Japanse duizendknoop in Apeldoorn

Een plant die binnen een korte tijd je hele tuin overneemt: het klinkt als een slechte film, maar het is toch echt wat de Japanse duizendknoop in Apeldoorn kan doen. De plant groeit snel en krachtig om zich heen, waarbij er geen rekening wordt gehouden met andere planten of voorwerpen. Zelfs muren, schuttingen en vloeren moeten het soms vergelden tegen de Japanse duizendknoop.

Het bestrijden van de plant is dan ook de enige oplossing om er vanaf te komen. Groentechniek Klomp staat je graag bij in dit proces en weet precies hoe de vervelende exoot zo snel mogelijk uit je tuin kan worden verwijderd.

Japanse duizendknoop in Apeldoorn bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De Japanse duizendknoop teistert je tuin

Als de Japanse duizendknoop zich in jouw tuin heeft gevestigd, dan laat hij zich niet gauw weer wegjagen. Het is een invasieve exoot en laat duidelijk merken dat hij er is door wild om zich heen te groeien. Zo wild dat hij op den duur zelfs je hele tuin over kan nemen en scheuren in muren, schuttingen en tegels veroorzaakt. De Japanse duizendknoop geniet dan meer van jouw tuin, dan jijzelf waarschijnlijk nog kunt op dat moment. Het is dan ook erg belangrijk om de Japanse duizendknoop in Apeldoorn goed te herkennen en meteen te handelen.

Waaraan herken je de Japanse duizendknoop in Apeldoorn

De Japanse duizendknoop is vrij goed te herkennen, maar wordt ook nog wel eens over het hoofd gezien. Hierdoor blijft de plant doorgroeien tot je er echt niet meer omheen kunt. Wil je weten of de plant in jouw tuin een Japanse duizendknoop is? Kijk dan of hij voldoet aan de volgende punten:

  • Een holle stengel
  • Rode vlekjes op de stengel
  • Frisgroene bladeren met in het voorjaar rode nerven
  • In augustus/september komen er witroze bloemen aan
  • De blaadjes zijn om en om geschikt op de stengel
De Japanse duizendknoop in Apeldoorn is te herkennen aan verschillende kenmerken

De Japanse duizendknoop bestrijden in Apeldoorn

Wanneer de plant in jouw tuin voldoet aan de kenmerken hierboven, dan is er een grote kans dat het hier gaat om de Japanse duizendknoop. Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden, dan zijn er verschillende manieren die kunnen worden toegepast. Dit kun je zelf doen, maar kun je ook laten uitvoeren door een expert. Immers, het verwijderen van de plant komt nogal nauw. Doe je het niet precies goed, dan groeit de plant met dezelfde hoeveelheid kracht weer terug, en verder dan dat.

Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

Snoeien/maaien

Een veelgebruikte manier om de Japanse duizendknoop te bestrijden in Apeldoorn is door deze veelvuldig te snoeien en maaien. Veelvuldig wil zeggen dat dit met regelmaat volledig gedaan dient te worden. Doe je dit lang genoeg, dan raakt de plant uitgeput en zal hij afsterven.

Uitgraven

Net als bij het snoeien en maaien, vraagt ook deze manier een heleboel van je doorzettingsvermogen. De plant kan namelijk ook volledig worden uitgegraven om hem te verwijderen. Hiervoor dien je wel heel nauwkeurig te zijn, want er mag niks van de plant achterblijven. Elk wortel deeltje kan namelijk uitgroeien tot een compleet nieuwe plant. Deze manier van bestrijding kan erg effectief zijn, maar vergt wel een hele hoop tijd en energie.

Afdekken

Een andere manier om de Japanse duizendknoop in Apeldoorn te bestrijden is door de plant volledig af te dekken met folie. Echter is het wel belangrijk dat de plant écht goed wordt afgedekt, zodat er geen zonnestralen bij kunnen komen, en dat je het folie lang genoeg laat zitten. De plant zal dan niet meer voldoende kunnen groeien, waardoor deze afsterft.

Stoombestrijding

Bij deze vorm van bestrijding wordt kokend heet water gebruikt om de plant te stomen. Hierbij wordt eerst het bovengrondse gedeelte gestoomd, waarna het ondergrondse gedeelte aan de beurt is. De plant wordt hierdoor minder sterk en zal langzaam afsterven.

Mechanische bestrijding

Bij mechanische bestrijding wordt de volledige grond rondom de plant uitgegraven en gezeefd. Door het zeven worden de plantendelen uit de grond gehaald en blijft de schone grond over. Deze schone grond kan vervolgens weer worden teruggeplaatst om het gat te dichten.

Biologische bestrijding

Schapen en bladvlooien zijn gek op vele planten, waaronder ook deze invasieve exoot. Wanneer je deze dieren dan ook de vrije loop laat en regelmatig de plant laat eten, zal de plant vanzelf uitgeput raken en afsterven.

Chemische bestrijding

De laatste manier om de Japanse duizendknoop in Apeldoorn te bestrijden is met behulp van chemische bestrijdingsmiddelen. Door deze te vernevelen over de plant zal deze uiteindelijk afsterven.

Let op: Bij het afvoeren van de plant is het erg belangrijk dat er niks meer achterblijft in de tuin. Hierdoor kan de plant namelijk weer teruggroeien. Daarnaast mag het afval niet gedeponeerd worden in de groene container of op de composthoop. Gooi het in de grijze container en het wordt op een veilige manier afgevoerd.

Groentechniek Klomp, de expert op het gebied van de Japanse duizendknoop in Apeldoorn

Groentechniek Klomp is als boomverzorgingsbedrijf een expert op het gebied van de Japanse duizendknoop en het bestrijden hiervan. Dankzij de vakkundige medewerkers van Groentechniek Klomp ben je binnen een mum van tijd verlost van de Japanse duizendknoop in Apeldoorn. Maar niet alleen in Apeldoorn staan wij voor je klaar, ook wanneer je de Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Arnhem of de Japanse duizendknoop wilt bestrijden in Gelderland op een andere plek ben je bij ons aan het juiste adres.

Het bestrijden van de plant in je tuin gebeurt op een effectieve en professionele manier met de juiste hulpmiddelen. Hierdoor ben je gegarandeerd van volledige verwijdering en kun je weer gewoon genieten van je tuin.

Vragen? Neem contact op

Heb je vragen over de Japanse duizendknoop in Apeldoorn of over het verwijderen hiervan? Of wil je een afspraak maken om de Japanse duizendknoop te bestrijden? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan of neem direct contact op met één van onze experts. Wij staan je graag te woord en gaan direct voor je aan de slag.

Japanse duizendknoop in Apeldoorn bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen