Japanse duizendknoop in Lelystad bestrijden

Merk jij dat jouw tuin wordt overgenomen door een bepaalde plant? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met de Japanse duizendknoop in Lelystad. Deze, van oorsprong, Japanse woekerplant groeit zo snel dat hij binnen een mum van tijd je hele tuin over kan nemen. Andere planten, muren, schuttingen en tegels kunnen beschadigd raken.

Het bestrijden van de plant is dan ook erg belangrijk om je tuinplezier terug te vinden. Groentechniek Klomp gebruikt verschillende manieren om de Japanse duizendknoop te bestrijden en gaat snel en effectief te werk.

Japanse duizendknoop in Lelystad bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Je tuin wordt overwoekerd door de Japanse duizendknoop in Lelystad

De Japanse duizendknoop groeit, zoals de naam al doet vermoeden, wild om zich heen. Zo wild dat hij voor niks of niemand aan de kant gaat en binnen de kortste keren je hele tuin over kan nemen. Het is een ware woekerplant, die andere planten graag uit de weg ruimt. Doordat hij soms wel met 10 centimeter per dag groeit, hoeft het niet lang te duren voordat hij je hele tuin heeft overgenomen. Naast andere planten kunnen ook tegels, schuttingen en muren te lijden hebben van de plant. Hier kunnen bijvoorbeeld scheuren en andere beschadigingen in ontstaan.

De Japanse duizendknoop in Lelystad overwoekert je tuin

Waaraan is de Japanse duizendknoop te herkennen?

De Japanse duizendknoop in Lelystad is een plant die zijn oorsprong vindt in Japan, waaruit de plant is meegenomen naar Europa. Wie de plant in zijn of haar tuin heeft, zal daar snel genoeg achter komen als de plant door blijft groeien, maar het is ook goed om de plant vroegtijdig te herkennen. De Japanse duizendknoop in Lelystad is te herkennen aan:

 • Frisgroen bladeren met in het voorjaar rode nerven
 • Een holle stengel met de bladeren om en om geschikt
 • Rode vlekjes op de stengel
 • Witroze bloemen in augustus/september

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Hoe kun je de Japanse duizendknoop bestrijden in Lelystad?

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Lelystad is niet eenvoudig. Het gaat hier immers om een hardnekkige plant die zich niet snel uit het veld laat slaan. Toch zijn er verschillende manieren waarmee je de plant de kop kunt indrukken. Onderaan de streep heb je voor al deze manieren een heleboel doorzettingsvermogen en discipline nodig. Doe je het niet met de volle overtuiging, dan is de kans groot dat de Japanse duizendknoop snel weer terugkomt.

 • Maaien en snoeien - Regelmatig maaien en snoeien zorgt ervoor dat de plant uitgeput raakt en langzaam afsterft.
 • Stoombestrijding - Hierbij wordt de plant door middel van kokend heet water gestoomd. Eerst wordt het bovengrondse gedeelte aangepakt, waarna ook het wortelkanaal bereikt kan worden. Door de stoom krijgt de plant een flinke klap, waardoor hij zwakker wordt.
 • Biologische bestrijding - Hierbij worden schapen en bladvlooien ingezet om de plant te eten. Wanneer dit regelmatig gebeurt, zal de plant uitgeput raken en afsterven.
 • Bedekken - Het afdekken van de plant dient met een UV-bestendige folie te gebeuren zodat er geen zonnestralen bij de plant kunnen komen. Wanneer dit langdurig gebeurt, zal de plant afsterven.
 • Uitgraven - Het uitgraven van de plant dient secuur en nauwkeurig te gebeuren zodat alle plantenresten kunnen worden verwijderd uit de grond en er niks achterblijft.
 • Mechanische bestrijding - Hierbij wordt de grond machinematig verwijderd en gezeefd. De plantendelen worden afgevoerd en de schone grond wordt teruggeplaatst.
 • Chemisch bestrijden - De plant kan ook effectief bestreden worden door chemische bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Hierdoor zal de plant uiteindelijk afsterven.

Groentechniek Klomp bestrijdt de Japanse duizendknoop in Lelystad

De Japanse duizendknoop in Lelystad bestrijden dient door een expert te worden gedaan. Je kunt hiervoor de hulp van Groentechniek Klomp inschakelen. Groentechniek Klomp is een boomverzorgingsbedrijf met veel kennis en ervaring op het gebied van de Japanse duizendknoop bestrijden. Vraag een offerte aan en wij komen bij je langs om de situatie in kaart te brengen, zodat we het best passende bestrijdingsmiddel kunnen gebruiken om jou af te helpen van de Japanse duizendknoop in Lelystad.

Wil je de Japanse duizendknoop in Friesland, de Japanse duizendknoop in Drenthe, Japanse duizendknoop in Emmeloord of de Japanse duizendknoop in Groningen? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres. Neem gerust contact met ons op.

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop, het bestrijden hiervan of over wat wij voor jou kunnen betekenen als je de Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Lelystad? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor je klaar om je vragen te beantwoorden en helpen je verder.

Japanse duizendknoop in Lelystad bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen