Japanse duizendknoop in Emmeloord bestrijden

Wie de Japanse duizendknoop in zijn of haar tuin tegenkomt, weet dat er een zware strijd voor de deur staat. De plant groeit ontzettend snel om zich heen en kan daarbij je tuin, schuttingen, tegels en gevel aantasten. Bestrijding van de plant lijkt dan ook de enige oplossing, maar is niet gemakkelijk.

Heb je de Japanse duizendknoop in jouw tuin in Emmeloord gespot? Dan is het belangrijk om snel te handelen, voor de plant schade gaat aanrichten. De bestrijders van Groentechniek Klomp hebben de juiste kennis en ervaring om jou zo snel mogelijk van de plant af te helpen. Hierdoor kun jij binnen een mum van tijd weer van je Japanse duizendknoop vrije tuin genieten.

Japanse duizendknoop in Emmeloord bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop: een ware plaag

Waar de Japanse duizendknoop vroeger werd meegenomen naar ons land als mooie exotische plant, is het tegenwoordig meer een ware plaag. Wie de plant wel eens is tegengekomen, kan beamen dat de plant ontzettend snel groeit. De plant wordt dan ook niet voor niks de woekeraar genoemd. Hij groeit snel om zich heen en kan daardoor binnen een mum van tijd je hele tuin overnemen. Ook gevels, beton en schuttingen zijn niet veilig voor de sterke plant en kunnen worden aangetast.

Heb je de Japanse duizendknoop in je tuin in Emmeloord? Dan is het zaak om de plant snel en effectief te bestrijden. Hierdoor heb je de meeste kans dat je de plant kunt verdelgen voor hij verder groeit en schade aan gaat richten.

Waarom de Japanse duizendknoop bestrijden belangrijk is?

 • De Japanse duizendknoop kan je hele tuin overnemen als je hem niet bestrijdt
 • De plant kan schade aanrichten aan je schutting, overige planten of zelfs je gevel
 • De plant kan voor gevaarlijke situaties zorgen als het beton en asfalt aantast
De Japanse duizendknoop in Emmeloord is een ware plaag geworden.

De Japanse duizendknoop in Emmeloord bestrijden, hoe werkt dat?

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Emmeloord kan een flinke klus zijn. Je zult er ontzettend veel doorzettingsvermogen voor moeten hebben als je wilt dat de plant volledig wordt verwijderd. Over het algemeen gelden er drie fases bij het bestrijden van de plant:

 1. De japanse duizendknoop herkennen
 2. De Japanse duizendknoop bestrijden
 3. De japanse duizendknoop afvoeren

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

1. De japanse duizendknoop herkennen

Allereerst is het belangrijk dat je de Japanse duizendknoop op de juiste manier herkent. Het zou tenslotte zonde zijn als je een andere, onschuldige plant voor de Japanse duizendknoop aanziet en deze gaat bestrijden. De Japanse duizendknoop is goed te herkennen aan verschillende uiterlijke kenmerken:

 • Holle stengels met rode vlekjes
 • Frisgroene bladeren die om en om geschikt op de stengel zitten
 • In augustus en september witroze bloemen
 • In het voorjaar hebben de bladeren rode nerven

2. De japanse duizendknoop bestrijden

Heeft de Japanse duizendknoop zich gevestigd in jouw tuin? Dan is het belangrijk dat je hem zo snel mogelijk verwijdert. Er zijn verschillende manieren om de Japanse duizendknoop te verwijderen, maar het is goed om te weten dat al deze manieren de nodige dosis doorzettingsvermogen vragen. De meest voorkomende manieren van bestrijden zijn:

 • Het regelmatig terugsnoeien van de plant
 • De Japanse duizendknoop volledig uitgraven (inclusief wortels)
 • Het bedekken van de plant
 • De Japanse duizendknoop stomen
 • Biologische bestrijding van de plant, met behulp van schapen of bladvlooien
 • Mechanische bestrijding

3. De japanse duizendknoop afvoeren

Wanneer je de Japanse duizendknoop hebt verwijderd uit je tuin, dan is het bestrijden van de plant nog niet afgelopen. Het is heel belangrijk dat je alle delen van de plant uit je tuin haalt, zodat de plant geen kans krijgt om terug te groeien. Daarnaast mag je de plant niet zomaar weggooien in de groene container of op je composthoop. Hierdoor loop je een grote kans dat de plant op een andere plek verder gaat groeien. Gooi de delen van de plant daarom weg in de grijze container. Hierdoor weet je zeker dat de plant op de juiste manier wordt afgevoerd en help je mee aan de landelijke bestrijding van de plant.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Emmeloord bestaat uit drie fases

De Japanse duizendknoop bestrijden in Emmeloord met hulp van een expert

Groentechniek Klomp heeft al ruim 10 jaar ervaring als boomverzorgingsbedrijf en het bestrijden van boomziektes. Hierdoor weten we precies wat er moet gebeuren om de Japanse duizendknoop te bestrijden in Emmeloord en de rest van het land. Je kunt ons dan ook gerust benaderen als je de Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Overijssel, Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Friesland of de Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Groningen.

Wij bestrijden de plant effectief en voeren hem op de juiste manier af, waardoor de plant niet meer terugkomt in jouw tuin. Doordat we precies weten wat er moet gebeuren, is het bestrijden van de plant relatief makkelijk en snel te realiseren. Hierdoor kun jij jezelf de tijd en moeite besparen en weer met een gerust hart genieten van je tuin.

Meer informatie?

Heb je vragen over het bestrijden van de Japanse duizendknoop, bijvoorbeeld hoe je hem uit je tuin in Emmeloord verwijdert? Of wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle of de Japanse duizendknoop bestrijden in Lelystad? Ben je benieuwd naar hoe wij je kunnen helpen bij de bestrijding? Bij Groentechniek Klomp kunnen we je voorzien van deskundig advies en helpen we je graag bij het bestrijden van de plant. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Japanse duizendknoop in Emmeloord bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen