Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe

Een woekeraar van een plant, die alles overneemt en moeilijk te bestrijden is voor iemand die niet beschikt over de kennis en kunde die ervoor nodig is. Dat is de Japanse duizendknoop. Een Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe kan alleen echt goed gebeuren door een expert, waarmee Groentechniek Klomp de ideale partij is. En voor wie bang is dat de plant terugkomt, of wie niet weet hoe het afval goed behandeld moet worden, hebben we goed nieuws; wij ontzorgen van begin tot eind.

De Japanse duizendknoop in Drenthe is bijzonder invasief en hardnekkig.

Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Drenthe is een invasieve woekeraar

Iedereen die wel eens te maken heeft gehad met een woekerende plant, weet hoe moeilijk deze te bestrijden is. Woekeraars nemen alles over, groeien over de aanwezige planten en zorgen ervoor dat - wanneer je niet ingrijpt - je hele tuin ten prooi valt aan deze planten. Een Japanse duizendknoop behoort tot de meest agressieve woekeraars die er maar te vinden zijn en hebben de vervelende neiging om altijd maar terug te komen als ze niet helemaal goed zijn verwijderd.

Een Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe is dan ook niet eenvoudig voor iemand die niet beschikt over de kennis die nodig is om dit effectief te doen. De kans is te groot dat de bestrijding niet volledig is, waardoor de plant na verloop van tijd weer terug kan komen. Groentechniek Klomp is daarom bij uitstek geschikt om die bestrijding voor zijn rekening te nemen. Dankzij ons wordt niet alleen het woekeren gestopt, maar kan je er ook zeker van zijn dat de plant niet meer terugkomt.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Hoe herken je de Japanse duizendknoop in Drenthe?

De Japanse duizendknoop verwijderen in Drenthe begint natuurlijk met een diagnose. En om een goede diagnose uit te kunnen voeren, moet je eerst zeker weten dat je met de juiste plant te maken hebt. Gelukkig is de Japanse duizendknoop in Drenthe goed te herkennen aan enkele duidelijke kenmerken, die hem onderscheiden van andere planten.

 • De duizendknoop heeft frisgroene bladeren
 • In het voorjaar zijn rode nerven te zien in de bladeren
 • In augustus en september groeien er witroze bloemen
 • Op de stengel zijn om en om geschikte blaadjes te zien
 • Op de stengel zijn rode vlekjes aanwezig
 • De stengel is hol

Voldoet de woekeraar in je tuin aan al deze kenmerken, dan heb je te maken met een Japanse duizendknoop in Drenthe. En wie met deze plant te maken heeft, zal een expert moeten inschakelen om hem echt goed te kunnen laten verwijderen. De duizendknoop heeft namelijk de vervelende eigenschap om zeer hardnekkig te zijn, waardoor het verwijderen ervan echt bijzonder nauwkeurig moet gebeuren. Gelukkig weet Groentechniek Klomp precies wat ervoor nodig is om deze invasieve plant een halt toe te roepen.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe, hoe doe je dat?

De duizendknoop is dus een behoorlijk hardnekkige plant, die het de bestrijders flink moeilijk kan maken. Er zijn echter mogelijkheden om de duizendknoop goed aan te pakken, zodat hij uiteindelijk zal verdwijnen. De volgende manieren kunnen - mits goed uitgevoerd - een uitstekend effect hebben:

 • De duizendknoop snoeien - Door de duizendknoop zeer regelmatig en zeer intensief te snoeien of te maaien, zal hij uiteindelijk te veel energie kwijt zijn aan het almaar teruggroeien. Weliswaar arbeidsintensief, maar uiteindelijk erg effectief.
 • De duizendknoop bedekken - Elke plant heeft zonlicht nodig en door de Japanse duizendknoop in Drenthe lange tijd volledig (en dan bedoelen we ook echt volledig) af te dekken, zal hij uiteindelijk afsterven.
 • De duizendknoop uitgraven - Door de plant in z’n geheel uit te graven en de resten afzonderlijk van het andere GFT-afval te verwijderen, wordt de duizendknoop definitief verwijderd.
 • Biologische bestrijding - Schapen en bladvlooien vinden de duizendknoop heerlijk en vreten hem uiteindelijk helemaal weg. Ook hier is geduld een schone zaak; het zal wel even duren voordat de plant is uitgeput.
 • Chemische bestrijding - Het vernevelen van gif is funest voor de plant, maar lang niet altijd wenselijk voor de rest van de tuin.
 • Mechanische bestrijding - Door de grond mechanisch uit te graven, de plantenresten eruit te filteren, de grond terug te plaatsen en deze grond opnieuw in te zaaien, wordt de Japanse duizendknoop in Drenthe verwijderd.

De oorsprong van de Japanse duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe is dus hoe dan ook een stevige klus, maar waar komt deze plant eigenlijk vandaan? Wel, de naam geeft al een groot deel van dit mysterie weg; de plant is afkomstig uit Japan en kreeg voet aan Europese grond doordat een Duitse botanicus in de negentiende eeuw besloot om hem mee naar huis te nemen. Sindsdien heeft de duizendknoop het Europese continent veroverd en zorgt hij overal voor problemen.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe gebeurt met Groentechniek Klomp door een expert.

De woekerende eigenschappen zorgen ervoor dat de plant alles overneemt en overgroeit, zodat andere planten in het gedrang komen. Ook heeft deze plant weinig zonlicht nodig en kan hij lang overleven in situaties die voor andere planten allang het einde betekend hadden. Dit alles zorgt ervoor dat de Japanse duizendknoop verwijderen in Drenthe tot een bijna dagelijkse realiteit behoort.

Groentechniek Klomp zorgt voor het einde van de duizendknoop

Bij Groentechniek Klomp weten we gelukkig precies hoe we de Japanse duizendknoop moeten bestrijden in Drenthe. Wij zorgen er niet alleen voor dat deze plant weggehaald wordt, maar we ontfermen ons ook over het afval ervan. Dit afval mag namelijk niet mee met het gewone GFT-afval, omdat de plantenresten dan ergens anders opnieuw wortel kunnen schieten en het probleem dus niet verholpen, maar verplaatst wordt.

Verbeterde bestrijding in 2023

Om rekening te kunnen houden met mens, dier en natuur gebruiken wij een elektrische onkruidbestrijder. De Rootwave Pro zorgt ervoor dat de plant vanuit de wortel dood wordt gekookt. Wilt u meer weten over deze duurzame bestrijdingsmethode van de Japanse Duizendknoop? Neem gerust contact met ons op!

Wij bestrijden de Japanse duizendknoop in heel Drenthe, dus ook: Japanse duizendknoop in Beilen, de Japanse duizendknoop in Meppel en de Japanse duizendknoop in Hoogeveen.

Neem contact met ons op voor een afspraak

Wil je een duizendknoop bestrijden in Drenthe, maar beschik je niet over de kennis en de ervaring die hiervoor nodig is? Dan staat Groentechniek Klomp voor je klaar. Wij maken graag een afspraak met je, om ervoor te zorgen dat deze duizendknoop definitief weggehaald wordt en je niet langer last hebt van deze invasieve plant, die alles overwoekert en veel tuineigenaren voor een grote klus stelt. Wij ontzorgen van begin tot eind en maken van je tuin weer een plek waar elke plant tot zijn recht komt.

Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe?

Vrijblijvend offerte aanvragen