Boomverzorging in Blaricum

Bomen kunnen, net als alle andere planten, met problemen te maken krijgen. Ze kunnen ziek worden, ze kunnen achterstallig onderhoud hebben, allemaal zaken waarbij het raadzaam is om een expert in te huren. Immers; niet elke boom is gelijk en een goede verzorging ervan is essentieel om er jarenlang van te kunnen genieten. Daarom is boomverzorging in Blaricum zo belangrijk. Of het nou gaat om onderhoud, verplaatsing of zelfs het volledige verwijderen van een boom, Groentechniek Klomp staat voor je klaar.

Wij verzorgen uw boomverzorging in Blaricum

Boomverzorging in Blaricum nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen

Het planten van bomen

Elke boom begint zijn leven hetzelfde. Het planten van bomen is echter niet ‘gewoon’ een kwestie van een zaadje planten, of een heel jonge boom ergens in de grond steken. Verschillende bomen hebben verschillende wensen en doen het dus niet automatisch overal goed. Goede boomverzorging in Blaricum begint dan ook bij het planten van een boom, met de kennis die daarbij hoort. De boom wordt niet te diep geplant, niet te ondiep, niet te dichtbij andere bomen, noem maar op. Groentechniek Klomp heeft vele jaren ervaring met het planten van bomen en weet precies welke boom onder welke omstandigheden floreert. Op die manier groeit de boom het beste en kan iedereen er zo lang mogelijk van genieten.

Bomen planten in Blaricum.

Ook verankeren valt onder boomverzorging in Blaricum

Met name jonge bomen zijn soms kwetsbaar voor harde wind of scheefgroei. Daarom zie je vaak dat bomen worden verankerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld door naast de bomen een paaltje in de grond te slaan en de boom via een band aan deze paal te verbinden. Zo word je ervan verzekerd dat de boom rechtop blijft staan en dus mooi groeit, terwijl er geen problemen ontstaan als de wind eens even goed aantrekt. Waar op zichzelf staande jonge bomen dan nogal eens kunnen omwaaien, of in ieder geval scheef komen te staan, zorgt bomen verankeren ervoor dat dit niet gebeurt en de boom in uitstekende conditie blijft.

Bomen snoeien in Blaricum

Ongesnoeide bomen kunnen nog best lastig worden. Takken die topzwaar worden omdat ze niet gesnoeid zijn, vallen soms naar beneden. Dat kan leiden tot gevaarlijke situaties, waarbij nietsvermoedende voorbijgangers opeens door een tak geraakt kunnen worden. Daarom is bomen snoeien ook van groot belang; het zorgt ervoor dat de bomen geen gevaar voor voorbijgangers kunnen worden, terwijl het de boom in uitstekende conditie blijft. Overigens is er de nodige kennis voor nodig om bomen effectief te snoeien, want verschillende bomen hebben verschillende vormen van zorg nodig. Boomverzorging in Blaricum betekent dan ook dat er voldoende kennis nodig is om dit goed te doen, iets wat bij Groentechniek Klomp overvloedig aanwezig is.

Bomen toppen

Bomen toppen betekent eigenlijk gewoon het voorkomen dat de bomen te hoog of te breed worden. Getopte bomen houden ruimte over voor zichzelf en voor andere bomen, terwijl ze gezond en sterk blijven. Het toppen van bomen kan ook gebeuren uit esthetische overwegingen; het ziet er soms gewoon ook een stuk verzorgder uit. Wat de reden ook is, Groentechniek Klomp is een expert in deze klus en maakt het onderdeel van de boomverzorging in Blaricum.

Bomen knotten

Iedereen die eens een rij wilgen heeft zien staan, weet wat bomen knotten inhoudt. Het is de kunst van het snoeien van de takken, tot aan de oorsprong. Het houdt de boom in uitstekende staat en verzekert een sterke basis. Hoewel de wilg het meest bekende voorbeeld is als het gaat om bomen die geknot worden, is het zeker niet de enige boom die profiteert van deze behandeling. Boomverzorging in Blaricum betekent dan ook dat we deze handeling uitvoeren bij elke boom die dat nodig heeft.

Enkele projecten van Groentechniek Klomp

Groentechniek Klomp is het adres voor boomverzorging in Blaricum. Je kunt bij ons terecht voor onder andere bomen snoeien, bomen planten, bomen controleren op boomziektes en het bestrijden van boomziektes. Benieuwd naar onze projecten? Neem een kijkje!

Lees verder Bos aanplanten in Duitsland

Bos aanplanten in Duitsland

Lees verder Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Boomveiligheids controles uitvoeren diverse gemeenten

Lees verder 6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

6600 Bomen snoeien voor gemeente Hoogeveen

Lees verder Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Bomen toppen en rooien Van der Valk hotel Lelystad

Lees verder Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Aanpak exoten Reuzenberenklauw voor de Gemeente Groningen

Lees verder Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Japanse duizendknoop bestrijden in Laren

Bomen verplaatsen

Boomverzorging in Blaricum kan soms ook een wat drastischer ingreep zijn. Soms staan bomen gewoon totaal niet op hun plaats en is het beter om ze in hun geheel te verplaatsen. Dat vereist nogal wat kennis, want het is een nauwkeurig klusje dat met de nodige zorg geklaard moet worden. Gelukkig hebben we bij Groentechniek Klomp veel ervaring met het verplaatsen van bomen, zodat we precies weten wat we moeten doen. De boom wordt niet alleen netjes weggehaald, hij wordt ook met de grootst mogelijke zorg op zijn nieuwe locatie neergezet.

Bomen verwijderen

Als er echt geen oplossing meer mogelijk is, moeten bomen soms verwijderd worden. Dit kan zijn omdat de bomen ziek zijn, of omdat ze gewoon echt heel erg in de weg staan en er geen plek is om ze naartoe te verplaatsen. Natuurlijk komt ook hier het nodige bij kijken, want een boom is meestal vrij groot en laat zich niet zomaar verwijderen. Groentechniek Klomp is ook erg ervaren in het verwijderen van bomen en ziet het dan ook als een onderdeel van de boomverzorging in Blaricum.

Bomen laten verwijderen in Blaricum door Groentechniek Klomp

Boomverzorging in Blaricum nodig?

Of het nou gaat om een snoeiklus, of om het volledig verwijderen van een boom, Groentechniek Klomp staat voor je klaar. Boomverzorging in Blaricum is onze specialiteit en dus kan je er van op aan dat we de klus snel en met veel zorg kunnen klaren. We werken niet alleen voor particulieren, maar ook voor vakantieparken, overheidsinstellingen, scholen of bedrijven. Heb je vragen, of wil je een afspraak maken? Neem contact met ons op en we gaan voor je aan de slag.

Boomverzorging in Blaricum nodig?

Vrijblijvend offerte aanvragen