Boomverzorging in Bolsward

Je staat er zeker niet altijd bij stil, maar bomen hebben verzorging nodig. Ze kunnen ziek worden, er bestaat een risico dat ze omwaaien in een storm en soms moeten ze gewoon weggehaald worden. Daarom is boomverzorging in Bolsward een vak apart, waar een expert voor gevraagd moet worden. Groentechniek Klomp heeft vele jaren ervaring met bomen en is dus de aangewezen partij om je boom tot in de puntjes te verzorgen.

Op deze pagina:
Boomverzorging in Bolsward

Een goede start helpt al enorm

Boomverzorging in Bolsward begint natuurlijk bij het planten van een boom. Het planten van bomen is een klusje dat een kennersoog vereist, omdat elke boom weer onder andere omstandigheden het beste groot wordt. Daarom is Groentechniek Klomp uiterst zorgvuldig als het gaat om het planten van bomen; de ene boom gedijt goed als hij ondiep geplant wordt, terwijl andere bomen hun leven juist wat dieper in de grond horen te beginnen. Wij weten precies wat er voor nodig is om de boom een goede start te geven en passen onze kennis dan ook graag toe op de kleine boompjes die je graag wilt planten.

Soms hebben de bomen in Bolsward een handje nodig

Bomen verankeren is een onderdeel van de boomverzorging in Bolsward, waar je niet altijd aan denkt. Door de bomen een handje te helpen met rechtop staan, bescherm je ze tegen harde wind en scheefgroei. Jonge bomen zijn immers vrij kwetsbaar en een goede storm kan ze al gauw doen knakken. Door ze te verankeren, staan ze stevig in de grond en zal een herfststorm ze niet uit het lood slaan. Ook voorkom je hiermee dat de bomen scheef groeien, door ze als het ware te ‘begeleiden’.

Het snoeiwerk van de boomspecialist in Bolsward

Bomen snoeien is weer een vak apart. Iedereen kan wel een tak verwijderen, maar het vereist de nodige kennis om de boom juist sterker te maken door hem te snoeien. Daarbij vindt dit snoeiwerk vaak op grote hoogte plaats, waardoor je over de juiste middelen moet beschikken om dit voor elkaar te krijgen. Groentechniek Klomp maakt van het snoeien een vast onderdeel van de boomverzorging in Bolsward en is dus voor allerlei soorten snoeiwerk in te huren.

Bomen snoeien Bolsward

Bomen toppen

Bomen toppen is een manier van snoeien waarbij de zij- en bovenkant van de boom kort gehouden wordt. Dit geeft de boom een netjes en verzorgd voorkomen en zorgt er ook voor dat een wildgroei aan takken voorkomen wordt. Door bomen te toppen hou je ze netjes en veilig, omdat je ook voorkomt dat takken topzwaar worden en kunnen afbreken.

Bomen knotten

Een andere manier van snoeien, is het bomen knotten. Dit onderscheidt zich van het normale snoeiwerk en het toppen, omdat de takken van de boom hierbij helemaal tot aan de oorsprong worden afgeknipt. Dit zorgt ervoor dat de takken sterker teruggroeien en de boom er dus alleen maar beter van wordt. De knotwilg is een bekend voorbeeld waarbij deze manier van snoeien succes heeft, maar er zijn nog veel meer boomsoorten die hier beter van worden.

Complete boomverzorging in bolsward
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Boomcontrole
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen kappen
  • Boomziektes bestrijden
Offerte aanvragen

Bomen verplaatsen in Bolsward

Soms gebeurt het dat er simpelweg geen plek meer is voor de boom. De wijk verandert, hij staat andere bomen in de weg, het kan allerlei redenen hebben. In dat geval is het verplaatsen van de boom een heel normaal onderdeel van de boomverzorging in Bolsward. Door de bomen te verplaatsen, geef je ze elders een nieuwe kans. Dit moet natuurlijk wel gedaan worden door een expert, want de verplaatsing van een boom is een klusje dat nauwkeurig moet verlopen, om de boom niet te beschadigen en te voorkomen dat het een gevaarlijke onderneming wordt.

Bomen laten verwijderen

Een boom die ernstig ziek is, of waar geen andere plek voor is, moet soms gewoon verwijderd worden. Bomen verwijderen is een laatste redmiddel, maar wel iets waar we ook gewoon geschikt voor zijn. Net zoals bij het verplaatsen van de boom, moet hier op de veiligheid gelet worden en is het juiste materiaal van groot belang. Boomverzorging in Bolsward gaat dus vanaf begin tot eind; of het nou het planten van de boom is, of het kappen ervan, Groentechniek Klomp staat voor je klaar.

Boomverzorging in Bolsward nodig?

Ben je op zoek naar kennis en ervaring, die ervoor gaan zorgen dat je bomen zo gezond mogelijk zijn? Groentechniek Klomp, de expert in boomverzorging in Bolsward, zorgt ervoor dat het je bomen aan niets ontbreekt. Of het nu gaat om het planten van de boom, het snoeien ervan, of het verplaatsen van een boom waar geen plek meer voor is, wij staan voor je klaar. Wij helpen met bomen op particulier of zakelijk terrein, van achtertuin tot vakantiepark.

Boomverzorging in Bolsward nodig?

Vraag vijblijvend en snel een offerte aan

Offerte aanvragen