Boomverzorging in Ermelo

Op zoek naar een bedrijf dat de boomverzorging in Ermelo kan verzorgen? Dan staat Groentechniek Klomp voor je klaar. Boomverzorging is erg belangrijk wanneer je de boom in goede conditie wilt behouden. Echter, de verzorging van bomen omvat vele werkzaamheden. Zo kun je denken aan het snoeien van de takken, de controle op ziektes, maar ook op het planten en verankeren van de bomen. Wij zijn werkzaam door het hele land en komen graag naar je toe om de boomverzorging in Ermelo op ons te nemen. Maar ook voor omliggende plaatsen zoals Harderwijk, boomverzorging in Nijkerk, boomverzorging Aalten en boomverzorging in Baarn neem je contact met ons op.

Boomverzorging in Ermelo nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen snoeien, belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Ermelo

Een belangrijk onderdeel van boomverzorging in Ermelo is het snoeien van bomen. Van nature zouden bomen niet gesnoeid hoeven te worden. Echter, wanneer takken een risico vormen voor de omgeving, bijvoorbeeld laaghangende takken boven het wegdek, is snoeien van groot belang. Ook wanneer we de bomen in gareel willen houden, is bomen snoeien wellicht een goed idee. Er zijn verschillende soorten snoei:

  • begeleidingssnoei; al in de jonge jaren worden de bomen gesnoeid om de bomen zo naar de gewenste volwassen boom te begeleiden
  • onderhoudssnoei; volwassen bomen worden jaarlijks of halfjaarlijks netjes bijgehouden door dode takken en jonge uitstulpingen weg te snoeien
  • boomkroon verluchten; door de dode, afgeknakte en zieke takken in de boomkroon weg te snoeien maak je de boonkroon luchtiger
  • risicotakken verwijderen; laaghangende takken, takken die stormschade hebben opgelopen of andere zware takken wegsnoeien om risicovolle situaties te vermijden
  • bomen knotten; takken wegsnoeien, zodat je een soort knot boven op de boom krijgt, bijvoorbeeld bij wilgen
  • bomen toppen of kandelaberen; de bomen inkorten door de bovenste top weg te snoeien
Bomen snoeien in Ermelo

Boomziektes bestrijden

Boomverzorging is belangrijk om je boom in goede conditie te houden. De kans op boomziektes en boomplagen wordt hiermee verkleind. Tijdens de boomverzorging in Ermelo, controleren we de bomen ook altijd op boomziektes en boomplagen. Is de boom nog helemaal gezond of vertoont deze tekenen van boomziektes of boomplagen? Tekenen van bomen die niet helemaal gezond zijn, zijn bladeren die langzaam afsterven, kale takken of schimmelplekken op de boomstam. Tijdens de boomverzorging wordt dit nauwkeurig nagekeken en indien mogelijk wordt de boomziekte of plaag bestreden. De meest bekende plaag zijn de eikenprocessierupsen. Deze rupsen eten je boom kaal en vormen daarnaast ook een bedreiging voor de mens. Het bestrijden van de eikenprocessierups is dan ook zeer gewenst. Ook voor deze klus schakel je Groentechniek Klomp in. De boomspecialisten zorgen ervoor dat jouw boom in Ermelo weer tiptop gezond wordt. In sommige gevallen is het bestrijden van de ziekte helaas niet mogelijk. In dat geval adviseren onze boomverzorgers je graag.

Boomziektes bestrijden in Ermelo

Bomen kappen in Ermelo

Zieke boom in de tuin en is bestrijding van de ziekte helaas niet meer mogelijk? Dan is het kappen of rooien van de boom vaak de enige optie. Voor bomen verwijderen in Ermelo, staan wij ook voor je klaar. Naast boomverzorging in Ermelo, verwijderen wij ook de bomen in deze omgeving, indien gewenst. Redenen voor het laten kappen van bomen zijn:

  • risicovolle situaties; wanneer jouw boom aanleiding vormt voor risicovolle situaties door bijvoorbeeld stormschade, dan is het mogelijk dat het kappen van de boom de enige optie is.
  • wijziging bestemmingsplan; andere plannen met je tuin en past de boom daar niet in, dan kun je de boom laten verwijderen.
  • de boom wordt te groot; uiteraard is het ook mogelijk dat de boom gewoon niet meer in je tuin past. De boom wordt te groot en belemmert de groei en ontwikkeling van de andere planten

In al deze gevallen verwijderen wij de boom voor je. Want naast boomverzorging in Ermelo, is bomen verwijderen ander dagelijks werk van de boomspecialisten van Groentechniek Klomp.

Enkele voorbeelden van door ons gerealiseerde projecten

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Lees verder Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Lees verder Amberboom verplanten

Amberboom verplanten

Lees verder Bos uitdunnen landgoed Beekbergen

Bos uitdunnen landgoed Beekbergen

Lees verder Bomen snoeien en kappen voor Stayokay hotels

Bomen snoeien en kappen voor Stayokay hotels

Contact voor boomverzorging in Ermelo

Ben jij op zoek naar goede boomverzorging in Ermelo, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij staan voor je klaar voor alle werkzaamheden rondom boomverzorging en kunnen je uitstekend adviseren op dit gebied. Meer weten? Neem dan contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen of neem telefonisch contact op. We staan je graag te woord en helpen je graag verder.

Boomverzorging in Ermelo nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen