Japanse duizendknoop in Sneek bestrijden

Zie jij de Japanse duizendknoop steeds verder door jouw tuin in Sneek woekeren? Dan is dat geen goed teken. De plant kan je tuin namelijk binnen een zeer korte tijd overnemen. Andere planten worden overschaduwd en zelfs je gevel en tegels kunnen aangetast worden. Het bestrijden van de plant is dan ook de enige manier om ervan af te komen.

De Japanse duizendknoop bestrijden in Sneek is een klus die je met een gerust hart over kunt laten aan de experts van Groentechniek Klomp. Met het juiste materiaal en kennis van zaken is jouw tuin binnen de kortste keren weer vrijgemaakt van de Japanse duizendknoop en kun je er weer van genieten.

Japanse duizendknoop in Sneek bestrijden?

Vrijblijvend offerte aanvragen

De invasieve exoot die je tuin teistert

De Japanse duizendknoop komt van oorsprong uit Japan. De plant is een hele tijd geleden meegenomen naar Nederland als mooie exotische plant. Tegenwoordig is de plant echter meer een soort plaag in ons land. Hij duikt overal op en verspreidt zich ontzettend snel. Is de plant je tuin binnengedrongen, dan is het zaak om er zo snel mogelijk werk van te maken hem te bestrijden. De plant neemt namelijk binnen een mum van tijd je tuin over en kan zelfs door muren, schuttingen en tegels groeien. Hierdoor kan hij flink wat schade aanbrengen.

De Japanse duizendknoop herkennen

De eerste stap in het bestrijden van de plant is de plant herkennen. De plant is te herkennen aan enkele uiterlijke kenmerken:

 • De plant heeft een holle stengel met rode vlekjes
 • De bladeren zijn frisgroen
 • Het blad krijgt rode nerven in het voorjaar
 • De plant krijgt witroze bloemen in de periode augustus - september
 • De blaadjes zijn om en om geschikt op de stengel
De Japanse duizendknoop in Sneek is een invasieve exoot

Effectieve bestrijding van de Japanse duizendknoop in Sneek

Wil je de Japanse duizendknoop in Sneek bestrijden, dan zul je over de nodige doorzettingsvermogen moeten beschikken. Hieronder zie je een overzicht van de meest gebruikte manieren om de Japanse duizendknoop te bestrijden:

 • Biologisch bestrijden: Met behulp van schapen en/of bladvlooien kun je de Japanse duizendknoop biologisch bestrijden. Deze dieren eten de plant op, waardoor deze na verloop van tijd uitgeput raakt en afsterft.
 • Regelmatig snoeien: Wanneer je een plant voor langere periode met regelmaat volledig terugsnoeit, dan zal de plant uiteindelijk afsterven.
 • Het afdekken van de plant: Hierbij dek je de plant volledig af zodat deze geen zonnestralen meer kan vangen en uiteindelijk afsterft. Het is belangrijk dat dit voor lange periode gebeurt om effectief te zijn.
 • De plant uitgraven: Hierbij graaf je de plant volledig uit, inclusief wortels. Het is belangrijk dat dit heel zorgvuldig en consequent gebeurt, waarbij de wortels in zijn geheel uit de grond worden gehaald. Blijft er een stukje achter, dan kan daar weer een compleet nieuwe plant uitgroeien.
 • Mechanisch bestrijden: Hierbij wordt de grond met een machine uitgegraven, waarna het gezeefd wordt en weer terug wordt geplaatst.
 • Chemische bestrijding: Verschillende bestrijdingsmiddelen worden verneveld over de plant, waardoor deze uiteindelijk afsterft.
 • Stoombestrijding: Door kokend heet water over de plant te stromen, krijgt deze een flinke klap. Hierbij wordt eerst het bovengrondse gedeelte gestoomd, waarna het wortelkanaal aan de beurt is.
 • Verbeterde bestrijdingsmethode in 2023

  Sinds 2023 gebruiken wij de nieuwe Rootwave Pro om de Japanse Duizendknoop mee te bestrijden. Deze elektrische onkruidbestrijder is een duurzame oplossing die niet zorgt voor schade aan omliggend groen. Dat in tegenstelling tot chemicaliën die vaak gebruikt worden bij het bestrijden van de Japanse Duizendknoop. Wilt u meer lezen over deze duurzame bestrijdingsmethode? Lees dan onderstaande blog!

  Blog: Nieuwe Bestrijdingsmethode Duizendknoop

  Voer de plant niet af in de groene container

  Het afvoeren van de plant is misschien wel net zo belangrijk als het bestrijden zelf. Door dit op de juiste manier te doen kun je er namelijk voor zorgen dat de plant op grotere schaal bestreden wordt en niet ergens anders weer verder groeit. Je mag de plant dan ook niet zomaar in de groene container of op je composthoop gooien. Hierdoor kunnen delen van de plant weer verspreid worden en één klein stukje is voldoende om uit te groeien tot een compleet nieuwe plant.

  Gooi alle delen van de plant daarom weg in de grijze container. Hierdoor kan het op een goede en veilige manier worden afgevoerd.

  Na het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Sneek is het belangrijk deze op de juiste manier af te voeren.

  De Japanse duizendknoop bestrijden in Sneek?

  Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Sneek? Groentechniek Klomp helpt je graag. Groentechniek Klomp is een boomverzorgingsbedrijf met meer dan 10 jaar ervaring in het bestrijden van boomziektes. De Japanse duizendknoop bestrijden is één van de specialiteiten van onze boomverzorgers. Wij weten precies wat er moet gebeuren om de Japanse duizendknoop te bestrijden, zodat je er snel vanaf bent.

  Heb je vragen over het bestrijden van de Japanse duizendknoop in Sneek? Bij Groentechniek Klomp staan we voor je klaar. Ook elders in het land helpen we je graag bij de bestrijding van deze invasieve exoot. Echte bestrijding helpt immers pas als het op grote schaal gebeurt. Wil je de Japanse duizendknoop bestrijden in Zwolle, Japanse duizendknoop bestrijden in Apeldoorn, Japanse duizendknoop bestrijden in Arnhem of de Japanse duizendknoop bestrijden in Friesland? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan je graag te woord en helpen je graag van je tuinprobleem af zodat je weer optimaal kunt genieten van je tuin.

  Japanse duizendknoop in Sneek bestrijden?

  Vrijblijvend offerte aanvragen