Boomverzorging in Soest

Bomen hebben liefde nodig. Om goed te groeien en gezond te blijven, is het verstandig om een expert naar je bomen te laten kijken. Het is immers een vak apart, waar de nodige ervaring en groene vingers voor nodig zijn. Groentechniek Klomp is een expert in boomverzorging in Soest en weet precies wat de verschillende bomen allemaal nodig hebben. Of het nou gaat om onderhoud, of misschien zelfs het verwijderen van bomen, we staan voor je klaar en zorgen ervoor dat de bomen zo gezond mogelijk zijn.

Groentechniek Klomp is de expert in boomverzorging Soest.

Op zoek naar boomverzorging in Soest?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen zo goed mogelijk planten

Bomen planten is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Wie het goed wil doen, zorgt ervoor dat de boom volledig tot zijn recht komt. Boomverzorging in Soest betekent dus onder andere dat je bomen niet te diep of te ondiep plant, of ervoor zorgt dat ze niet te dicht op elkaar komen te staan. Goede boomverzorging begint dus al heel vroeg. Groentechniek Klomp weet dankzij onze uitgebreide ervaring precies welke boom op welke manier geplant moet worden, om er zeker van te zijn dat ze gezond opgroeien en mensen er zo lang mogelijk van kunnen genieten.

Bomen verankeren is ook boomverzorging in Soest

Jonge bomen kunnen soms flink last hebben van extreem weer. Harde wind kan de jonge bomen doen omwaaien of knakken, wat natuurlijk heel zonde is. Om dit te voorkomen, kan je bomen verankeren. Hier wordt een paal naast een boom geslagen, waarna de paal aan de boom wordt bevestigd. Dit voorkomt dat de bomen al vroeg in hun leven schade oplopen door harde wind, maar zorgt er ook voor dat de bomen mooi recht groeien. Groentechniek Klomp weet hoe de bomen verankerd moeten worden en welke boom het meeste profiteert van welke handeling.

Bomen planten en verankeren is een belangrijk deel van de boomverzorging in Soest.

Bomen snoeien houdt ze mooi en gezond

Iedereen met een tuin, weet dat het snoeien van planten belangrijk is. Het gaat wildgroei tegen en houdt de planten gezond. Bij bomen is dat niet anders; bomen snoeien betekent dat de dode delen verwijderd worden, dat de bomen sterk blijven en dat ze er vervolgens ook netjes uitzien. Daar komt bij dat het voorkomt dat de boom een gevaar kan worden voor voorbijgangers. Als een tak topzwaar is, kan hij uit de boom vallen. Dat wil je natuurlijk niet, want als er iemand onder die boom staat, kan dat voor problemen zorgen. Daarom is boomverzorging in Soest zo belangrijk; het houdt de bomen niet alleen gezond, maar dus ook veilig.

Bomen toppen houdt ze netjes

Als bomen lekker groeien, groeien ze alle kanten op. Takken gaan zo hoog en breed mogelijk, wat soms een beetje te veel is. Bomen toppen is de edele kunst van het voorkomen dat bomen te hoog of te breed worden. Dit kan gebeuren omdat het gewoon netter oogt, maar het is ook mogelijk dat deze ingreep nodig is omdat de bomen elkaar in de weg gaan zitten. Als je een rij bomen hebt die elkaar dwarszitten, is het slim om daar iets aan te doen. Ook dat is boomverzorging in Soest.

Bomen knotten houdt ze sterk

Bomen knotten is iets anders dan bomen toppen. Bij het knotten van bomen, worden de takken afgeknipt tot de oorsprong, zodat ze weer helemaal opnieuw kunnen groeien. Dit houdt de bomen sterk, zodat ze langer gezond blijven. Het knotten is goed terug te zien bij - de naam zegt het al - de knotwilg. Deze boom wordt regelmatig onder handen genomen, zodat hij zo lang mogelijk in goede en sterke staat blijft verkeren.

Bekijk onze projecten

Groentechniek Klomp doet natuurlijk aan boomverzorging in Soest, maar daar blijft het natuurlijk niet bij. Om een goed beeld te krijgen van wat we precies allemaal doen, is een kijkje in onze projecten een goed idee.

Lees verder Bos aanplanten in Duitsland

Bos aanplanten in Duitsland

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Bomen verplaatsen vereist een expert

Als een boom om welke reden dan ook niet meer past op de plek waar hij staat, dan is het een mogelijkheid om hem te verplaatsen. Bomen verplaatsen is een klus die alleen gedaan moet worden door een expert. Het luistert nauw en de boom moet op een andere plek natuurlijk weer goed tot zijn recht kunnen komen. Daarom beschikt Groentechniek Klomp over de kennis en het materiaal dat nodig is voor deze klus. We hebben veel ervaring met het verplaatsen van bomen, waardoor we precies weten wat er voor nodig is.

Boomverzorging in Soest betekent soms ook de boom verwijderen

Het laatste redmiddel is het verwijderen van de boom. Bomen verwijderen gebeurt als de boom ziek is, niet langer veilig, of als er gewoon geen alternatief is. Het verwijderen van een boom moet met de nodige voorzichtigheid gebeuren, omdat een boom vellen af en toe best tot gevaarlijke situaties kan leiden. Ook hier heeft Groentechniek Klomp alle kennis in huis om dit op de best mogelijke manier te doen.

Op zoek naar boomverzorging in Soest?

Moeten er bomen gesnoeid worden, zijn er wilgen die geknot moeten worden, of is het tijd voor een boom om ergens anders een nieuw leven te krijgen? Groentechniek Klomp, de expert in boomverzorging in Soest, staat klaar om deze klus te klaren. We helpen alle sectoren; of het nou gaat om vakantieparken, bedrijventerreinen, scholen of gewoon particulieren, uw bomen zijn onze zorg.

Boomverzorging in Soest nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen