Boomverzorging in Baarn

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar bomen hebben ook verzorging nodig. Boomverzorging in Baarn gaat van het planten van de boom, tot het kappen van een boom die een gevaar voor de omgeving vormt, en alles wat daar tussenin zit. Groentechniek Klomp beschikt over de kennis en ervaring die nodig is om de bomen precies te geven wat ze nodig hebben, zodat ze een lang en gezond leven kunnen leiden.

Boomverzorging in Baarn houd bomen gezond en sterk.

Boomverzorging in Baarn nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Elke boom begint klein

Bomen planten is het begin van elke boom. Het planten van een boom is een klus die een kennersoog vereist, omdat lang niet alle bomen dezelfde wensen hebben. Sommige bomen hebben het nodig om vrij ondiep geplant te worden, anderen beginnen hun leven juist wat dieper in de grond. Bij Groentechniek Klomp, de expert in boomverzorging in Baarn, hebben we ruime ervaring met het planten van bomen en weten we dan ook precies wat welke boom nodig heeft om de best mogelijke start in het leven te hebben.

Bomen verankeren houdt ze rechtop

Jonge bomen kunnen behoorlijk kwetsbaar zijn, zeker als er een stevige storm over het land raast, of als de boom langzaam scheef groeit. Om die kwetsbare bomen goed te beschermen tegen deze elementen, is bomen verankeren uitgevonden. Door de bomen te verankeren, voorkom je dat ze omwaaien in een storm, of om welke reden dan ook scheef groeien. Boomverzorging in Baarn betekent dus ook dat de bomen ‘begeleid’ worden en zo goed mogelijk blijven groeien.

Bomen snoeien vereist een kennersoog

Natuurlijk behelst boomverzorging in Baarn ook het bomen snoeien. Dit is een belangrijk onderdeel van de verzorging, omdat het wildgroei voorkomt en eventuele dode takken makkelijk verwijdert. Groentechniek Klomp is een expert in het snoeien van bomen en zorgt ervoor dat de bomen snel weer een fris voorkomen hebben en geen gevaar meer vormen voor de omgeving.

Groentechniek Klomp snoeit bomen in Baarn

Het toppen van de boom

Met bomen toppen wordt bedoeld; ervoor zorgen dat de bomen zowel in de breedte als in de hoogte niet te ver doorgroeien. Vaak gebeurt dit met een complete rij bomen, zodat ze er weer helemaal netjes bij staan, maar soms is het ook nodig om bomen te toppen waarvan de takken topzwaar beginnen te worden. Hierdoor bestaat immers de kans dat de takken afbreken, wat weer een gevaar vorm voor de omgeving. Door de bomen te toppen wordt dit probleem vermeden en blijven de bomen netjes.

Bomen knotten houdt ze sterk

Bij het bomen knotten knip je de takken van de boom tot aan hun oorsprong af. Dit zorgt ervoor dat ze later sterk teruggroeien en de boom in topconditie blijft. Iedereen heeft wel eens een knotwilg gezien, maar er zijn veel meer bomen die baat hebben bij deze manier van snoeien. Groentechniek Klomp weet precies welke en maakt het knotten van bomen dan ook tot een onderdeel van de boomverzorging in Baarn.

Projecten van Groentechniek Klomp

Onze boomverzorgers helpen je graag met boomverzorging in Baarn, maar we hebben ook voldoende materiaal en expertise voor andere klussen. Neem een kijkje tussen de voorbeelden van afgeronde projecten.

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Lees verder Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Een nieuwe locatie kan de boom goed doen

Het kan allerlei redenen hebben, maar soms is een boom niet langer op zijn plek. Dat kan te maken hebben met een nieuw bestemmingsplan van de gemeente, of een tuin die eens goed aangepakt moet worden. Als de boom gezond is, is het zonde om de boom om te kappen en dus kan je ervoor kiezen om hem te verwijderen. Bomen verwijderen is een klusje dat nauwkeurig geklaard moet worden, omdat de boom geen gevaar voor de omgeving mag worden. Eenmaal verwijderd, wordt de boom op een nieuwe locatie geplant, zodat anderen ervan kunnen genieten.

Soms is kappen de enige oplossing

Boomverzorging in Baarn betekent soms ook dat de boom gewoon gekapt moet worden. De boom kan ziek zijn, of gevaarlijk, of er is gewoon geen plaats meer voor. Ook het kappen van de boom moet met zorg gebeuren, omdat je niet wilt dat de boom zomaar ergens neervalt. Daarom is Groentechniek Klomp uitermate bedreven in het veilig neerhalen van de boom, waarna deze wordt weggehaald.

Boomverzorging in Baarn nodig?

Op zoek naar een hovenier die je kan helpen met uw boom? Groentechniek Klomp is gespecialiseerd in boomverzorging en helpt je op alle mogelijke fronten. Of het nou gaat om het begin van de boom, of het einde, wij staan voor je klaar met onze kennis en onze ervaring.

Boomverzorging in Baarn nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen