Boomverzorging Zwolle

Boomverzorging in Zwolle nodig? Groentechniek Klomp is je betrouwbare en deskundige partner voor de verzorging van bomen bij jou in Zwolle, maar ook in de omliggende plaatsen zoals boomverzorging in Hardenberg, boomverzorging Hattem en boomverzorging in Dalfsen. Met meer dan 10 jaar ervaring zijn wij gespecialiseerd in boomonderhoud, bomen snoeien en het verwijderen van bomen en boomstronken. Maar ook voor overige boomverzorging staan wij in Zwolle voor je klaar.

Boomverzorging in Zwolle nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen verzorgen in Zwolle

Wanneer je een jonge boom in je tuin plant, heb je uiteraard al een bepaald beeld van hoe deze er over een paar jaar uit dient komen te zien. Een mooie volle boomkroon met gezonde bladeren en takken bijvoorbeeld. Om dit te bereiken is boomverzorging heel belangrijk. Een goede boomverzorging van jouw boom in Zwolle zorgt immers voor die boom die in topconditie verkeerd. Een belangrijk onderdeel van het verzorgen van bomen is bomen snoeien. Door de boom in zijn jonge jaren te snoeien, de zogenaamde begeleidingssnoei, groeit deze uit tot de volwassen boom zoals jij die voor ogen had. De begeleidingssnoei vormt dan ook de basis van de volwassen boom. Wanneer de boom volwassen is geworden is het ook belangrijk deze bij te houden. Plakoksels, dode, beschadigde en zieke takken worden tijdens de onderhoudssnoei weggesnoeid. Zo houd je de boom niet alleen in de gewenste vorm, maar ook gezond en veilig voor jou en jouw omgeving. Tevens worden bij de boomverzorging in Zwolle de bomen gecontroleerd op boomziektes. Onze boomverzorgers zijn deskundig op het gebied van ziektes en plagen bij bomen en kunnen je hierin ook uitstekend adviseren.

Bomen verzorgen in Zwolle door Groentechniek Klomp

Boomziektes bestrijden

Boomziektes en plagen zien we steeds vaker voorkomen. Bladeren die langzaam afsterven, schimmelplekken op de boomstam en de takken van de boom en kale takken zijn enkele kenmerken waaraan je de zieke boom kunt herkennen. Tijdens de boomverzorging in Zwolle kijkt onze boomverzorger de boom ook na op boomziektes en boomplagen. De meest bekende plaag is de eikenprocessierups. Voor bestrijding van de eikenprocessierups in Zwolle neem je dan ook contact met ons op.
Enkele voorbeelden van veelvoorkomende boomziektes en plagen zijn:

 • Eikenprocessierupsen
  Deze rupsen eten je hele eikenboom kaal en vormen een bedreiging voor de mens. Bestrijden van de eikenprocessierups is daarom zeer gewenst. Groentechniek Klomp helpt je hierbij.
 • Essen taksterfte
  Deze ziekte wordt veroorzaakt door een schimmel en verspreidt zich snel. Bestrijden is niet mogelijk, maar onze boomverzorgers kunnen je uitstekend adviseren wanneer je boom kenmerken van de Essen taksterf ziekte vertoont.
 • Kastanje ziekte
  De kastanjeziekte wordt ook wel bloedingsziekte genoemd vanwege de bruine vlekken op de stam van de kastanje. Deze ziekte tast de stam aan en kan voor onveilige situaties zorgen. Om schade aan omgeving te voorkomen, is het het beste de bomen te rooien.
 • Iep ziekte
  Verkleurde en slap hangende balderen aan het uiteinde van de takken van je Iep, kunnen de eerste symptomen van de iepziekte zijn. Schimmels veroorzaken deze snel verspreidende ziekte. De boomverzorgers van Groentechniek Klomp kunnen je prima adviseren wanneer jouw iep deze ziekteverschijnselen vertoont.
 • Prunus plaag – Amerikaanse vogelkers
  De Prunus is een plant die zich razendsnel voortplant op de meest ongewenste plekken. De kans op overwoekering is daardoor ontzettend groot. Bestrijding hiervan dient op de juiste wijze gedaan te worden, anders is de kans groot dat deze Amerikaans vogelkers snel weer een plaag gaat worden.
Essentaksterfte Zwolle

Bomen laten verwijderen in Zwolle

Voor een zieke boom die een bedreiging vormt voor zijn omgeving, is het kappen ervan vaak de enige optie. Maar ook wanneer je voor je tuin een andere indeling wilt en de boom daarbij in de weg staat, kun je ervoor kiezen de boom te laten verwijderen. Daarnaast is het mogelijk dat de boom teveel zon wegneemt in je achtertuin of het belemmert de groei van overige planten. Bij een gezonde boom kun je ervoor kiezen de bomen te laten verplaatsen, maar het is natuurlijk ook mogelijk de boom weg te laten halen. Voor het bomen verwijderen in Zwolle neem je contact op met Groentechniek Klomp. Wij verwijderen de bomen op professionele wijze en maken daarbij gebruik van specialistisch materiaal. Tevens beschikken wij over een hoogwerker en telescoopkraan, zodat ook de meest moeilijke bomen verwijderd kunnen worden.

Enkele voorbeeldprojecten

Vele klanten gingen je voor. We hebben daarom al verschillende projecten op het gebied van boomverzorging en andere hoveniersklussen op onze naam staan. Hieronder vind je een greep uit onze projecten.

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Lees verder Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Lees verder Amberboom verplanten

Amberboom verplanten

Lees verder Bos uitdunnen landgoed Beekbergen

Bos uitdunnen landgoed Beekbergen

Lees verder Bomen snoeien en kappen voor Stayokay hotels

Bomen snoeien en kappen voor Stayokay hotels

Boomverzorgingsbedrijf voor Zwolle

Op zoek naar een boomverzorgingsbedrijf in Zwolle? Neem dan contact op met Groentechniek Klomp. Onze boomverzorgers staan voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen en helpen je graag. Daarnaast beschikken we over de juiste diploma’s, klimtechnieken en materialen. En is er een vergunning nodig voor de verzorging of verwijdering van de bomen? Dan helpen wij je daar graag mee. Ook eventuele wegomleidingen of wegafzettingen laat je met een gerust hard aan ons over. Meer weten? We staan je graag te woord!

Boomverzorging in Zwolle nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen