Japanse duizendknoop in Almelo

Iedereen die er eens mee te maken heeft gehad, is bekend met de destructieve kracht van de Japanse duizendknoop in Almelo. Deze invasieve woekeraar heeft al vele tuinen verwoest en doet hetzelfde met beton en asfalt, waardoor het schade kan toebrengen aan de infrastructuur en simpelweg voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Het bestrijden van zo’n plant is een klus die het beste door een expert gedaan kan worden. Groentechniek Klomp beschikt over de kennis en ervaring om de duizendknoop effectief aan te pakken.

Japanse duizendknoop in Almelo bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Waarom de Japanse duizendknoop bestrijden in Almelo?

Een Japanse duizendknoop bestrijden is een klus die geduld, doorzettingsvermogen en een kennersoog vereist. Maar waarom is het zo belangrijk? Dat zit hem in het woekerende karakter van de duizendknoop. De plant heeft de vervelende eigenschap om overal overheen te groeien en alle andere planten letterlijk in de schaduw te zetten. Daar komt nog eens bij dat de duizendknoop in staat is om dwars door beton en asfalt te groeien, wat grote schade kan aanrichten.

Heb je te maken met de Japanse duizendknoop in Almelo, dan is het verstandig om een expert als Groentechniek Klomp in de arm te nemen. Dan weet je zeker dat de duizendknoop effectief verwijderd wordt en niet meer terugkeert.

De Japanse duizendknoop in Almelo is een groot probleem.

Het invasieve en exotische karakter van de duizendknoop

De Japanse duizendknoop is oorspronkelijk afkomstig van - je raadt het al - Japan. In de negentiende eeuw is deze plant naar Europa gebracht en vanaf dat moment was het ook een probleem voor dit continent. De grote schade aan de infrastructuur en de enorme woekering over vele tuinen en publieke werken betekent dat de bestrijding ervan jaarlijks vele miljoenen euro’s kost. Daarom heeft Groentechniek Klomp zich gespecialiseerd in het weghalen van de Japanse duizendknoop in Almelo, zodat je zeker weet dat het goed gebeurt.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Almelo, hoe werkt dat?

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop gaat in drie fases:

 • Het herkennen van de plant
 • Het succesvol aanpakken van de plant
 • Het verwijderen van de plant

De eerste stap: herkenning

Allereerst is het belangrijk om de plant goed te herkennen. Het is immers zonde als je een volledig onschuldige plant te lijf gaat en gelukkig is de duizendknoop goed te herkennen aan enkele uiterlijke kenmerken. Te weten:

 • Frisgroene bladeren
 • Witroze bloemen in augustus en september
 • Rode vlekjes op een holle stengel

Heb je hierbij ook nog eens te maken met een enorme woekeraar, dat hoef je niet langer te twijfelen: de Japanse duizendknoop is in Almelo.

De tweede stap: bestrijding

Vervolgens is er de bestrijding van de duizendknoop. Dit kan op meerdere manieren, maar allemaal hebben ze gemeen dat je geduldig moet zijn. De duizendknoop laat zich immers niet gemakkelijk weghalen, maar er zijn manieren om dit te doen.

 • Regelmatig snoeien - Dit vreet energie en zal zorgen dat de plant uiteindelijk afsterft.
 • De plant uitgraven - Verwijder elk worteltje, elk restje van de duizendknoop en je ziet hem niet meer terug.
 • Het bedekken van de plant - Door de duizendknoop lange tijd geen zonlicht te geven, geeft hij het uiteindelijk op.
 • Stomen met kokend water - Kokend water zorgt voor een stevige beschadiging. Behandel ook de wortels en de duizendknoop legt uiteindelijk het loodje.
 • Biologische en chemische bestrijding is ook nodig bij het Japanse duizendknoop in Almelo bestrijden. Het inhuren van een expert is hierbij altijd zeer wenselijk.

  De derde stap: wegvoering

  Het afvoeren van de Japanse duizendknoop in Almelo is de laatste stap van het proces. Dit mag nooit via de gewone kanalen gebeuren, want de duizendknoop mag niet mee met het andere groenafval. De plant is hiervoor te hardnekkig en zal ergens anders een nieuw leven opbouwen. Daarom moet de duizendknoop mee in de grijze container, zodat het definitief voorbij is met diens woekerende dagen.

  Groentechniek Klomp helpt met de Japanse duizendknoop bestrijden in Almelo

  Bij Groentechniek Klomp beschikken we over de kennis en ervaring die nodig is om de Japanse duizendknoop in Almelo goed aan te pakken. Onze ervaring stelt ons in staat om precies te doen wat nodig is om de duizendknoop definitief weg te halen en ervoor te zorgen dat hij niet meer terugkeert. Heb je last van deze invasieve woekeraar? Dan staan we graag voor je klaar met raad en natuurlijk heel veel daad.

  De Japanse duizendknoop bestrijden in Almelo is een stevige klus.

  Vragen? Neem contact met ons op

  Heb je vragen over onze aanpak of wil je weten wat je het beste kan doen als je de Japanse duizendknoop in Almelo aantreft? Neem dan vooral contact met ons op. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar en zullen je op alle mogelijke fronten assisteren. Geen zorgen, wij zullen ervoor zorgen dat die vervelende duizendknoop je nooit meer tot last zal zijn. En ook bij vondst van de Japanse duizendknoop in Amsterdam, de Japanse duizendknoop in Deventer of de Japanse duizendknoop in Zwolle, ben je bij ons aan het juiste adres.

  Japanse duizendknoop in Almelo bestrijden?

  Vrijblijvend offerte aanvragen