Japanse duizendknoop in Gelderland

De Japanse duizendknoop neemt je tuin over. Hij blijft maar doorgroeien tot je hele tuin is overgenomen en gaat dan gewoon verder bij je buren. Schuttingen, muren en vloeren zijn geen partij voor de plant en kunnen flink beschadigd worden.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland is dan ook de enige manier om echt van de plant af te komen. Groentechniek Klomp helpt je graag van deze vervelende woekeraar af en laat je weer genieten van je tuin.

Japanse duizendknoop in Gelderland bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Gelderland overwoekert je tuin

De Japanse duizendknoop is een echte woekerplant. Hij groeit overal waar hij maar groeien kan en kan daardoor ook snel uitgroeien tot een plant die je hele tuin overneemt. Wie de plant in zijn tuin heeft, zal dat dan ook snel merken aan het feit dat deze plant voor niks of niemand aan de kant gaat. De plant kan zo nodig zelfs door muren, schuttingen en vloeren groeien en hier flinke schade achterlaten. Andere planten moeten het vergelden, want de Japanse duizendknoop in Gelderland wil de tuin helemaal voor hem alleen.

De Japanse duizendknoop in Gelderland neemt je tuin over

Waaraan is de Japanse duizendknoop te herkennen

 • Frisgroene bladeren met in het voorjaar rode nerven
 • Een holle stengel met om en om geschikte bladeren
 • Rode vlekjes op de stengel
 • Witroze bloemen in augustus/september

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland

Weet je zeker dat het in jouw tuin gaat om de Japanse duizendknoop in Gelderland? Dan is het tijd om een plan te maken voor de bestrijding van de plant en zo snel mogelijk te handelen. Hoe verder de plant immers is uitgegroeid, hoe lastiger de bestrijding zal worden. Er zijn verschillende manieren die kunnen worden toegepast.

 • Snoeien - Door de plant regelmatig te snoeien, zorg je ervoor dat deze uitgeput raakt. Het kost hem steeds meer energie om terug te groeien, waardoor hij uiteindelijk zal opgeven. Het maaien of snoeien moet wel echt consequent gebeuren wil je resultaat zien.
 • Uitgraven - Het uitgraven van de plant is een erg effectieve manier om de Japanse duizendknoop te bestrijden, maar dient wel secuur te gebeuren en kost veel tijd. Je moet de wortels namelijk één voor één nauwkeurig uitgraven. Een gedeelte vergeten? Dan groeit de plant gewoon weer terug.
 • Bedekken - Hierbij dek je de volledige plant voor een lange periode af met folie. Het is belangrijk dat de plant geen zonnestralen meer krijgt. Na verloop van tijd zal de plant zwakker worden en afsterven.
 • Bestrijden met stoom - Hierbij wordt gebruik gemaakt van kokend heet water. Dit wordt over het bovengrondse gedeelte van de plant gegoten, waarna ook de wortels kunnen worden bereikt. De plant krijgt hierdoor een flinke klap en zal minder goed terug kunnen groeien.
 • Mechanisch bestrijden - Bij deze manier van bestrijden wordt machinematig alle grond verwijderd rondom de plant. Vervolgens worden de plantendelen eruit gezeefd en wordt de schone grond weer teruggeplaatst.
 • Biologische bestrijding - Hiervoor worden schapen en bladvlooien gebruikt die de plant consequent opeten. De plant raakt hierdoor, net als bij het snoeien, uitgeput en zal uiteindelijk afsterven.
 • Chemische bestrijding - Hierbij wordt gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen om de plant te verdelgen. Dit wordt verneveld over de plant en deze zal uiteindelijk afsterven.

De meeste manieren kunnen zelf worden uitgevoerd, maar heb je liever hulp bij de Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland? Neem dan gerust contact op met de experts van Groentechniek Klomp. Dan weet je in ieder geval zeker dat de plant niet meer terugkomt.

Het afvoeren van de plant

Ben je bezig met de Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland? Dan is het goed om te weten hoe je het afval moet afvoeren. Je mag de plantenresten namelijk niet zomaar in de groene container of op de composthoop gooien. Hierdoor is de kans namelijk groot dat de plant ergens anders alsnog verder kan groeien. Gooi het afval daarom in de grijze container. Dan wordt het op een veilige manier afgevoerd en vernietigd.

Groentechniek Klomp helpt je van de Japanse duizendknoop in Gelderland af

Wanneer de Japanse duizendknoop jouw tuin teistert, dan zit er maar één ding op: zo snel mogelijk bestrijden. Groentechniek Klomp is expert als het gaat om het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Gelderland en weet daarom precies wat ze moeten doen om jou van de plant af te helpen. Maar niet alleen in Gelderland staan wij voor je klaar, ook als je de Japanse duizendknoop in Friesland, de Japanse duizendknoop in Drenthe of de Japanse duizendknoop in Groningen wilt bestrijden, helpen wij je graag. Dankzij jarenlange ervaring kunnen wij de klus snel, nauwkeurig en effectief aanpakken. Je wilt tenslotte niet dat de Japanse duizendknoop zich weer opnieuw gaat vestigen in jouw tuin.

Contact, informatie en advies

Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland of heb je hier vragen over? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord. Wil je meteen meer informatie over wat wij kunnen betekenen in jouw specifieke situatie? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Hierdoor krijg je alle informatie die je nodig hebt en wie weet staan wij dan binnenkort in jouw tuin om de Japanse duizendknoop in Gelderland te bestrijden.

Japanse duizendknoop in Gelderland bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen