Japanse duizendknoop in Steenwijk

Hij komt steeds vaker in het nieuws en dat is niet zo gek: de Japanse duizendknoop is een zeer onwelkome gast, die al het plantenleven in je tuin overwoekert. Wie last heeft van deze plant, zal de mouwen flink moeten opstropen om er weer vanaf te komen. Gelukkig zijn er experts, die de Japanse duizendknoop in Steenwijk zeer effectief kunnen verwijderen. Groentechniek Klomp is zo’n expert: wij zorgen ervoor dat de duizendknoop niet alleen goed verwijderd wordt, maar dat het afval ook volgens de regels wordt weggebracht.

Japanse duizendknoop in Steenwijk bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk?

De Japanse duizendknoop bestrijden is een klus die dus echt een expert vraagt. Maar waarom zou je deze plant willen verwijderen? Wat kan het kwaad? Wel, allereerst is het een plant die enorm woekert. Dat woekeren zorgt ervoor dat andere planten in je tuin letterlijk in de schaduw komen te staan. Na verloop van tijd zie je alleen nog maar de duizendknoop en niets anders. Daar komt bij dat de Japanse duizendknoop in Steenwijk de vervelende eigenschap heeft dat hij dwars door beton en asfalt kan groeien. En dit zorgt soms voor gevaarlijke situatie.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk is dus iets dat echt met zorg en nauwkeurigheid dient plaats te vinden. Laat de plant zijn beloop en je krijgt er na verloop van tijd echt spijt van.

De Japanse duizendknoop in Steenwijk, een echte woekeraar

De Japanse duizendknoop, een invasieve exoot

De Japanse duizendknoop werd in de negentiende eeuw naar Europa gebracht en is sindsdien bezig met een succesvolle toer over het Europese continent. Overal waar de plant voet aan de grond krijgt, zorgt hij ervoor dat andere planten geen kans krijgen en dat ze volledig overwoekerd worden. En door de schade aan de infrastructuur kan het herstellen van alles wat deze plant teweeg brengt vele euro’s kosten.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk, hoe gaat dat?

De Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk gaat eigenlijk in drie simpele stappen. Op papier ziet het er simpel uit, maar het is wel belangrijk dat je beschikt over kennis en kunde om die stappen goed te zetten.

 • Het herkennen van de duizendknoop
 • Het bestrijden van de duizendknoop
 • Het afvoeren van de duizendknoop

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Stap 1: de herkenning van de Japanse duizendknoop in Steenwijk

Allereerst is er de herkenning. De Japanse duizendknoop heeft enkele duidelijke kenmerken, die hem onderscheiden van andere planten. De belangrijkste herkenningspunten zijn:

 • Frisgroene bladeren
 • Witroze bloemen in augustus en september
 • Rode vlekjes op een holle stengel

Is de plant ook nog eens flink aan het woekeren, dan hoef je niet te twijfelen: je hebt te maken met een Japanse duizendknoop. Tijd voor actie.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk

Dan is het tijd voor de bestrijding van de duizendknoop. En bij die bestrijding is het belangrijk dat je geduld en discipline hebt; verloopt de bestrijding halfslachtig, dan groeit de duizendknoop in rap tempo terug en kan je weer van voor af aan beginnen. Maar wat kan je dan doen tegen de plant?

 • Heel regelmatig snoeien - Door de plant zeer regelmatig tot aan de grond af te snoeien, moet de duizendknoop heel veel energie steken in het teruggroeien. Na verloop van tijd kost het teveel energie en sterft de plant af.
 • De plant uitgraven - Je kan de plant ook helemaal uitgraven. Een tijdrovend, maar - mits goed uitgevoerd - ook een effectief klusje. Door de plant helemaal uit te graven en echt alle resten te verwijderen, verwijder je hem effectief.
 • Het bedekken van de plant - Door de plant helemaal af te dekken, zorg je ervoor dat hij geen zonlicht meer krijgt. Doe dit lang genoeg en zelfs de hardnekkige Japanse duizendknoop legt het loodje.
 • Stomen met kokend water - De duizendknoop heeft een hekel aan kokend water en dus is het een goede bestrijdingsmethode om de plant te overgieten met kokend heet water. Ook de wortels moeten behandeld worden, hiervoor kan je een speciale lans gebruiken.
 • Naast deze methodes kan je ook kiezen voor de bladvlo, of andere manieren. Groentechniek Klomp zal in ieder geval samen met jou bepalen welke bestrijdingswijze de meeste kans op succes heeft.

  De Japanse duizendknoop in Steenwijk afvoeren

  Is de plant succesvol bestreden, dan kan je de duizendknoop gaan afvoeren. Dit mag overigens niet in de GFT-bak, want de resten van een duizendknoop mogen niet op de composthoop. In plaats daarvan moeten ze mee in de grijze bak, of afgezonderd weggevoerd worden. Op die manier verplaats je het probleem niet, maar verwijder je de Japanse duizendknoop in Steenwijk echt definitief.

  Groentechniek Klomp helpt met de Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk

  Bij Groentechniek Klomp beschikken we over de kennis en kunde die nodig is om de Japanse duizendknoop in Steenwijk effectief te verwijderen. We bestrijden zeer effectief en helpen je met het goed verwijderen van alle resten. Heb je last van deze invasieve exoot? Neem dan vooral contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.

  De Japanse duizendknoop bestrijden in Steenwijk is een klus die met zorg uitgevoerd moet worden.

  Vragen? Groentechniek Klomp beantwoordt ze graag

  Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Steenwijk? Of wil je juist een Japanse duizendknoop bestrijden in Overijssel, een Japanse duizendknoop bestrijden in Groningen of een Japanse duizendknoop bestrijden in Meppel? Onze experts staan altijd voor je klaar en helpen je met het beantwoorden van vragen en natuurlijk met het volledig verwijderen van deze ongewenste gast.

  Japanse duizendknoop in Steenwijk bestrijden?

  Vrijblijvend offerte aanvragen