Japanse duizendknoop in Amsterdam

De Japanse duizendknoop is een plant die door heel Europa is te vinden, maar waar lang niet iedereen blij mee is. De plant staat namelijk bekend als een invasieve woekeraar, die moeilijk te bestrijden is en daarom echt voor vervelende situaties kan zorgen.

Het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Amsterdam is dan ook een klus die het beste overgelaten kan worden aan een expert, zodat je zeker weet dat de plant effectief en definitief aangepakt wordt.

 • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
 • Verbeterde bestrijdingsmethode met Rootwave pro
 • Werkzaam in heel Nederland
De Japanse duizendknoop in Amsterdam laat je het best bestrijden door de experts van Groentechniek Klomp.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Waarom bestrijding van de Japanse duizendknoop in Amsterdam?

Maar waarom zou je de Japanse duizendknoop verwijderen in Amsterdam? Een exotische plant kan toch ook heel mooi zijn? Het antwoord op die vraag is vrij eenvoudig; waar de Japanse duizendknoop in Amsterdam groeit, krijgen andere planten vrijwel geen kans. De duizendknoop overwoekert alles wat het maar overwoekeren kan en het deinst evenmin terug voor schuttingen, of zelfs asfalt of beton.

Met andere woorden: de Japanse duizendknoop bestrijden in Amsterdam is in veel gevallen niets minder dan absolute noodzaak. De schade die de plant toebrengt, gecombineerd met het woekerende karakter dat andere planten letterlijk in de schaduw zet, maakt van de duizendknoop een zeer ongewenste gast.

Laat jouw Japanse duizendknoop bestrijden in Amsterdam door de specialisten van Groentechniek Klomp.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

De Japanse duizendknoop, een invasieve exoot

De Japanse duizendknoop komt, de naam geeft al een hele duidelijke hint, uit Japan. Hier groeide de plant vele duizenden jaren ongestoord, totdat een Duitse botanicus hem in de negentiende eeuw mee naar Europa nam. Vanaf dat moment begon de opmars van de duizendknoop op het Europese continent. Een Japanse duizendknoop in Amsterdam is dan ook te danken aan deze overijverige botanicus.

De Japanse duizendknoop is te herkennen aan zijn frisgroene bladeren en zijn witte tot witroze bladeren in de periode augustus - september. Daarbij heeft de plant holle stengels en dus de vervelende neiging om alles te overwoekeren dat in je tuin staat.

De Japanse duizendknoop in Amsterdam is een invasieve exoot die snel en met veel zorg verwijderd moet worden.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Amsterdam, hoe gaat zoiets?

Het vervelende van de duizendknoop is ook, dat hij zich bijzonder moeilijk laat bestrijden. Het is een hardnekkige plant, die weinig nodig heeft om te overleven. Daarom is de bestrijding ervan een zaak van nauwkeurigheid, doorzettingsvermogen en daadkracht. In de praktijk betekent dit dat de bestrijding van de Japanse duizendknoop in Amsterdam neerkomt op een proces in drie stappen:

 • Het herkennen van de plant
 • Het actief bestrijden van de plant
 • Het veilig afvoeren van de plant
De Japanse duizendknoop bestrijding in Amsterdam wordt zorgvuldig en snel uitgevoerd door de vakmensen van Groentechniek Klomp.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Hoe herken je een duizendknoop in Amsterdam?

Om er zeker van te zijn dat je met een Japanse duizendknoop te maken hebt, is het belangrijk om een aantal uiterlijke kenmerken op een rijtje te zetten. Deze kenmerken zijn uniek voor de Japanse duizendknoop, zodat het niet al te ingewikkeld is om zeker te weten dat je de juiste plant voor je hebt. De belangrijkste kenmerken van deze plant zijn:

 • Het snelle groeien naar alle verschillende kanten
 • De frisgroene bladeren, die in het voorjaar rode nerven krijgen
 • De witroze bloemen in augustus en september
 • De rode vlekjes op een holle stengel

Heb je een plant in de tuin die aan al deze kenmerken voldoet? Dan is de kans heel groot dat je daadwerkelijk te maken hebt met de Japanse duizendknoop.

Laat de experts van Groentechniek Klomp helpen bij het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Amsterdam.

Bestrijdingswijzen

Zoals gezegd is die bestrijding van de Japanse duizendknoop in Amsterdam niet eenvoudig, maar wel mogelijk. Wat je vooral in het achterhoofd moet houden, is dat je flink wat doorzettingsvermogen moet hebben, want als je de plant niet voor de volle honderd procent te lijf gaat, zal je zien dat hij heel snel weer terugkeert en dat je weer helemaal opnieuw kan beginnen. Daarom is het verstandig om Groentechniek Klomp in te schakelen bij het Japanse duizendknoop bestrijden. Wij helpen je graag met het succesvol aanpakken van deze woekeraar. De bestrijdingswijzen die goed werken zijn:

 • Regelmatig snoeien - Door de plant zeer regelmatig te snoeien, raakt de duizendknoop na verloop van tijd uitgeput. Dit houdt in dat hij teveel energie kwijt is aan het teruggroeien en deze groei uiteindelijk zal stoppen. Uitputtend voor de plant, maar ook voor de bestrijder. Dit moet namelijk zeer regelmatig gebeuren en over een lange periode, omdat de plant het anders zeker van je gaat winnen.
 • Uitgraven - Je kan er ook voor kiezen om de Japanse duizendknoop in Amsterdam volledig uit te graven. Effectief, mits je zorgvuldig te werk gaat. Blijven er delen van de wortels over, dan groeit de plant net zo makkelijk weer terug.
 • Bedekken - Elke plant heeft zonlicht nodig en hoewel de duizendknoop hardnekkig is, geldt dit ook voor deze exoot. Door de plant volledig te bedekken, ontneem je hem het zonlicht, wat uiteindelijk zal zorgen voor diens ondergang. Deze aanpak vereist echter wel wat geduld; het kan jaren duren voordat de strijd gewonnen wordt.
 • Stomen - Met het stomen wordt er kokend water over de plant gegoten, zodat de bovenste laag afsterft. Daarna wordt er met een lans in de grond geprikt, om de wortels dezelfde behandeling te geven. Hierdoor raakt de plant ernstig beschadigd en herstelt hij veel minder snel.

Andere methodes zijn er ook; biologisch (bladvlooien of schapen), of een mechanische of chemische bestrijding. We zullen samen bepalen welke methode de meeste kans op succes heeft.

De Japanse duizendknoop in Amsterdam dient zorgvuldig verwijderd te worden. Onze specialisten helpen je daar graag bij.

Ook het afvoeren van de duizendknoop is een klus op zich

Is de bestrijding van de Japanse duizendknoop in Amsterdam succesvol, dan zal het afval van de plant verwijderd moeten worden. Maar dit gaat niet zomaar; het afval van de duizendknoop moet zeer zorgvuldig verwijderd worden en mag niet met het gewone GFT-afval mee. Dat zou namelijk kunnen betekenen dat de plant zich verspreidt, omdat het afval van de duizendknoop prima ergens anders voet aan de grond kan krijgen.

Het afval van de duizendknoop zal dan ook mee moeten in de grijze container, zodat de plant zich niet ergens anders kan vestigen. En onthoud ook; het is van groot belang dat het afval van de duizendknoop zorgvuldig verwijderd wordt en dat er niets overblijft in de tuin, omdat je anders snel zal zien dat de duizendknoop terugkeert.

Ook uit Amsterdam dient de Japanse duizendknoop verwijderd te worden om een gezonde leefomgeving te creeëren voor andere planten.

Een Japanse duizendknoop in Amsterdam bestrijden met Groentechniek Klomp

Heb je een duizendknoop in Amsterdam en wil je deze aanpakken? Groentechniek Klomp helpt. Een Japanse duizendknoop bestrijden behoort tot onze specialiteiten en dus weten we precies wat er voor nodig is om deze plant definitief uit je tuin te verwijderen. Naast een effectieve bestrijding, zorgen we er ook voor dat de plant niet meer terugkeert in je tuin.

Benieuwd wat we voor je kunnen doen? Neem dan contact met ons op voor een afspraak en we zorgen dat de duizendknoop snel en effectief aangepakt wordt.

De Japanse duizendknoop verwijderen uit Amsterdam doen onze professionele medewerkers graag voor je.