp helpt

Bij Groentechniek Klomp hebben we het Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden uitstekend onder de knie. We weten precies hoe we deze invasieve woekeraar te lijf moeten gaan en zullen ervoor zorgen dat hij niet meer de kop kan opsteken. Wij zorgen er niet alleen voor dat de plant volledig verwijderd wordt, maar ontdoen ons ook op de juiste manier van het afval.

Immers; dit afval kan niet zomaar in de groene container worden gegooid. Het is van groot belang dat dit afval volledig los van al het andere groen wordt verwijderd, omdat de wortels - hoe klein ook - altijd een manier zullen vinden om opnieuw te groeien. Ook als er een minimaal stukje achterblijft, zal de duizendknoop uiteindelijk weer de kop opsteken en woekeren als vanouds.

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Coevorden? Wil je zeker weten dat de woekeraar in uw tuin een Japanse duizendknoop is? Of wil je weten hoe we je het beste kunnen helpen? Neem dan vooral contact met ons op. Wij komen graag bij je langs om het probleem te constateren en een plan te maken voor de bestrijding ervan. Zo ben je straks helemaal van de duizendknoop af en zorgen wij ervoor dat hij ook echt niet meer terug zal komen.

Japanse duizendknoop bestrijden in Coevorden?

Vrijblijvend offerte aanvragen