Boomverzorging in Doetinchem

Kennis en ervaring zijn twee belangrijke eigenschappen die nodig zijn om bomen op de juiste manier te verzorgen. De ene boom is immers de andere niet en verschillende soorten bomen hebben verschillende soorten zorg nodig. Daarom is Groentechniek Klom de ideale partner als het gaat om boomverzorging in Doetinchem. Wij weten precies welke boom welke zorg nodig heeft en zijn bedreven in alle soorten boomverzorging. Van het planten tot het weghalen en alles wat daar tussenin zit.

Op deze pagina:
Tijdens de boomverzorging in Doetinchem wordt de boom van A tot Z gecontroleerd.

Geef de boom een goede start

Goede boomverzorging in Doetinchem begint bij het planten van de boom. Bomen planten is een vak apart, ook al lijkt het misschien vrij eenvoudig. Maar niet elke boom gedijt goed in alle soorten grond en niet elke boom wordt op gelijke diepte geplant. Daarom is er een kennersoog voor nodig om precies te bepalen hoe de boom geplant gaat worden. Groentechniek Klomp heeft vele jaren ervaring in deze vorm van boomverzorging en zal er dan ook voor zorgen dat de boom een zo goed mogelijke start van het leven heeft. Welke boom het ook is, wij zorgen ervoor dat het planten zo goed mogelijk verloopt.

Bomen verankeren in Doetinchem

Jonge bomen kunnen soms wel wat ondersteuning gebruiken. Het leven van een jonge boom wordt soms behoorlijk op de proef gesteld, door bijvoorbeeld zware stormen. Om te voorkomen dat de jonge bomen een goede herfststorm niet overleven, worden ze vaak verankerd. bomen verankeren houdt ze in het gareel en voorkomt ook nog eens dat ze scheef groeien. Het verankeren van bomen is een belangrijk onderdeel van de boomverzorging in Doetinchem en moet door een expert gebeuren; het is immers de bedoeling dat de verankering alleen maar helpt met de groei en stevigheid en dat het niets in de weg staat.

Bomen snoeien als onderdeel van de boomverzorging

Bomen snoeien is een vast onderdeel van de boomverzorging in Doetinchem. Door ze te snoeien, blijven de sterke takken over en voorkom je dat de boom last krijgt van wildgroei. Te zware takken zijn niet alleen vervelend voor de boom zelf, ze kunnen ook zorgen voor een gevaar voor iedereen die onder de boom door loopt. Een afgebroken, zware tak wil je niet op je hoofd krijgen. Naast het snoeien, kunnen de bomen op andere manieren bijgehouden worden.

Een onderdeelvan de boomverzorging in Doetinchem is het snoeiwerk.

Bomen laten toppen in Doetinchem

Bomen toppen is de kunst van het kort houden van de takken van de boom, zowel aan de zijkanten als aan de bovenkant. Het voorkomt dat de takken te ver doorgroeien en te zwaar worden, maar geeft de boom tegelijk ook een netjes en verzorgd uiterlijk. Door bomen te toppen, blijven ze dus niet alleen veilig voor de omgeving, ze ogen ook gewoon strak. Daarom wordt deze techniek vaak toegepast in straten waar rijen met bomen staan.

Bomen knotten

Bomen knotten betekent; de takken afknippen tot aan de oorsprong. Dit geeft de boom een heel eigen uiterlijk, maar houdt ze vooral ook sterk. Wie denkt aan de knotwilgen, weet precies wat ermee bedoeld wordt. Door de takken zo af te knippen, groeien ze sterk weer terug en blijft de boom kerngezond. Naast de knotwilgen zijn er nog genoeg andere bomen die profijt hebben van deze behandeling. Groentechniek Klomp, expert in boomverzorging in Doetinchem, weet precies welke.

Complete boomverzorging in Doetinchem
  • Bomen planten
  • Bomen verankeren
  • Bomen snoeien
  • Boomonderhoud
  • Boomcontrole
  • Bomen verplaatsen
  • Bomen kappen
  • Boomziektes bestrijden
Offerte aanvragen

De boomspecialist in Doetinchem geeft bomen een tweede kans

Soms kan het voorkomen dat de boom geen toekomst meer heeft op de plek waar hij staat. Dit kan allerlei redenen hebben, maar als de boom nog gewoon gezond en sterk is, is het zonde om hem helemaal te vellen. Daarom is Groentechniek Klomp uitermate bedreven in het verplaatsen van bomen. Wij zorgen ervoor dat ze netjes en veilig worden verplaatst en ergens anders een tweede kans krijgen. Ook dat is boomverzorging in Doetinchem.

Het vellen van de boom als laatste redmiddel

En als er echt niks meer aan te doen is, moet de boom geveld worden. Ook dan heb je een vaste hand nodig, die weet wat hij doet. Een boom vellen kan immers zomaar een klusje worden die het nodige gevaar oplevert en dat willen we altijd voorkomen. Huur daarom Groentechniek Klomp in voor deze klus en wij zorgen ervoor dat de boom vakkundig verwijderd wordt.

Ook voor het verwijderen van bomen kun je bij Groentechniek Klomp terecht.

Boomverzorging in Doetinchem nodig?

Op zoek naar de hovenier die van boomverzorging in Doetinchem zijn tweede natuur heeft gemaakt? Groentechniek Klomp staat altijd voor je klaar. Of het nou gaat om het planten, het snoeien of het verwijderen van een boom, wij weten wat ons te doen staat en zullen ervoor zorgen dat de boom precies krijgt wat het nodig heeft. Wij helpen particuliere en zakelijke klanten; of de boom nou staat in een achtertuin of in een vakantieparken, je kan op ons rekenen.

Boomverzorging in Doetinchem nodig?

Vraag vijblijvend en snel een offerte aan

Offerte aanvragen