Boomverzorging in Hattem

Dat bomen de nodige zorg en liefde nodig hebben, mag bekend zijn. Maar dat hiervoor vaak een specialist nodig is, is niet altijd bij iedereen duidelijk. Hoe sterk een boom ook lijkt te zijn, als de omgeving niet goed genoeg is, of de boom wordt niet goed onderhouden, levert dat problemen op. Daarom is boomverzorging in Hattem zeer belangrijk. Bij Groentechniek Klomp zijn we gespecialiseerd in het verzorgen van bomen en kunnen we elke klus aan. Van snoeien, tot toppen, tot het verplaatsen; Groentechniek Klomp is de juiste partij.

Boomverzorging in Hattem is onze specialiteit.

Boomverzorging in Hattem nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen planten is de eerste stap

Elk plantenleven begint bij een zaadje en dat is bij een boom natuurlijk niet anders. Bomen planten klinkt vrij eenvoudig, maar het vereist specifieke kennis, die lang niet iedereen heeft. Plant je een boom te diep, of juist te ondiep, dan kan het zomaar zijn dat de boom absoluut niet goed tot zijn recht komt, of zelfs helemaal niet goed wil groeien. Zet je bomen te dicht op elkaar, dan kunnen ze elkaar overwoekeren, wat op latere leeftijd voor problemen kan zorgen. Groentechniek Klomp beschikt over de ervaring en de kennis die ervoor nodig is om bomen zo goed mogelijk te planten, zodat ze nog vele jaren in goede gezondheid kunnen leven. Deze belangrijke vorm van boomverzorging in Hattem is iets waar we veel zorg aan besteden.

Bomen verankeren geeft stormachtig weer geen kans

Boomverzorging in Hattem betekent soms ook het beschermen van bomen tegen bepaalde natuurkrachten. Een jonge boom die een ferme storm te verwerken krijgt, kan zomaar omvallen of knakken. Dat is natuurlijk zonde en dus is er een techniek ontwikkeld die de jonge boom beschermt tegen dit soort natuurgeweld. Bomen verankeren zet de boom goed vast en zorgt ervoor dat ze niet kunnen omvallen of knakken als de wind te hevig wordt. Ook groeit de boom hierdoor mooi recht, wat natuurlijk het beste is voor de gezondheid ervan.

Snoeien is van levensbelang

Bomen snoeien houden ze gezond en veilig en is zodoende een belangrijk onderdeel van boomverzorging in Hattem. Het houdt ze gezond, omdat gesnoeide takken weer helemaal opnieuw kunnen groeien en zich zodoende verzekerd weten van voldoende zonlicht en veilig, omdat topzware takken soms afbreken en naar beneden kunnen vallen. Door de bomen regelmatig te snoeien, voorkom je dat de takken een gevaar voor voorbijgangers kunnen opleveren. En nu we het toch over snoeien hebben; dit kan op meerdere manieren.

Bomen snoeien in Hattem

Het toppen van bomen

Het toppen van bomen, betekent ervoor zorgen dat ze niet te hoog of te breed worden. Boomverzorging in Hattem houdt zich dus niet alleen bezig puur het snoeien alleen, maar omvat wel degelijk een bepaald esthetisch oogpunt. Na het bomen toppen zien de bomen er een stuk netter uit en dankzij deze manier van snoeien gaan ze elkaar ook niet dwars zitten, mochten ze vrij dicht op elkaar staan.

Het knotten van bomen

Wie ooit een mooie rij knotwilgen heeft gezien, weet precies wat bomen knotten inhoudt. Het gaat in dit geval om het afknippen van de takken tot aan de oorsprong, zodat ze sterk en gezond blijven. De knotwilg is overigens niet de enige boom waarbij dit gebeurt en Groentechniek Klomp weet precies welke bomen het beste profiteren van het knotten. Onze boomverzorging in Hattem betekent dus ook dat we uitstekend in staat zijn om de bomen af en toe te knotten, zodat ze sterk blijven.

Onze projecten

Natuurlijk verzorgen we allerlei vormen van boomverzorging in Hattem, maar Groentechniek Klomp heeft in de loop der jaren veel ervaring opgedaan op allerlei locaties en in allerlei verschillende werkgebieden. Neem eens een kijkje bij onze projecten.

Lees verder Bos aanplanten in Duitsland

Bos aanplanten in Duitsland

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Soms moeten bomen gewoon verplaatst worden

Het kan gebeuren dat je er niet aan ontkomt: een boom moet verplaatst worden. Bomen verplaatsen is een klus die de nodige nauwkeurigheid vereist en moet dan ook met de grootst mogelijke zorg gebeuren. Gelukkig heb je met Groentechniek Klomp een hovenier die deze klus volledig onder de knie heeft en precies weet wat er allemaal bij komt kijken. We zijn zorgvuldig, voorzichtig en zorgen dat de boom een goede nieuwe plek heeft, waar hij weer volledig tot z’n recht kan komen.

Bomen verwijderen is soms de enige oplossing

Boomverzorging in Hattem betekent soms ook dat je moet inzien dat er simpelweg geen plek meer is voor de boom en dat hij verwijderd moet worden. Dat kan zijn omdat de boom ziek is, of omdat hij een gevaar begint te vormen voor voorbijgangers of de bewoners van het stuk grond waar de boom op staat. Omdat bomen verwijderen een klus is die soms best gevaarlijk kan zijn - zeker als de boom vlakbij een woning staat bijvoorbeeld - moet dit zorgvuldig gebeuren en heb je een hovenier nodig die weet hoe dit moet. Groentechniek Klomp is die hovenier en zorgt dan ook dat de boom netjes en veilig verwijderd zal worden.

Heb je boomverzorging in Hattem nodig?

Boomverzorging in Hattem vereist dus een specialist en die specialist bij uitstek is natuurlijk Groentechniek Klomp. Wij helpen je met de verzorging van elke boom en houden ze gezond en sterk, zodat ze kunnen blijven groeien en je er veel plezier van zal hebben. En als er behoefte is aan wat grover geschut, dan kunnen we de bomen natuurlijk gewoon verplaatsen of verwijderen. Wat je wensen ook zijn op het gebied van bomen: Groentechniek Klomp is de expert in boomverzorging in Hattem. Of het nu gaat om particuliere klanten, vakantieparken of bedrijventerreinen, we helpen iedereen.

Boomverzorging in Hattem nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen