Japanse duizendknoop in Arnhem

Exotische planten in de tuin zijn leuk, maar niet als het om de Japanse duizendknoop gaat. Deze woekerende plant kan je tuinplezier namelijk flink verpesten. De plant groeit snel en wild om zich heen en gaat daarbij voor niemand aan de kant. Hierdoor neemt hij binnen een korte tijd je hele tuin over en kunnen er scheuren ontstaan in je muren, schuttingen en tegels.

Kortom: een ramp voor jou als tuin eigenaar. Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Arnhem? Dan zit er niets anders op dan de hulp in te schakelen van de experts van Groentechniek Klomp. Zo ben je binnen de kortste keren weer vrij van de Japanse duizendknoop en is je tuin weer van jou.

Japanse duizendknoop in Arnhem bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop in Arnhem is een invasieve exoot

De Japanse duizendknoop is een plant die wild om zich heen groeit. Het is dan ook niet voor niks dat deze plant onder de invasieve exotische planten wordt geschaard. Eén stukje van de plant is al genoeg om tot een complete plant uit te groeien. Waar de plant eerst nog als ‘mooi’ werd gezien, is het inmiddels een ware plaag geworden. De plant groeit namelijk zo snel en wild om zich heen dat het na verloop van tijd je hele tuin over kan nemen. De woekerende Japanse duizendknoop bestrijden lijkt dan ook nog de enige oplossing om van dit probleem af te komen.

Maar hoe weet je zeker dat het om een Japanse duizendknoop gaat in jouw tuin? De plant heeft een aantal duidelijke kenmerken waardoor je dat snel kunt bepalen:

 • Frisgroene bladeren
 • Rode nerven op het blad in het voorjaar
 • Holle stengels met rode vlekjes
 • Witte bloemen in de periode augustus/september
 • Het blad groeit om en om op de stengel

Toch niet zeker of het om de Japanse duizendknoop in Arnhem gaat en bang dat je een onschuldige plant gaat bestrijden? Neem dan contact met ons op en wij kijken met je mee.

De Japanse duizendknoop in Arnhem is een invasieve exoot die je tuin overwoekert

Oplossing: de Japanse duizendknoop bestrijden in Arnhem

Wanneer je de Japanse duizendknoop in je tuin hebt gespot, dan moet je weten dat je een zware strijd te wachten staat. De plant laat zich immers niet zomaar uit het veld slaan en zal er alles aan doen om weer terug te groeien. Toch is bestrijding de meest effectieve manier om de lasten van de plant te beperken. Je kunt natuurlijk zelf aan de slag gaan met verschillende bestrijding manieren, maar beter is om dit uit te besteden aan een expert als Groentechniek Klomp. De vakmannen weten precies wat ze moeten doen om de plant uit jouw tuin te verwijderen, zodat deze niet meer terugkomt. Hiervoor kunnen verschillende manieren worden gebruikt:

 • Uitgraven van de plant: Het uitgraven van de plant is een erg effectieve manier om de Japanse duizendknoop te bestrijden in Arnhem, maar vraagt wel om nauwkeurigheid en wilskracht. Eén stukje vergeten of een afgebroken wortel kan immers alweer een hele nieuwe plant vormen. Het is dan ook van belang om de wortels zorgvuldig uit te graven en dan zo snel mogelijk af te voeren.
 • Snoeien of maaien: Door de plant regelmatig te snoeien of maaien, raakt de plant uitgeput. Hierdoor zal hij op een gegeven moment afsterven.
 • Bedekken van de plant: Het afdekken van de plant met folie zorgt ervoor dat de plant geen zonlicht meer krijgt. Hierdoor zal de plant het na verloop van tijd niet meer overleven en afsterven. Dit kost echter wel flink wat tijd.
 • Mechanische bestrijding: Hierbij wordt machinematig de complete grond rondom de plant weggehaald en gezeefd. De schone grond gaat weer terug de grond in en de plant en plantenresten worden afgevoerd.
 • Biologische bestrijding: Hierbij wordt er gebruik gemaakt van schapen en bladvlooien. Deze eten de plant consequent op en zorgen ervoor dat de plant zo uitgeput raakt dat deze niet meer teruggroeit.
 • Chemische bestrijding: Deze laatste manier van bestrijding vraagt om chemische hulpmiddelen. Door bestrijdingsmiddelen te vernevelen over de plant, zal deze uiteindelijk afsterven.
 • Bestrijden met stoom: Hierbij wordt kokend water gebruikt om de plant te stomen. Eerst het bovengrondse gedeelte en vervolgens het ondergrondse wortelkanaal. De plant krijgt een flinke klap en zal minder sterk worden.

Let op: De juiste afvoer van de plant is erg belangrijk. Het afval mag namelijk niet in de groene container of op de composthoop, maar moet in de grijze container worden afgevoerd. Daarnaast is het belangrijk dat echt alle resten uit de tuin worden verwijderd om te voorkomen dat de plant weer opnieuw gaat groeien. Wanneer Groentechniek Klomp de bestrijding uitvoert, dan wordt ook de afvoer geregeld en hoef je je nergens zorgen over te maken.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

De Japanse duizendknoop bestrijden in Arnhem? Groentechniek Klomp is de expert

Wanneer je op zoek bent naar een expert om de Japanse duizendknoop te bestrijden in Arnhem, dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Groentechniek Klomp is een boomverzorgingsbedrijf met jarenlange ervaring in het verwijderen van de Japanse duizendknoop in verschillende delen van het land.

Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Gelderland, de Japanse duizendknoop bestrijden in Apeldoorn, de Japanse duizendknoop bestrijden in Drenthe of de Japanse duizendknoop bestrijden in Groningen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan en wij komen zo snel mogelijk bij je langs. Wij gaan vakkundig en effectief te werk zodat de plant niet alleen snel verwijderd wordt, maar ook weg blijft.

Meer informatie

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Arnhem, over hoe je dit zelf het beste kunt bestrijden of ben je benieuwd wat wij daarin kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan. Wij beantwoorden graag al je vragen en zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk verlost bent van de plant.

Japanse duizendknoop in Arnhem bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen