Boomverzorging in Leeuwarden

Door de juiste boomverzorging toe te passen, verleng je de levensduur van de boom en kun je nog langer genieten van deze groene weelde. Voor boomverzorging in Leeuwarden schakel je daarom onze gecertificeerde boomverzorgers in.

Wij zijn werkzaam in Leeuwarden, maar staan ook voor je klaar in de omliggende plaatsen, zoals Deinum, Wirdum, Rytsjerk en Britsum.

 • 10+ jaar ervaring in boomverzorging
 • European Tree Worker gecertificeerd
 • Werkzaam in heel Nederland
Als je een boomverzorger in Leeuwarden zoekt dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres.
10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Bomen laten onderhouden

Goed boomonderhoud is belangrijk voor de gezondheid van je boom. Bomen bepalen voor het grootste gedeelte het beeld van de omgeving. Bij het boomonderhoud of de boomverzorging in Leeuwarden kun je denken aan verschillende werkzaamheden. Zo houden onze boomverzorgers zich bezig met het snoeien van bomen, bomen kappen en het controleren van de bomen op boomziektes.

Voor alle vormen van boomonderhoud in Leeuwarden neem je contact met ons op. Ons boomverzorgingsbedrijf zorgt ervoor dat jouw bomen verlost worden van plakoksels, dubbele toppen en andere onvolkomenheden.

Het beste boomonderhoud in Leeuwarden wordt verzorgd door de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.

Onze klanten aan het woord

Walther en zijn mannen hebben voor ons twee grote platanen verwijderd waaronder een boom van zo'n 15 meter hoogte. Dat hebben ze zeer professioneel gedaan met minimale overlast. Ook nog eens tegen een heel schappelijke prijs. Ik raad ze van harte aan!

D
Dennis W

Deskundig en heel vriendelijk jonge mannen. Waren op tijd zoals afgesproken. Heel veel coniferen verwijderd. Alles netjes opgeruimd. We zijn heel tevreden! Toppie!

L
Ludy Atteveld

Dit bedrijf heeft bij ons gisteren 3 hoge bomen verwijderd en alles netjes afgevoerd voor een prima prijs!

I
Inez Zijlstra

Een greep uit onze projecten

Bomen planten

Ook voor het bomen planten geldt dat het een specialistische klus is die je het beste overlaat aan de ervaren boomverzorgers. Veel jonge bomen die geplant worden overleven het eerste jaar niet. Vaak is het verkeerd planten hiervan de oorzaak.

Als je er zeker van wilt zijn dat het bomen planten in Leeuwarden succesvol verloopt, laat je de bomen verankeren. Zo bescherm je ze tegen storm en scheefgroei.

Laat jouw nieuwe bomen planten in Leeuwarden door de experts van Groentechniek Klomp.

Bomen snoeien in Leeuwarden

Een ander belangrijk onderdeel van boomverzorging in Leeuwarden is het bomen snoeien. Bij het snoeien van bomen zijn verschillende mogelijkheden en technieken:

 • Begeleidingssnoei:

  Jonge bomen worden bij het snoeien begeleid in hun groei. Door uitstekende takken weg te snoeien wordt er bijvoorbeeld een mooie lange stam gecreëerd.

 • Onderhoudssnoei:

  Volwassen bomen worden gesnoeid om de boom mooi vol te houden. Door dode takken weg te snoeien in de boomkroon, krijgen jonge takken meer kans en lucht om zich te ontwikkelen.

 • Risicotakken verwijderen:

  Wanneer takken een risico vormen voor hun omgeving, is het verstandig deze te verwijderen.

 • Bomen knotten:

  Bomen worden weggesnoeid tot aan de knot, zodat deze weer gezond kunnen groeien in het voorjaar.

 • Bomen toppen:

  Een rij bomen op gelijke hoogte wegsnoeien, zodat er één mooi geheel wordt gevormd.

Grote, kleine, dikke of dunne bomen; het maakt niet uit, laat je bomen snoeien in Leeuwarden door Groentechniek Klomp.

Boomziektes bestrijden in Leeuwarden

Tijdens de boomverzorging in Leeuwarden, controleren wij de bomen ook op boomziektes en boomplagen. Een voorbeeld van een boomplaag zijn de eikenprocessierupsen. Deze rupsen vormen geen bedreiging voor de boom, maar kunnen wel schadelijk zijn voor mens en dier. Wanneer je eik een nest bevat met eikenprocessierupsen kunnen deze door ons verwijderd worden.

Wanneer tijdens de boomverzorging in Leeuwarden blijkt dat je boom een ziekte zoals de essentak sterfte vertoont, is bestrijding vaak niet mogelijk. Het verwijderen van de boom is dan vaak de enige optie.

Als blijkt dat jouw boom een ziekte of plaag heeft, wordt er gekeken naar een passende oplossing. Groentechniek Klomp kan je hier uitstekend in adviseren.

Boomziektes bestrijden in Leeuwarden is essentieel voor mens, dier en de rest van de bomen in de omgeving.

Bomen laten verwijderen

In sommige gevallen kunnen boomziektes niet meer bestreden worden. In dat geval is het verstandig de bomen te laten verwijderen. Ook voor bomen verwijderen in Leeuwarden staan onze boomverzorgers voor je klaar. Wij kunnen de bomen vellen of kappen, maar ook het rooien van bomen kunnen wij voor je doen.

Ook na een hevige storm, waarbij bomen een risico zijn gaan vormen voor hun omgeving, verwijderen wij de boom voor je. Wij maken daarbij gebruik van specialistische materialen, een eigen hoogwerker en verschillende klimtechnieken. Indien nodig kunnen wij de weg afzetten om een veilige situatie te creëren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Je kunt elke boom laten verwijderen door de boomspecialisten van Groentechniek Klomp.

10+ jaar ervaring

In alle onderdelen van boomverzorging

Persoonlijke & concrete aanpak

Altijd een advies op maat

Ruim 40 geavanceerde machines

Altijd het juiste gereedschap voor jouw klus

Het boomverzorgingsbedrijf voor Leeuwarden

Op zoek naar een boomverzorgingsbedrijf voor je boomverzorging in Leeuwarden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan met een ervaren team in Leeuwarden klaar voor de verzorging van jouw bomen.

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Kwalitatieve en snelle boomverzorging in Leeuwarden wordt gewaarborgd door de gecertificeerde boomverzorgers van Groentechniek Klomp.