Boomverzorging in Enschede

Boomverzorging in Enschede nodig? Dan ben je bij Groentechniek Klomp aan het juiste adres. Niet alleen beschikken de boomverzorgers van Groentechniek Klomp over de nodige kennis, ook meer dan 10 jaar ervaring in de groene sector maakt ons een ware specialist op het gebied van boomverzorging. In Enschede zijn wij werkzaam voor zowel particulieren als bedrijven en de gemeente. Goede boomverzorging verlengt immers de levensduur van de boom.

Boomverzorging in Enschede nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen laten verzorgen in Enschede

Boomverzorging bestaat uit verschillende onderdelen. Het begint allemaal bij het planten van de boom. Door de boom te verankeren, verklein je de kans op scheefgroei of zelfs het afknappen van de jonge boom. Door jonge bomen te verankeren, staat deze stevig en kan deze rustig doorgroeien tot volwassen boom. De wind of andere omstandigheden krijgen geen grip op de jonge boom. De jonge boom krijgt schadeloos de kans om uit te groeien tot een mooie volwassen boom. Een ander onderdeel van de boomverzorging in Enschede is het bomen snoeien. Dit gebeurt al bij jonge bomen. Door deze op jonge leeftijd al te snoeien, groeit de boom in de gewenste vorm. Bijvoorbeeld lange stam, met hoge takken. Uiteraard komt het bomen snoeien in Enschede ook terug bij volwassen bomen. Door dode takken in de boomkroon weg te snoeien, hou je de boom mooi vol en gezond. Tijdens de boomverzorging wordt de boom ook gecontroleerd op boomziektes en boomplagen. Indien mogelijk worden de boomziektes bestreden. In sommige gevallen is boomziekte bestrijding niet meer mogelijk. De boom zal dan gekapt of gerooid dienen te worden. Ook voor het bomen verwijderen in Enschede, neem je contact op met Groentechniek Klomp.

Bomen laten verzorgen in Enschede door Groentechniek Klomp

Bomen snoeien

Bomen snoeien is een belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Enschede. Door bomen te laten snoeien door de boomspecialist, ben je verzekerd van vakwerk. Het snoeien van bomen is immers precisiewerk waarvoor een bepaalde kennis en ervaring een vereiste is. Wanneer bomen verkeerd gesnoeid worden, kan dat vervelende gevolgen hebben. Zo kan scheefgroei ontstaan en wordt de kans op boomziektes of plagen vergroot. Ook zijn er bepaalde periodes van het jaar beter geschikt voor snoeien van de bomen, dan andere periodes. Onze boomspecialisten kunnen je daarin uitstekend adviseren. Bomen snoeien gebeurt al in de jonge jaren van de boom. Vaak heb je al een beeld in je hoofd van hoe de boom er straks uit moet komen te zien. Door de boom vroegtijdig te gaan snoeien, wordt de boom in zijn groei begeleid en groeit deze uit naar de gewenste boom. Andere vormen van snoeien zijn:

Bomen laten toppen in Enschede door Groentechniek Klomp
  • Onderhoudssnoei bij volwassen bomen
  • Takken verwijderen in de boomkroon om deze luchtiger te maken
  • Verwijderen van dode takken
  • Snoeien van risico takken of te zware takken
  • Bomen knotten (bepaalde boomsoorten)
  • Toppen of kandelaberen

Bomen knotten in Enschede

Bomen knotten is een bijzondere vorm van bomen snoeien. Deze snoeivorm wordt vaak toegepast bij wilgenbomen. De takken van de boom worden teruggesnoeid naar de boomkroon, de knot. In het voorjaar lopen deze takken vervolgens weer uit en hebben ze een gezonde voorsprong. Het knotten van bomen is één van de taken van de boomverzorging in Enschede waar de boomspecialisten van Groentechniek Klomp je mee van dienst kunnen zijn.

Bomen laten toppen

Een onderdeel van de boomverzorging in Enschede, is het bomen toppen. Deze snoeiwijze is een manier om de vorm van meerdere bomen te behouden. Heb je bijvoorbeeld een mooie rij met bomen staan en wil je deze graag op gelijke hoogte hebben, dan is het toppen van de bomen een goede manier hiervoor. Door de bomen te laten toppen door de boomverzorgers van Groentechniek Klomp, weet je zeker dat het bomen toppen niet ten koste gaat van de gezondheid van de bomen. Neem dan ook contact op met onze boomspecialisten.

Enkele projecten van Groentechniek Klomp

Groentechniek Klomp heeft al verschillende werkzaamheden uitgevoerd op het gebied van boomverzorging en andere groene klussen. Hieronder vind je een greep uit onze projecten. Weten wat wij voor de boomverzorging in Enschede kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees verder Verwijderen eikenprocessierups

Verwijderen eikenprocessierups

Lees verder Bomen planten en verankeren

Bomen planten en verankeren

Lees verder Bomen verwijderen na stormschade

Bomen verwijderen na stormschade

Lees verder Bestrijden spinselmot

Bestrijden spinselmot

Lees verder Essen taksterfte

Essen taksterfte

Lees verder Bomen snoeien

Bomen snoeien

Bomen laten verwijderen in Enschede

Tijdens de boomverzorging in Enschede controleert het boomverzorgingsbedrijf Groentechniek Klomp de bomen ook op boomziektes en plagen. Wanneer de boom ziek is en de boomziekte niet meer bestreden kan worden, is het verwijderen van de boom in Enschede vaak de enige optie. Ook dan staan wij voor je klaar. Wij kunnen de bomen voor je kappen, vellen of rooien. Daarvoor maken we gebruik van verschillende technieken en gespecialiseerd materiaal. Indien noodzakelijk, kunnen wij de weg ook afzetten om een veilige situatie te creëren. Neem contact op voor meer informatie over het bomen verwijderen in Enschede.

Contact met het boomverzorgingsbedrijf voor Enschede

Op zoek naar een gespecialiseerd en gediplomeerd boomverzorgingsbedrijf in Enschede? Groentechniek Klomp staat voor je klaar voor zowel grote als kleine klussen. Onze boomverzorgers beschikken over de juiste diploma’s, hebben kennis van zaken en verschillende jaren ervaring in de boomverzorging. Meer weten over onze diensten of een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op. Wij staan je graag te woord.

Boomverzorging in Enschede nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen