Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen

Een Japanse duizendknoop in Hoogeveen is vaak geen goed nieuws. De plant staat bekend als een enorme woekeraar, die complete tuinen kan overnemen als er niks aan gedaan wordt. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen is dan ook een klus die geklaard moet worden door een kenner. Het probleem met de meeste bestrijdingen zit hem in het feit dat het niet volledig gebeurt, maar dat is bij Groentechniek Klomp geen probleem; wij zorgen ervoor dat hij helemaal wordt weggehaald.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen is een stevige klus.

Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Hoe herken je een Japanse duizendknoop in je tuin?

Voordat je een Japanse duizendknoop gaat verwijderen in Hoogeveen, is het wel goed om zeker te weten dat het ook echt deze plant is die je tuin aan het overnemen is. Je kan de Japanse duizendknoop herkennen aan enkele duidelijke onderscheidende kenmerken, zoals:

 • Frisgroene bladeren
 • Rode nerven in het voorjaar
 • Witroze bloemen in de periode augustus - september
 • Om en om geschikte blaadjes op de stengel
 • Rode vlekjes op de stengel
 • Een holle stengel

Voldoet de plant aan al deze kenmerken en is hij al druk bezig om de tuin over te nemen? Dan heb je te maken met een Japanse duizendknoop. Overigens heeft de duizendknoop allerlei ondersoorten, maar die lijken qua uiterlijk erg op elkaar. Het onderscheid kan vooral worden gemaakt in de manier waarop de plant woekert; de ene woekert meer dan de andere. De meest voorkomende Japanse duizendknoop woekert echter enorm, dus als je deze in je tuin vindt, is het tijd om actie te ondernemen. Dan moet je een Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen.

Hoe kan je het beste een Japanse duizendknoop verwijderen in Hoogeveen?

De Japanse duizendknoop in Hoogeveen kan op meerdere manieren bestreden worden en elke manier vereist discipline en de kennis om precies dat te doen wat nodig is. Daarom wordt er vaak een specialist - zoals Groentechniek Klomp - ingehuurd om dit te doen. De duizendknoop kan echter bestreden worden op de volgende manieren:

 • Snoeien of maaien - De duizendknoop snoeien is een veelgebruikte methode. Hierbij moet de plant zeer regelmatig volledig gesnoeid of gemaaid worden, zodat de energie die nodig is om terug te groeien uiteindelijk te veel wordt. Doe dit lang en vaak genoeg en de plant zal uiteindelijk afsterven.
 • Bedekken - Een andere mogelijkheid is om de plant volledig te bedekken met folie. En hiermee bedoelen we ook echt goed bedekken; er mag geen zonnestraaltje doorheen komen, anders zal de duizendknoop hier doorheen komen. Doe dit lang genoeg en de plant gaat het uiteindelijk niet redden.
 • Uitgraven - De Japanse duizendknoop in Hoogeveen kan ook volledig uitgegraven worden. Dit is een klus die nauwkeurigheid vereist, omdat er echt niks achter mag blijven. Elk worteldeeltje kan uitgroeien tot een complete nieuwe plant en het is dus van belang dat het uitgraven volledig gebeurt. Het afval van deze uitgraving moet volledig los van al het andere groenafval verwijderd worden, omdat het anders opnieuw wortel kan schieten.
 • Biologische bestrijding - Een andere manier waarop je de Japanse duizendknoop kan bestrijden in Hoogeveen, is door schapen of bladvlooien in te zetten. Deze zullen de plant uiteindelijk uitputten, net zoals dat gebeurt als je regelmatig maait of snoeit.
 • Chemische bestrijding - Het vernevelen van bestrijdingsmiddelen is ook zeer effectief en zorgt ervoor dat de duizendknoop uiteindelijk zal afsterven.
 • Mechanische bestrijding - Hierbij wordt de grond volledig uitgegraven en de duizendknoop verwijderd. Na het uitgraven wordt de grond gezeefd en worden de plantenresten weggehaald. Is dit achter de rug, dan wordt de grond teruggeplaatst en opnieuw ingezaaid.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop is een invasieve plant

De Japanse duizendknoop zou hier eigenlijk helemaal niet moeten zijn. Tot de negentiende eeuw groeide de plant alleen in Japan, maar toen een botanicus de plant meenam naar Nederland, werd duidelijk hoe snel de Japanse duizendknoop een continent kan overnemen. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen is dus het directe resultaat van een botanicus die bijna tweehonderd jaar geleden besloot om de plant mee te nemen vanuit Japan.

De Japanse duizendknoop in Hoogeveen is een woekert flink door.

De plant staat bekend als een invasieve plant, wat betekent dat hij alles in zijn omgeving overwoekert. Een Japanse duizendknoop in Hoogeveen groeit ontzettend snel en heeft maar heel weinig nodig om gezond te zijn. Zo houdt de plant natuurlijk van zonlicht, maar doet hij het na verloop van tijd ook prima in de schaduw. Dit alles maakt het aanpakken van deze plant zo’n gespecialiseerd klusje.

Groentechniek Klomp, een expert in het Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen

Bij Groentechniek Klomp hebben we ruime ervaring met de duizendknoop bestrijden in Hoogeveen. We weten daarom goed hoe we deze plant het beste kunnen aanpakken en hoe we ervoor moeten zorgen dat hij ook echt niet meer terugkomt. Wie ons deze plant laat bestrijden, weet zeker dat de duizendknoop effectief en volledig wordt verwijderd en dat het afval van deze plant vervolgens op de juiste manier wordt weggedaan. Immers, het afval van deze plant mag niet met het gewone groenafval mee en zal apart gehouden moeten worden, om te voorkomen dat de duizendknoop ergens anders opnieuw wortel schiet. Dit is namelijk een echt probleem bij de Japanse duizendknoop verwijderen in Hoogeveen; gebeurt het niet volledig en nauwkeurig, dan zal hij heel snel weer terugkeren en kan het hele proces weer opnieuw gedaan worden.

Advies, vragen en contact

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Hoogeveen? Wil je weten hoe we deze het beste bij jou kunnen bestrijden? Of wil je gewoon een afspraak maken om de boel volledig te laten weghalen? Groentechniek Klomp staat voor je klaar. Wij hebben experts in dienst, die precies weten wat ze moeten doen en die dus een plan kunnen samenstellen waarmee de Japanse duizendknoop definitief verwijderd kan worden. Wij werken nauwkeurig en zorgen ervoor dat het afval op de juiste manier wordt weggebracht, zodat de plant niet alsnog wortel kan schieten op een andere plek. Neem contact met ons op en wij gaan voor je aan de slag!

Japanse duizendknoop bestrijden in Hoogeveen?

Vrijblijvend offerte aanvragen