Japanse duizendknoop bestrijden in Overijssel

Iedereen die er eens mee te maken heeft gehad, weet hoe hardnekkig en invasief de Japanse duizendknoop is. Deze plant wordt een steeds groter probleem in Nederland, omdat hij alles overwoekert en overal doorheen groeit. Daarom is het bijzonder belangrijk om de Japanse duizendknoop in Overijssel goed en grondig te bestrijden. Groentechniek Klomp beschikt over de kennis en kunde om deze exoot goed aan te pakken. En vrees niet voor het afval van de plant; ook daar zullen we zorg voor dragen.

Japanse duizendknoop in Overijssel bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De destructieve kracht van de Japanse duizendknoop in Overijssel

Hij is meer en meer in het nieuws en dat is niet zo gek; de destructieve kracht van de Japanse duizendknoop in Overijssel is enorm. Deze plant groeit tot 10 centimeter per dag en trekt zich niets aan van beton, steen of andere planten. Hij groeit overal doorheen en overwoekert bestaande planten tot ze geen kans meer hebben om verder te groeien. Het hardnekkige karakter van de Japanse duizendknoop maakt deze plant bijzonder moeilijk te bestrijden; veel methodes werken alleen als je veel geduld hebt en zeer nauwkeurig te werk gaat. De beste manier om definitief van je duizendknoop af te komen, is door gebruik te maken van een expert. Groentechniek Klomp is die expert en ontzorgt je van begin tot eind.

Hoe herken je de Japanse duizendknoop in Overijssel?

Heb je een woekerende plant in de tuin, maar weet je niet zeker of je iemand moet inhuren om de Japanse duizendknoop in Overijssel te bestrijden? Kijk dan eerst naar de uiterlijke kenmerken van de plant en bepaal zo of het daadwerkelijk een duizendknoop is.

De Japanse duizendknoop heeft:

 • Frisgroene bladeren
 • Rode nerven in het voorjaar
 • Witroze bloemen in augustus - september
 • Om en om geschikte blaadjes op de stengel
 • Rode vlekjes op de stengel
 • Een holle stengel

Heeft de plant al deze kenmerken, dan heb je te maken met de Japanse duizendknoop. Deze plant heeft allerlei verschillende ondersoorten, maar die verschillen eigenlijk niet echt op uiterlijk vlak; het onderscheid richt zich meer op de manier waarop de plant woekert en helaas voor velen, is de meest voorkomende duizendknoop ook de meest agressieve woekeraar.

De Japanse duizendknoop in Overijssel is te herkennen aan de frisgroene bladeren

De Japanse duizendknoop verwijderen in Overijssel

Een Japanse duizendknoop bestrijden kan op meerdere manieren. Al deze manieren moeten nauwkeurig gevolgd worden, wil je er zeker van zijn dat de plant niet meer terugkeert. En dus is het verstandig om de bestrijding uit te laten voeren door een expert, omdat ervaren handen precies weten wat werkt en hoe je ervoor zorgt dat het bij die eenmalige ingreep blijft.

 • Maaien - De plant zeer regelmatig helemaal tot op de bodem toe maaien is een methode die vaak gebruikt wordt. Het doel is om de duizendknoop uit te putten, zodat het te veel energie kost om steeds weer terug te groeien. Het maaien moet zeer regelmatig gebeuren over een langere periode.
 • De bladvlo - Een methode die veel resultaat boekt, is het inzetten van de bladvlo. Deze beestjes eten de plant op en doen dit met behoorlijk wat honger, zodat de plant niet de kans krijgt om verder te groeien en uiteindelijk zal afsterven.
 • Bedekken - Het bedekken van de plant kan ook helpen; hoewel de Japanse duizendknoop in Overijssel prima tegen schaduw kan, is het langdurig weghouden van zonlicht een methode die zal werken. Bedenk wel dat het bedekken echt met een groot doek moet, waarbij geen zonnestraaltje mag doordringen.
 • Uitgraven - Het uitgraven van de plant kan ook goed werken, maar ook hier geldt: wees grondig. Graaf de plant helemaal uit, zodat er geen worteldeeltje achterblijft. En wil je het afval verwijderen, dan mag dit niet mee met het gewone GFT-afval.
 • Chemisch bestrijden - Gif wordt ook wel eens ingezet, maar is lang niet altijd wenselijk of succesvol.
 • Mechanische bestrijding - Door de plant mechanisch te bestrijden graaf je de grond helemaal uit, filter je alle plantresten eruit en zaai je de grond daarna opnieuw in. Dit kan erg effectief zijn, mits het nauwkeurig en door een ervaren kenner wordt gedaan.
 • Stoom techniek - Door de plant te stomen met kokend heet water sterft het bovengrondse deel af. Vervolgens kan hetzelfde bij het ondergrondse gedeelte worden gedaan, waardoor de plant minder goed teruggroeit. Deze techniek dient door een professional te worden uitgevoerd.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Groentechniek Klomp is de expert die je zoekt

Zoek je iemand die een expert is in het Japanse duizendknoop bestrijden in Overijssel, dan heb je met Groentechniek Klomp de ideale partner gevonden. Wij hebben ruime ervaring met het verwijderen van deze woekeraar en zullen de Japanse duizendknoop in Overijssel dan ook effectief en grondig aanpakken. Ook zorgen we ervoor dat het afval van de plant volgens de regels wordt verwijderd. Immers; gooi je het bij het gewone GFT-afval, dan kan de plant elders gewoon weer voet aan de grond krijgen en schuif je het probleem alleen maar voor je uit. Een Japanse duizendknoop verwijderen in Overijssel moet dus bijzonder grondig gebeuren en gaat volgens enkele regels. Daarom zijn wij de partij die je nodig hebt, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je iets vergeet.

Wij zijn in heel Overijssel actief, dus wij bestrijden ook: Japanse duizendknoop in Ommen en de Japanse duizendknoop in Steenwijk.

Vragen, advies en contact

Wil je meer weten over de Japanse duizendknoop in Overijssel, of wil je graag weten hoe we deze het beste bij jou kunnen bestrijden? Neem dan vooral contact met ons op; onze experts staan je graag te woord en zorgen ervoor dat al je vragen beantwoord worden, zodat je straks niet bang hoeft te zijn dat de plant weer terugkomt, of dat je vele maanden tevergeefs bezig bent om deze invasieve woekeraar te verwijderen. Wij beschikken over de kennis en ervaring om de duizendknoop grondig te verwijderen en dragen vervolgens ook zorg voor de correcte afhandeling van het afval. Neem contact met ons op en wij helpen je uit de brand. En wil je dat we andere boomziektes bestrijden? Dan staan we natuurlijk ook voor je klaar.

Japanse duizendknoop in Overijssel bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen