Boomverzorging in Dedemsvaart

Op zoek naar een boomverzorgingsbedrijf in Dedemsvaart? Voor boomverzorging in Dedemsvaart kun je terecht bij Groentechniek Klomp. Wij zijn gespecialiseerd in boomverzorging en beschikken over vele jaren ervaring. Onze boomverzorgers zijn in het bezit van de juiste diploma’s en kunnen je uitstekend adviseren op het gebied van boomverzorging. Daarnaast hebben we de beschikking over het juiste gespecialiseerde materiaal en kunnen we ook de hoge bomen eenvoudig bereiken met de juiste klimtechnieken en hoogwerkers.

Boomverzorging in Dedemsvaart nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Bomen planten in Dedemsvaart

Bomen bepalen het beeld van onze omgeving in Dedemsvaart. Ze geven sfeer en stralen een bepaalde status uit. Wanneer je een jonge boom plant, of een boom laat planten door onze boomverzorger, heb je vaak dan ook een beeld in je hoofd van hoe de boom eruit moet komen te zien in de toekomst. Om tot dat beeld te komen dient de boom op de juiste wijze verzorgd te worden. Van de jonge bomen die geplant worden overleeft een gedeelte het eerste jaar niet. Ze worden op een verkeerde wijze geplant. Te diep in de grond of juist in een te ondiepe bodem. Tevens is het mogelijk dat de harde wind de jonge bomen omwaait of scheefgroei veroorzaakt. Door de bomen te verankeren wordt de negatieve invloed van storm en harde wind voorkomen. Wanneer je de boom door het boomverzorgingsbedrijf in Dedemsvaart, Groentechniek Klomp, laat planten, wordt er direct gekeken of verankeren noodzakelijk is en op welke wijze dit dient te gebeuren.

Het verankeren van jonge bomen

Een onderdeel van boomverzorging in Dedemsvaart is het verankeren van jonge bomen. Het verankeren van de jonge bomen kan zowel ondergronds als bovengronds. Bij het verankeren van de kluit ondergronds zijn er geen palen in beeld en wordt de stam niet beschadigd. Wanneer de kluit niet groot of sterk genoeg is, kan er bovengronds gewerkt worden met palen waaraan de boom wordt vastgemaakt. Dankzij het verankeren krijgt harde wind of storm geen grip meer op de jonge boom en kan schade aan de boom, zoals scheefgroei of andere stormschade tegengegaan worden.

Bomen verankeren in Dedemsvaart

Laat je bomen snoeien

Nadat de boom geplant is en verankerd, begint het belangrijkste: boomonderhoud. Bomen snoeien is een belangrijk onderdeel van het boomonderhoud of de boomverzorging in Dedemsvaart. Van nature is bomen snoeienniet perse noodzakelijk, maar om een mooie volle boomkroon te verkrijgen is het wel verstandig. Tevens hou je de boom gezond door dode takken en afgeknapte takken uit de kroon te snoeien. Jonge scheuten en enten krijgen zo volop de kans zich te ontwikkelen en een mooie groene volle boom is het resultaat. Bomen snoeien in Dedemsvaart is dan ook één van de grootste werkzaamheden rondom boomverzorging in Dedemsvaart. Onze boomverzorgers weten precies wanneer de bomen gesnoeid dienen te worden en op welke wijze dit dient te gebeuren. Verkeerd snoeien kan nare gevolgen hebben. Scheefgroei kan ontstaan en de boom kan gaan rotten op verkeerd gesnoeide delen. De boom of delen ervan sterft langzaam af en kappen is dan nog de enige optie. Om het bomen verwijderen in Dedemsvaart te voorkomen, laat je de bomen snoeien door een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf. Groentechniek Klomp snoeit alle bomen, ook de hoge bomen of de moeilijk te bereiken bomen, daar wij beschikken over specialistisch materiaal, een eigen hoogwerker en verschillende klimtechnieken.

Boomziektes

Steeds vaker worden bomen ziek of zijn ze de dupe van een plaag. Takken en bladeren sterven langzaam af of de bast begint de bloeden. Tijdens de boomverzorging in Dedemsvaart controleren wij de boom op boomziektes en indien mogelijk worden deze door ons bestreden. Enkele voorbeelden van veelvoorkomende boomziektes en plagen zijn:

 • Eikenprocessierupsen
  De eikenprocessierups is niet schadelijk voor de boom. Wel wordt de boom kaalgevreten, maar het volgende jaar groeien de bladeren weer gewoon aan. Voor de mens is deze rups minder fijn. Jeuk, huiduitslag en kortademigheid kunnen de gevolgen voor de mens zijn. Het bestrijden van de eikenprocessierups is dan ook zeer gewenst. Groentechniek Klomp heeft de expertise in huis om je boom van deze plaag af te helpen.
 • Essen taksterfte
  Een schimmel is de oorzaak van deze boomziekte en deze schimmel verspreidt zich snel. Bestrijden is niet mogelijk, maar onze boomverzorgers in Dedemsvaart kunnen je uitstekend adviseren wanneer je boom tekenen vertoont van de Essen taksterf ziekte.
 • Kastanje ziekte
  De kastanjeziekte, ook wel bloedingsziekte genoemd, herken je aan de bruine vlekken op de stam van de kastanjeboom. De ziekte tast de stam aan en dit kan voor onveilige situaties zorgen. Om schade aan omgeving te voorkomen, is de beste optie om de bomen te rooien.
 • Iep ziekte
  Je herkent de Iep Ziekte aan verkleurde en slap hangende bladeren aan het uiteinde van de takken van de Iep. Ook deze ziekte wordt veroorzaakt door schimmels die zich snel verspreiden. De boomverzorgers van Groentechniek Klomp kunnen je prima adviseren wanneer de Iep deze ziekteverschijnselen vertoont.
 • Prunus plaag – Amerikaanse vogelkers
  Een bekende plaag is de Prunus. Deze plant verspreidt zich razendsnel op de meest ongewenste plekken en overwoekering is nabij. Het bestrijden hiervan dient op de juiste wijze gedaan te worden, anders is de kans groot dat de Amerikaanse Vogelkers snel weer terugkomt.
Eikenprocessierups bestrijden in Dedemsvaart

Voorbeeldprojecten

Voor boomverzorging in Dedemsvaart neem je contact met ons. Maar we staan ook voor je klaar voor andere werkzaamheden rondom bomen en groen. Hieronder enkele voorbeelden.

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Lees verder Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Nieuwbouwproject Bungalowpark ’t Giethmenseveld

Het boomverzorgingsbedrijf voor Dedemsvaart

Boomverzorging in Dedemsvaart laat je doen door een gespecialiseerd boomverzorgingsbedrijf. Groentechniek Klomp is goed gediplomeerd en gecertificeerd en heeft de beschikking over de juiste specialistische materialen, een eigen hoogwerker en een ruim aantal jaren ervaring. Wij staan voor je klaar voor de boomverzorging in Dedemsvaart en helpen je met het bomen snoeien, het planten van bomen en boomonderhoud. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen of wil je een vrijblijvende offerte aanvragen, neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder.

Boomverzorging in Dedemsvaart nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen