Japanse duizendknoop in Enschede

Wanneer je de Japanse duizendknoop in jouw tuin gespot hebt, dan is dat vaak geen goed teken. De duizendknoop is een invasieve exoot, die je hele tuin over kan nemen. De Japanse duizendknoop bestrijden in Enschede is dan ook de meest effectieve manier om ervan af te komen. Begin je hier tijdig aan, voordat de plant het grootste gedeelte van je tuin bezet, dan heb je de meeste kans dat je de plant compleet kunt uitroeien. Hulp nodig bij de bestrijding? Neem dan gerust contact op met één van de experts van Groentechniek Klomp.

Japanse duizendknoop in Enschede bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Enschede neemt je tuin over

De Japanse duizendknoop is een plant die graag om zich heen groeit en laat zich hierin door niks remmen. Zo kan de plant op den duur zelfs door schuttingen, muren en tegels groeien en je hele tuin overnemen. De plant is te herkennen aan verschillende kenmerken. Twijfel je dus nog of het om de Japanse duizendknoop gaat bij jou in de tuin? Ga dan zeker even de volgende punten bij langs:

 • De plant heeft een holle stengel met rode vlekjes
 • Het blad is frisgroen en krijgt rode nerven in het voorjaar
 • De plant krijgt witroze bloemen in de periode augustus - september
 • De blaadjes zijn om en om geschikt op de stengel

Voldoet de plant in jouw tuin aan deze kenmerken? Dan is de kans groot dat het hier gaat om de Japanse duizendknoop in Enschede.

Oplossing: de invasieve exoot verwijderen uit je tuin

Wanneer de Japanse duizendknoop je tuin ongewenst begint over te nemen, dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te handelen. De plant verwijderen is de meest effectieve oplossing om er van af te komen. Het verwijderen kan op verschillende manieren, waarbij van groot belang is dat dit consequent en met veel wilskracht gedaan wordt. Wanneer hier namelijk half werk wordt geleverd, dan zal de Japanse duizendknoop in Enschede met dezelfde hoeveelheid kracht weer terug groeien en kun je weer opnieuw beginnen.

De Japanse duizendknoop in Enschede verwijderen is erg belangrijk om er van af te komen.

Hoe kan je de Japanse duizendknoop bestrijden in Enschede?

Er zijn verschillende manieren om de Japanse duizendknoop in Enschede te bestrijden. Stuk voor stuk eisen ze veel discipline en kennis om ervoor te zorgen dat de plant ook daadwerkelijk weg blijft. Wanneer je hulp nodig denkt te hebben bij Japanse duizendknoop bestrijden, dan kan een specialist van Groentechniek Klomp je helpen.

 • Biologisch bestrijden: Een biologische manier van het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Enschede is door middel van schapen en bladvlooien. Deze eten de plant op, waardoor deze na verloop van tijd uitgeput raakt en afsterft.
 • Snoeien en maaien: Het regelmatig volledig snoeien van de plant zorgt ervoor dat de plant uiteindelijk te weinig energie heeft om terug te groeien. Wanneer je dit voor langere periode consequent blijft doen, zal de plant afsterven.
 • Het bedekken van de plant: Hierbij dek je de plant volledig af zodat deze geen zonnestralen meer kan vangen en uiteindelijk afsterft. Het is van groot belang dat de plant lang bedekt blijft.
 • Het uitgraven van de plant: Deze manier van bestrijding eist veel nauwkeurigheid en doorzettingsvermogen. Het is hierbij namelijk belangrijk dat de plant zorgvuldig en consequent wordt uitgegraven. Wanneer een wortel afbreekt, dan groeit deze namelijk gewoon weer verder.
 • Mechanische bestrijding: Hierbij wordt machinematig de volledige grond rondom de plant uitgegraven en gezeefd om de plantenresten te kunnen verwijderen. Wanneer de grond gezeefd is, kan de overige grond weer worden teruggeplaatst.
 • Chemische bestrijding: Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende bestrijdingsmiddelen, welke verneveld worden over de plant. Deze zorgen er uiteindelijk voor dat de plant zal afsterven.
 • Stoombestrijding: Door kokend heet water over de plant te stromen, krijgt deze een flinke klap. Hierbij wordt eerst het bovengrondse gedeelte gestoomd, waarna het wortelkanaal aan de beurt is. De plant wordt hierdoor minder sterk en zal minder goed kunnen teruggroeien.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Het afvoeren van de plant

Welke manier je ook gebruikt om de Japanse duizendknoop in Enschede te bestrijden, de juiste afvoer van de plant is van groot belang. Je dient de plant en alle plantenresten namelijk compleet uit je tuin te verwijderen om ervoor te zorgen dat deze niet meer teruggroeit. Zorg daarom dat je niks vergeet. Daarnaast is het erg belangrijk dat je het afval niet in de groene container of op je composthoop gooit, maar afvoert via de grijze container. Hierdoor krijgt de plant ook geen kans om op een andere plek verder te groeien.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Enschede

Groentechniek Klomp is een boomverzorgingsbedrijf met maar liefst 10 jaar aan kennis en ervaring op het gebied van de Japanse duizendknoop bestrijden in Overijssel. De plant wordt dan ook binnen een mum van tijd op een professionele en effectieve manier uit je tuin verwijderd. Je blijft niet achter met afval, dit nemen wij namelijk gewoon mee en voeren wij op een veilige manier af. Tijdens het verwijderen wordt er rekening gehouden met de rest van je tuin, zodat er geen overige schade wordt aangericht. Het verwijderen van de Japanse duizendknoop in Enschede kun je met een gerust hart overlaten aan de experts van Groentechniek Klomp.

Contact, informatie & advies

Heb je vragen over het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Enschede? Of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen als je de Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en helpen je van je tuinprobleem af te komen. Weet je niet zeker of het de Japanse duizendknoop betreft in jouw tuin? Ook dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij kunnen dan met je meekijken en meedenken hoe je er het beste van af kunt komen.

Japanse duizendknoop in Enschede bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen