Japanse duizendknoop bestrijden in Groningen

De Japanse duizendknoop in Groningen vormt een steeds groter probleem. Deze invasieve woekeraar staat bekend om zijn hardnekkigheid en moet dan ook met een ervaren hand bestreden worden, wil je jezelf ervan verzekeren dat hij niet meer terugkomt. De duizendknoop overwoekert alles en groet dwars door beton en steen, maar gelukkig heeft Groentechniek Klomp de kennis en kunde in huis om deze plant effectief te bestrijden. En dankzij onze bestrijdingsmethoden, hoef je niet bang te zijn dat de duizendknoop op een later moment toch weer terugkomt.

Japanse duizendknoop in Groningen bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Groningen groeit overal overheen

De Japanse duizendknoop in Groningen is steeds vaker te zien in het nieuws en dat is niet voor niets; deze plant heeft de vervelende eigenschap om overal overheen en doorheen te groeien. Dit woekeren betekent dat andere planten geen schijn van kans hebben als de duizendknoop er overheen groeit. En dat groeien gaat snel; soms wel met tien centimeter per dag, waarmee het een plant is die zeer actief bestreden moet worden, wil je er het maximale resultaat uit halen. Een Japanse duizendknoop in Groningen is dus iets wat daadkrachtig aangepakt moet worden en dankzij de kennis en ervaring van Groentechniek Klomp, is dat precies wat we doen.

Hoe herken je de Japanse duizendknoop in Groningen?

De Japanse duizendknoop in Groningen is dus een echt probleem, maar hoe weet je zeker dat je met deze plant te maken hebt? Wat onderscheidt deze duizendknoop van andere, minder schadelijke en minder agressieve planten? Je hebt te maken met een Japanse duizendknoop als:

 • De plant frisgroene bladeren heeft
 • De bladeren in het voorjaar rode nerven hebben
 • Er in augustus en september witroze bloemen op groeien
 • De stengel om en om geschikte blaadjes bevat
 • De stengel rode vlekjes heeft
 • De stengel hol is

Tel al deze uiterlijke kenmerken bij elkaar op en je hebt de Japanse duizendknoop in Groningen. De plant heeft weliswaar verschillende ondersoorten, maar deze zien er op het eerste gezicht allemaal hetzelfde uit. Het onderscheid tussen deze soorten wordt vooral gemaakt op basis van het woekeren van deze planten. Het vervelende is, dat de meest voorkomende duizendknoop ook gelijk de meest agressieve variant is.

De Japanse duizendknoop in Groningen heeft frisgroene bladeren en groeit snel

De Japanse duizendknoop verwijderen in Groningen

Een Japanse duizendknoop bestrijden is geen eenvoudige klus, maar met de juiste inzet en de juiste middelen moet je een heel eind kunnen komen. Er zijn meerdere manieren waarop je de duizendknoop aan kan pakken, maar onderaan de streep hebben ze allemaal dezelfde inzet en discipline nodig. Doe je het halfslachtig, dan zal je zien dat de duizendknoop snel weer terugkeert.

 • Maaien - Door de plant zeer regelmatig helemaal tot aan de grond toe af te maaien, zal het na verloop van tijd teveel energie kosten om weer terug te blijven groeien. Doe dit vaak genoeg en de plant zal uiteindelijk afsterven.
 • Stomen - Hete stoom zorgt ervoor dat het bovengrondse gedeelte afsterft. Vervolgens wordt met een lans diep in de grond geprikt. Hierdoor kunnen ook de wortels worden gekookt. De plant krijgt hierdoor een flinke knauw, waardoor hij het jaar daarna niet meer goed kan herstellen.
 • De bladvlo - Een zeer effectieve en milieuvriendelijke manier van het bestrijden van de duizendknoop, is het inzetten van de bladvlo. Dit beestje eet de plant op en doet dit in zo’n tempo en met zulke vastberadenheid, dat de duizendknoop er niet meer van kan herstellen.
 • Bedekken - Door de Japanse duizendknoop in Groningen helemaal te bedekken met een doek dat geen zonnestralen doorlaat, zal je de plant uiteindelijk doen laten sterven. Dit is een langdurig proces en eentje waarbij je echt goed moet letten op het feit dat er geen straaltje licht bij de plant mag komen.
 • Uitgraven - Door de plant in z’n volledigheid uit te graven, zal je hem ook verwijderen. Dit is echter een zeer tijdrovende klus, die ook flink wat inzet vereist; doe je het niet compleet, dan zal de duizendknoop snel zijn kop weer laten zien.
 • Chemische bestrijding - Het gebruik van gif is niet heel populair en zeker niet goed voor de omgeving. Daar komt bij dat de effectiviteit vaak niet heel hoog is.
 • Mechanische bestrijding - Door de grond helemaal uit te graven, de plantenresten eruit te filteren en de grond daarna weer in te zaaien, haal je de duizendknoop ook weg.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Groentechniek Klomp bestrijdt de duizendknoop effectief

Een Japanse duizendknoop bestrijden in Groningen dient dus te gebeuren door een expert. Groentechniek Klomp heeft ruime ervaring met het aanpakken van deze woekeraar en weet dus precies wat er nodig is om de Japanse duizendknoop te verwijderen in Groningen. Daar komt bij dat we ook zorg dragen voor het afval van deze plant. Dit mag namelijk niet mee met het gewone groenafval, waardoor het een extra zorg is. Die zorg nemen we graag op onze schouders, zodat jij straks weer kunt genieten van een tuin die geen last heeft van deze invasieve plant.

Wij bestrijden de duizendknoop in heel Nederland, dus ook de Japanse duizendknoop in Drenthe, de Japanse duizendknoop in Friesland en de Japanse duizendknoop in Emmen.

Vragen, advies en contact

Heb je vragen over hoe we een Japanse duizendknoop verwijderen in Groningen? Wil je weten welke methodes wij het liefste loslaten op deze plant? Of wil je gewoon meer weten over boomziektes bestrijden? Neem dan contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat je op de best mogelijke manier geholpen wordt. We komen graag bij je langs voor een inventarisatiegesprek, waarbij we gelijk kijken naar de staat van de duizendknoop. Daarna maken we een plan en zorgen we ervoor dat je er nooit meer last van zult hebben. Naast het bestrijden van de Japanse duizendpoot voeren wij ook andere opdrachten uit: het verwijderen van bomen in Groningen, Boomverzorging in Groningen en de bestrijding van eikenprocessierupsen in Groningen.

Japanse duizendknoop in Groningen bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen