Boomverzorging in Leeuwarden

Boomverzorging in Leeuwarden nodig? Neem dan contact op met het boomverzorgingsbedrijf Groentechniek Klomp. Onze boomverzorgers beschikken over meer dan 10 jaar ervaring, de juiste diploma’s, gespecialiseerd materiaal en de nodige kennis van bomen en ander groen. Door de juiste boomverzorging toe te passen, verleng je de levensduur van de boom en kun je nog langer genieten van deze groene weelde. Onze boomverzorgers zijn werkzaam in Leeuwarden, maar staan ook voor je klaar in de omliggende plaatsen, zoals Deinum, Wirdum, Rytsjerk en Britsum.

Boomverzorging in Leeuwarden nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen laten onderhouden

Goed boomonderhoud is belangrijk voor de gezondheid van je boom. Bomen bepalen voor het grootste gedeelte het beeld van de omgeving, dus gezonde groene bomen zijn zeker zeer gewenst. Bij het boomonderhoud, of de boomverzorging in Leeuwarden, kun je denken aan verschillende werkzaamheden. Zo houden onze boomverzorgers zich bezig met het snoeien van bomen, maar ook bomen kappen en het controleren van de bomen op boomziektes zijn enkele werkzaamheden waarmee wij ons bezighouden tijdens de boomverzorging. Voor het boomonderhoud in Leeuwarden neem je contact met ons op. Ons boomverzorgingsbedrijf zorgt ervoor dat jouw bomen verlost worden van plakoksels, dubbele toppen en andere onvolkomenheden.

Bomen laten onderhouden in Leeuwarden door Groentechniek Klomp

Bomen planten

Ook voor het bomen planten geldt dat het een specialistische klus is die je graag overlaat aan de ervaren boomverzorgers. Veel jonge bomen die geplant worden overleven het eerste jaar niet. Vaak is het verkeerd planten hiervan de oorzaak. De boom wordt te diep geplant of juist in een ondiepe grond gezet. Daarnaast is het mogelijk dat de bomen in een verkeerd seizoen geplant worden. De boomverzorgers van Groentechniek Klomp beschikken over de juiste kennis en ervaring om het bomen planten in Leeuwarden op een goede manier te voltooien.

Waarom bomen verankeren

Veel jonge bomen die geplant worden redden het eerste jaar niet. Ze worden te diep geplant of in een te ondiepe grond geplaatst of worden door extreme weersomstandigheden getroffen. Om de jonge bomen recht te houden tijdens harde wind of storm doe je er verstandig aan de bomen te verankeren. Bomen verankeren zorgt er dan ook voor dat de boom niet door wind getroffen wordt. Hij houdt stand en scheefgroei of het afknappen van de boom wordt voorkomen.

Bomen laten planten en verankeren in Leeuwarden door Groentechniek Klomp

Bomen snoeien in Leeuwarden

Een ander belangrijk onderdeel van boomverzorging in Leeuwarden is het bomen snoeien. Bij het snoeien van bomen zijn verschillende mogelijkheden en technieken:

 • Begeleidingssnoei:
  Jonge bomen worden bij het snoeien begeleid in hun groei. Door uitstekende takken weg te snoeien wordt er bijvoorbeeld een mooie lange stam gecreëerd.
 • Onderhoudssnoei:
  Volwassen bomen worden gesnoeid om de boom mooi vol te houden. Door dode takken weg te snoeien in de boomkroon, krijgen jonge takken meer kans en lucht om zich te ontwikkelen.
 • Risicotakken verwijderen:
  Wanneer takken een risico vormen voor hun omgeving, is het verstandig deze te verwijderen.
 • Bomen knotten:
  Bomen worden weggesnoeid tot aan de knot, zodat deze weer gezond kunnen groeien in het voorjaar.
 • Bomen toppen:
  Een rij bomen op gelijke hoogte wegsnoeien, zodat er één mooi geheel wordt gevormd.

Projecten van Groentechniek Klomp

Veel klanten gingen je voor. Groentechniek Klomp heeft dan ook al vele projecten op zijn naam staan. Ook voor boomverzorging in Leeuwarden kun je bij ons terecht. Hieronder een greep uit onze projecten.

Lees verder Verwijderen eikenprocessierups

Verwijderen eikenprocessierups

Lees verder Bomen planten en verankeren

Bomen planten en verankeren

Lees verder Bomen verwijderen na stormschade

Bomen verwijderen na stormschade

Lees verder Bestrijden spinselmot

Bestrijden spinselmot

Lees verder Essen taksterfte

Essen taksterfte

Lees verder Bomen snoeien

Bomen snoeien

Boomziektes bestrijden in Leeuwarden

Tijdens de boomverzorging in Leeuwarden, controleren wij de bomen ook op boomziektes en boomplagen. Een voorbeeld van een boomplaag vormen de eikenprocessierupsen. Deze rupsen vormen geen bedreiging voor de boom, maar kunnen wel schadelijk zijn voor mens en dier. Wanneer je eik een nest bevat met eikenprocessierupsen kunnen deze door ons verwijderd worden. Wanneer tijdens de boomverzorging in Leeuwarden blijkt dat je boom een ziekte zoals de Essentak sterfte vertoont, is bestrijding vaak niet mogelijk. Het verwijderen van de boom is dan vaak de enige optie. Als blijkt dat jouw boom een ziekte of plaag heeft, wordt er gekeken naar een passende oplossing. Groentechniek Klomp kan je hier uitstekend in adviseren.

Bomen laten verwijderen

In sommige gevallen kunnen boomziektes niet meer bestreden worden. In dat geval is het verstandig de bomen te laten verwijderen. Ook voor het bomen verwijderen in Leeuwarden staan de boomverzorgers van Groentechniek Klomp voor je klaar. Wij kunnen de bomen vellen of kappen, maar ook het rooien van bomen kunnen wij voor je doen. Ook na een hevige storm, waarbij bomen een risico zijn gaan vormen voor hun omgeving, verwijderen wij de boom voor je. Wij maken daarbij gebruik van specialistische materialen, een eigen hoogwerker en verschillende klimtechnieken. Indien nodig kunnen wij de weg afzetten om een veilige situatie te creëren. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Contact opnemen met het boomverzorgingsbedrijf voor Leeuwarden

Op zoek naar een boomverzorgingsbedrijf voor de boomverzorging in Leeuwarden? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan met een ervaren team in Leeuwarden klaar voor de verzorging van jouw bomen. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Boomverzorging in Leeuwarden nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen