Boomverzorging in Den Helder

Lang niet iedereen staat er veel bij stil, maar een boom heeft wel degelijk verzorging nodig. Ook de grote, sterke bomen moeten soms gewoon even onder handen genomen worden, om te voorkomen dat ze last krijgen van wildgroei, of om ervoor te zorgen dat ze overeind blijven en een gezond leven kunnen leven. Boomverzorging in Den Helder is dan ook een vak apart en eentje waar wij als Groentechniek Klomp zeer bedreven in zijn.

Op deze pagina:
Voor boomverzorging in Den Helder ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres.

Plant de bomen goed en ze profiteren er een leven lang van

Hoewel bomen planten op zichzelf niet zo heel spannend klinkt, komt er wel degelijk de nodige kennis bij kijken. Je moet als hovenier immers wel weten met welke boom je te maken hebt en hoe deze het beste gepland kan worden. Zet je de jonge bomen te dicht op elkaar, dan gaan ze al snel last van elkaar krijgen. Plant je een boom die goed gedijt in ondiepe grond te diep, dan heeft hij een valse start. Een goed begin is het halve werk en dus is het planten van de bomen een belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Den Helder. Groentechniek Klomp beschikt over de juiste kennis en ervaring en zal zodoende ervoor zorgen dat elke boom zijn leven zo goed mogelijk begint.

We beschermen bomen tegen storm en scheefgroei

Ooit wel eens langs een rij jonge bomen gereden die allemaal verankerd waren met een paaltje en een rubberen band? Dit wordt gedaan om de bomen te beschermen tegen storm en scheefgroei. Bomen verankeren wordt veelvuldig gedaan om de bomen zo netjes mogelijk te laten groeien en om ervoor te zorgen dat ze niet omver waaien als er een keer een goede herfststorm over het land raast. Boomverzorging in Den Helder bevat dus ook zeker het begeleiden van de jonge bomen, zodat ze straks zo sterk en stevig mogelijk zijn.

Boomverzorging in Den Helder betekent ook snoeien

Bomen snoeien is een vak apart. Vaak is er een hoogwerker voor nodig en je moet natuurlijk wel weten wat je doet. Welke boom heeft het meeste profijt bij welke snoeibeurt? Snoeien houdt de boom niet alleen gezond, het zorgt er ook voor dat de boom geen gevaar vormt voor de omgeving. Immers; als takken topzwaar worden, of beschadigd raken in een storm, bestaat er een groot risico op afbreken. En breekt een tak af, dan valt hij naar beneden. Wie dan toevallig onder de boom doorloopt, kan een heel vervelende dag krijgen.

Bomen snoeien in Den Helder laat je doen door de boomspecialist.

Bomen toppen

Naast het gewone snoeien, bestaat er ook de techniek van het toppen van de bomen. Met bomen toppen wordt bedoeld: het kort houden van de zij- en bovenkant van de boom. Dit houdt de boom netjes en voorkomt dat de takken te ver doorgroeien en zwaarder worden dan veilig is. Bomen toppen gebeurt vaak in woonwijken, waar het fijn is als de bomen er netjes uitzien.

Bomen knotten

Door bomen te knotten, knip je de takken van de boom af tot aan de oorsprong. Dit zorgt ervoor dat ze straks weer krachtig teruggroeien en de boom dus bijzonder gezond en sterk blijft. Bomen knotten gebeurt vaak bij de knotwilgen, maar er zijn nog veel meer boomsoorten die ervan profiteren. Ook dat is boomverzorging in Den Helder en Groentechniek Klomp weet dan ook precies welke bomen hier het beste op gedijen.

Complete boomverzorging in Den Helder
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Boomcontrole
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen kappen
  • Boomziektes bestrijden
Offerte aanvragen

Sommige bomen moeten verplaatst worden

Soms komt het voor dat een boom verplaatst moet worden. Dit heeft vaak te maken met de omgeving waarin de boom tot op dat moment verkeert. Om welke reden dan ook kan het voorkomen dat er geen plaats meer is voor de boom. En als de boom nog wel gewoon gezond is, is het natuurlijk zonde om hem te vellen. In dat geval is het een uitstekend idee om de boom te verplaatsen. Dat is natuurlijk een klusje die de nodige kennis en ervaring vereist, want zeker als de boom wat groter is, is dit niet zomaar even gedaan. Groentechniek Klomp weet precies hoe dit veilig en netjes moet gebeuren en zal de boom dus eenvoudig verplaatsen.

Bomen rooien als de laatste oplossing

Helaas ontkomen we er soms niet aan; sommige bomen moeten gewoon neergehaald worden. De boom is ziek, een gevaar voor de omgeving, of er is gewoon geen plek meer voor. Ook dan is een goede boomverzorging in Den Helder belangrijk; je wilt de boom immers zo veilig mogelijk verwijderen. Groentechniek Klomp staat voor je klaar om de boom te verwijderen en zorgt ervoor dat de boom zo veilig en netjes mogelijk weggehaald wordt.

In sommige gevallen is bomen rooien de enige optie.

Op zoek naar boomverzorging in Den Helder?

Of het nou gaat om het planten, het verankeren, het snoeien of het verwijderen van bomen, Groentechniek Klomp staat voor je klaar en helpt graag. Onze ruime ervaring en expertise op het gebied van boomverzorging zorgt ervoor dat je altijd op ons kan rekenen. Of het nou gaat om bomen op particulier terrein, of om bomen die in een vakantieparken staan, het maakt ons allemaal niet uit. Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.

Boomverzorging in Den Helder nodig?

Vraag vijblijvend en snel een offerte aan

Offerte aanvragen